Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ-ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!


"Κωμικός, ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός ότι ...πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012»,


Με ερώτηση-καταπέλτη προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βύρων Πολύδωρας τάσσεται με τους πολίτες και χτυπάει κατάστηθα την υπκρισία της τρικομματικής κυβέρνησης περί κατάργησης του χαρατσιού της ΔΕΗ τον οποίο μετονόμασε σε "ενιαίο φόρο". Η ερώτηση-χαστούκι του Βύρωνα Πολύδωρα ενδεχομένως σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στη ΝΔ μια και φαίνεται ότι περνάει απέναντι και στέκεται δίπλα στον πολίτη. 
Συνδυάζοντας το τελευταίο βιβλίο του Πολύδωρα με τίτλο "Περί Δημόσιου Χρέους" με την ερώτηση αυτή, μπορεί να διαπιστώσει ότι ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής φαίνεται αποφασισμένος να κάνει τη μεγάλη ρήξη και να τα σπάσει με την κυβέρνηση. Εμείς του συστήνουμε να το κάνει θα είναι μια απόλυτα γενναία και πατριωτική στάση. 
Σήκω φύγε από τη μούργα Βύρωνα. Εμπαίζουν τον κοσμάκη! 
Η ερώτηση-χαστούκι του Πολύδωρα έχει ως εξής: 

Θέμα : «Χαράτσι» και φορολογία ακινήτων

Παρά τις κατηγορηματικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων το 2013, το λεγόμενο «χαράτσι», μεταβαπτιζόμενο πανηγυρικά (στην ειδική τελετουργική διάσκεψη των αρχηγών - κυβερνητικών εταίρων) σε «ενιαίο φόρο», που σε καμμιά περίπτωση δεν είναι, διακηρύσσεται ότι θα εισπραχθεί εκ νέου από τη ΔΕΗ.   
Ουδείς αντιλαμβάνεται όπως φαίνεται, πως καταστρέφοντας τους όρους κτήσεως και συντηρήσεως ακίνητης περιουσίας, προβάλλεται ακρίτως και προωθείται το χειρότερο αντικίνητρο. Εν Ελλάδι η ακίνητη περιουσία είναι κτηθείσα με ιδρώτα και αίμα. Η πρόσφατη οικονομική ιστορία διδάσκει πως σκληρή δουλειά από τους φτωχούς βιοπαλαιστές, το σχετικό αποταμίευμα, ένα «εφ’ άπαξ», και ένα δάνειο, συνήθως της εργατικής κατοικίας, μαζί με την «αντιπαροχή», ιδού η εξίσωση που ερμηνεύει το φαινόμενο, το θαύμα, της πολλαπλής κατοικίας ή ατομικής ιδιοκτησίας εν Ελλάδι, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Οποία ζήλεια των Βορειοευρωπαίων!!! Η γη, το σπίτι, η ιδιοκτησία για τον Έλληνα είναι έννοιες ιερές και σύμβολα ελεύθερης ύπαρξης και ασφάλειας. Το αντικίνητρο οδηγεί, αντί του δρόμου της προκοπής και της δημιουργίας, στον πλάνητα και ανέστιο βίο των αθλίων της σύγχρονης Ευρώπης.
Σήμερα δέχεται σφοδρή φορολογική επιδρομή ο βιοπαλαιστής, ο οικονόμος πολίτης. Και τεχνηέντως διακινούν, οι επιτήδειοι και στρατολογημένοι «επιστήμονες», την δήθεν πληροφορία πως το σύστημα αυτό της φορολόγησης των ακινήτων έρχεται από την Ευρώπη και επιβάλλεται από την Τρόϊκα. Όμως η εμπράγματη ιδιοκτησία στην Ευρώπη αφ’ εαυτής δεν φορολογείται. Άλλο τέλη ανταποδοτικότητας και άλλο φόροι. Ας σημειωθεί μάλιστα εν παρενθέσει πως ιδιοκτησία ακινήτων (κατοικιών ή μικρών χωραφιών) δεν υπάρχει στην Ευρώπη. Εκεί, ως γνωστόν, οι κύριοι των latifundia της Ρωμαϊκής εποχής και των φέουδων - τιμαρίων του φεουδαρχικού μεσαίωνα ζουν και βασιλεύουν.  
Παρόλα αυτά, σε μια περίοδο βαθειάς ύφεσης, ζητείται εκ νέου να εισπραχθεί το «χαράτσι», ως «ενιαίος τώρα φόρος», ανεξαρτήτως της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών. Και το τραγικότερο, μέσω των αλόγιστων φόρων επί των ακινήτων συντελείται τοις πράγμασι δήμευση των περιουσιών. Και «κούρεμα» των καταθέσεων. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων τραβούν από τις καταθέσεις τους για να πληρώσουν το «χαράτσι» και τους άλλους φόρους και λογαριασμούς. Σε λίγα χρόνια δεν θα έχουν καταθέσεις. Ούτε εισοδήματα. Και δεν θα βρίσκουν ούτε αγοραστές να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους. Αλήθεια, δέχεται το κράτος να αγοράσει τα ακίνητα των πολιτών (που προθύμως τα προσφέρουν) στην αντικειμενική τους αξία; Ή ακόμη και 10%, 20% και 50% κάτω; Αλήθεια, μήπως εάν συνελαμβάνοντο, (ως διαφεύγουσα φορολογητέα ύλη με τα συνοδεύοντα αυτήν εγκλήματα της παράνομης δανειοληψίας κατά την κτήση της και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα ακίνητα τα ανήκοντα σε offshore εταιρείες), μήπως λέω, θα επερίσσευε το «γδάρσιμο» με το διαιωνιζόμενο «χαράτσι»;
Είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι «πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012», γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013. Και φυσικά είναι όλως αδιάφορη η συζήτηση για τον «εισπράκτορα» ΔΕΗ ή ΔΟΥ. Δεν ενδιαφέρει το ποιός θα το εισπράττει. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τί θα καταβληθεί.
Το «χαράτσι της ΔΕΗ» ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως και πολλαπλώς αντισυνταγματικός, και εννοείται ότι θα ίσχυε εφ’ άπαξ. Εφ’ άπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Δεν επαναλαμβάνεται. Αν επαναληφθεί είναι νέος φόρος, όπως κι αν ονομάζεται, όσα ψευδώνυμα και αν λαμβάνει. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Είναι εκτός δικαιϊκής τάξεως.
Το επιχείρημα ότι θα είναι «λιγότερες οι εισπράξεις του χαρατσιού το 2013», λόγω της ηθελημένης αοριστίας του και της αντιφατικότητάς του με την πρώτη θέση «θα εισπράξουμε ό,τι εισπράξαμε και το 2012», προσδίδει στο πράγμα μια «πονηρία» που δεν ταιριάζει στην κρισιμότητα των στιγμών.

Ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών:

1)      Έχει το Υπουργείο Οικονομικών επικαλεσθεί στις διαπραγματεύσεις του με την Τρόϊκα (εάν κάνει) το επιχείρημα ότι σε καμμία χώρα της Ευρωζώνης δεν υπάρχει τόση και τέτοια «οριζόντια» επιβάρυνση στη φορολογία ακινήτων;
2)      Εάν ετέθη το θέμα, ποιά η θέση της Τρόϊκας;
3)      Προκειμένου να ενημερωθεί ο Ελληνικός λαός και δη ο κόσμος των δύσμοιρων και υπό διωγμόν τελούντων ιδιοκτητών, ποιά είναι η εφαρμοζόμενη φορολογική πολιτική επί των ακινήτων στις χώρες της Ευρωζώνης; Ταύτα, επειδή η επιστημονική πληροφόρηση μας κάνει γνωστόν – όπως εσημειώθη ήδη – ότι ακίνητη περιουσία, χωρίς να αποφέρει πρόσοδο - εισόδημα, στην Ευρώπη δεν φορολογείται. Μόνον τα εξ αυτής εισοδήματα φορολογούνται.–


                 Αθήνα 8 Απριλίου 2013
  Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                                                                                                                           
    Βύρων Γ. Πολύδωρας
       ΝΔ – Β΄ Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου