Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
"ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Αγαπητοί /-ές συμπολίτες /-τισσες,

Κάτω απ’ την πίεση και την κινητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας ο υπουργός Ι. Βρούτσης και η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είχαν αποφασίσει ‘στο παρά πέντε’ στις 12/02/2013 να παρατείνουν τη λειτουργία του ΙΚΑ Χολαργού.

Στο δελτίο τύπου που είχαμε εκδώσει στις 13/02/2013, για την προσωρινή παράταση λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού, είχαμε γράψει : «Κερδίσαμε μια μάχη και το γιορτάζουμε, αλλά εμείς δεν πανηγυρίζουμε γιατί γνωρίζουμε πως «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό….». Γιατί όπως είχαμε επισημάνει, στην απόφαση «Είναι σαφώς διατυπωμένη η σταθερή πρόθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ Χολαργού, κόντρα στη βούληση και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα του ΙΚΑ Χολαργού δυστυχώς δικαίωσαν τη στάση μας.

Μετά την πρόσφατη (16.04.2013) απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να κλείσει οριστικά το ΙΚΑ Χολαργού στις 13 Μαΐου 2013 και ενόψει του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στις 18/04/2013, δηλώσαμε την πρόθεσή μας να θέσουμε σαν επείγον θέμα συζήτησης στο Δ.Σ., προ ημερήσιας διάταξης, το θέμα του ΙΚΑ Χολαργού. Αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή δεν αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα (όπως έκανε στο Δ.Σ. στις 07/02/2013) αλλά έθεσε το θέμα προς συζήτηση.

Συμφωνήσαμε στην πρόταση της Δημοτικής Αρχής για νέο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο και το ψηφίσαμε. Επειδή όμως τα ψηφίσματα δεν αρκούν, προτείναμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκαλέσει άμεσα πανδημοτική σύσκεψη των τοπικών φορέων του Δήμου μας στο Δημαρχείο για το ΙΚΑ Χολαργού.

Παρά το γεγονός πως την πρότασή μας υποστήριξαν Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, δυστυχώς η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής απέρριψε την πρότασή μας. Επειδή το μέλλον του ΙΚΑ στο Χολαργό θα κριθεί από τη στάση όλων μας, κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε πως στην απόρριψη της πρότασής μας πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Δασκαλόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Κουκής.

Επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου, αν η Δημοτική Αρχή εμείνει στην απόρριψη της πρότασής μας και δεν συγκαλέσει / ορίσει άμεσα εντός της εβδομάδος σύσκεψη των τοπικών φορέων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί ως δημοτική παράταξη, θα συγκαλέσουμε εμείς την πανδημοτική σύσκεψη των τοπικών φορέων στο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη θα καλέσουμε : τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, τις Δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα, τους τοπικούς βουλευτές, την Ένωση Γονέων και τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους εργαζομένων, το Σύλλογο των εκπαιδευτικών, την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους τοπικούς εκδότες, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, τις εθελοντικές ομάδες, το Σύλλογο καταστηματαρχών κ.α. φορείς, σωματεία και συλλογικότητες.

Η πανδημοτική σύσκεψη είναι αναγκαία για να ενώσουμε τις δυνάμεις και να συντονίσουμε και κλιμακώσουμε τη δράση μας, έτσι ώστε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του ΙΚΑ και το επερχόμενο κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ Χολαργού.

Είναι απόλυτα αναγκαίο να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Η παρουσία ή η απουσία στη σύσκεψη και η συμμετοχή στον κοινό αγώνα θα κρίνει το μέλλον του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ στο Χολαργό και θα τεθεί στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο αγώνας λοιπόν συνεχίζεται …… Αγώνας για να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση των δομών του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

Σας καλούμε όλες και όλους να δώσετε το παρόν στον κοινό αγώνα.

Υπογράφουμε την καμπάνια της "Πρωτοβουλίας για το ΙΚΑ & ΕΟΠΥΥ Χολαργού" : www.ika-holargou.eu


                                                        Χολαργός, 22/04/2013
   Η Συντονιστική Επιτροπή
  του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ
      Χολαργού-Παπάγου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου