Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!
 
Η ελληνίδα επιστήμονας Ελένη Αντωνιάδου ανακηρύχθηκε «Γυναίκα της χρονιάς» στο πλαίσιο του θεσμού «FDM Everywoman In Technology Awards 2013». Η βράβευση για το ερευνητικό της έργο έγινε την περασμένη βδομάδα, σε ειδική εκδήλωση στο Λονδίνο.
Η Ελένη Αντωδιάδου σπούδασε πληροφορική με εφαρμογές στη βιοϊατρική στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, από όπου αποφοίτησε το 2009. Το ενδιαφέρον της για τις καινοτόμες τεχνολογίες την οδήγησε να μελετήσει την ανάπτυξη τεχνητών οργάνων και να αποκτήσει μάστερ στη Νανοτεχνολογία και την Αναγεννητική Ιατρική στο University College του Λονδίνου (UCL). Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, εργάστηκε για την ανάπτυξη τεχνητών νευρικών ιστών για ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς και έχουν ανάγκη από τεχνητά μοσχεύματα, καθώς και εγκεφαλικών εμφυτευμάτων εγκεφάλου για ασθενείς με ειδικές ανάγκες και νευροεκφυλιστικές παθήσεις.


Συνέχισε τις σπουδές της, στον τομέα της βιοτεχνολογίας, στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις όπου ασχολήθηκε με τη δημιουργία τεχνητού δέρματος, στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής της διατριβής.
Επίσης, ίδρυσε μαζί με συνεργάτες της την εταιρία «Transplants Without Donors» που στόχο της έχει την δημιουργία της τεχνολογίας εκείνης που θα επιτρέψει την παρασκευή τεχνητών οργάνων, τα οποία θα προορίζονται για συγκεκριμένους ασθενείς. Δηλώνει, δε, ότι από ανθρωπιστική άποψη, ο κύριος στόχος της εταιρίας της είναι να δοθεί ένα τέλος στη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που αυξάνεται στις χώρες του τρίτου κόσμου, εκμηδενίζοντας την ανάγκη για πραγματικά όργανα για μεταμοσχεύσεις. Έχει μάλιστα συμμετάσχει, στο πλαίσιο του εθελοντισμού, στην παροχή δωρεάν ιατρικής βοήθειας σε παιδιά στο Περού, την Ουγκάντα και την Κόστα Ρίκα.
Τέλος, το ενδιαφέρον της για την εξερεύνηση του διαστήματος την οδήγησε στη NASA, όπου ασχολείται με τη μελέτη της επίδρασης της κοσμικής ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα των αστροναυτών.


reporterabc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου