Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!


·      Τα… προικιά της γερμανικής εταιρείας στο πολιτικό σύστημα!
·      Η δίκη Τσοχατζόπουλου ξεσκεπάζει τη σαπίλα που μας οδήγησε στην καταστροφή
·      Ακουστικά βαρηκοΐας (σε...κουφό πολιτικό;), πλυντήρια-στεγνωτήρια, βραστήρες αυγών, καφετιέρες έως και είδη λαϊκής-παραδοσιακής τέχνης …λάδωναν επί έτη τους πολιτικούς ολετήρες!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Δεν έχει τέλος το όργιο …λαδώματος του πολιτικού συστήματος από τη Siemens. Η δίκη Τσοχατζόπουλου που ξεκίνησε πριν από μερικές μέρες (διεκόπη για να συνεχιστεί μέσα στο Μάιο) αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα του πώς φτάσαμε ως εδώ. Πολιτικός, ευρισκόμενος σε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργικά πόστα, αντί να κοιτάξει το συμφέρον του τόπου υπέκυψε στις… θωπείες της Siemens! Προτίμησε να γεμίζει το σπίτι του με κάθε είδος οικοσυσκευή με το οποίο τον… προίκιζε η γερμανική εταιρεία του, κοίταξε το ατομικό του συμφέρον, επιλέγοντας εν τέλει με τη στάση του να «καρφώσει το στιλέτο στην πλάτη του λαού». Ο κ. Τσοχατζόπουλος  προφανώς και δεν ήταν ο μόνος. Αυτός πάντως  όπως και κάποιοι άλλοι όμοιοί του, άνοιξαν την κερκόπορτα της χώρας αφήνοντας τη Siemens να αλωνίζει στην κρατική μηχανή για να διαλύσει με τη σειρά της την οικονομία του τόπου!
Αποδέχτηκαν δώρα των οποίων η συνολική αξία υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σήμερα παρουσιάζουμε νέο μενού από πλούσια δώρα της Siemens. Ζητούμε συγνώμη εάν αηδιάσετε με το …πάρτι  δώρων που γινόταν. Δεν ευθυνόμαστε εμείς που οι οικοσυσκευές ήταν στην… υπηρεσία των πολιτικών μας!
SIEMENS ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ
Το συγκεκριμένο ντοκουμέντο είχε εμφανίσει στα 2008 ο Γ. Καρατζαφέρης στην Βουλή, το οποίο μάλιστα κουνούσε επιδεικτικά προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Αφού ο κ. Τσοχατζόπουλος δεχόταν λεμονοστύφτες και καφετιέρες, φαντασθείτε τι άλλο γινόταν»!
Τελικά ο κ. Καρατζαφέρης φαίνεται ότι δικαιώθηκε.
Δείτε το έγγραφο:

Η Siemens BSH «Οικιακές Συσκευές» με έγγραφό της απευθύνεται προς την κ. Ευαγγέλου στην οποία επισημαίνει με τη μορφή κατεπείγοντος: «Παρακάτω θα βρείτε παραγγελία που θα πρέπει να παραδοθεί επειγόντως στον πελάτη κ. Πατσάκη, Βασ. Σοφίας κ.λ.π. συνολικής αξίας 8.686,35 €». Σημειώνεται ότι ο κ. Πατσάκης ήταν ο ιδιαίτερος του κ Τσοχατζόπουλου, αυτός που  παρέλαβε τα δώρα από την Siemens. Τι δώρα; Όλα τα προικιά του σπιτιού του Άκη: Φούρνος μικροκυμμάτων, λεμονοστύφτης, κουζινομηχανή, πλυντήριο-στεγνωτήριο, καφετιέρα, σκούπα, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο SK, καφετιέρα espresso, ακόμη και βραστήρας αυγών!
Ιδού και η εκκαθάριση για το ακριβότερο από τα πολλά προικιά προς τον κ. Τσοχατζόπουλο: 3920 € αφορούν στο ψυγείοSK 535-264.


Την προηγούμενη εβδομάδα στην «Ε.Ω. της Κυριακής» παρουσιάσαμε τον πώς η Siemens οργάνωσε μυστικά την αποστολή δώρων μεγάλης χρηματικής αξίας, προφανώς σε πολιτικά πρόσωπα, με …απόλυτη εχεμύθεια.  Τα παραστατικά  περνούσαν πρώτα από την έδρα της Siemens, αμέσως μετά στη Γραμματεία Διεύθυνσης της γερμανικής εταιρείας όπου γινόταν το… κουκούλωμα του ονόματος του παραλήπτη  με ταινία. Στη συνέχεια, στο Λογιστήριο δινόταν φωτοτυπημένο το καμουφλαρισμένο τιμολόγιο και από ‘κει στον …λαδωμένο πολιτικό!
Τα ντοκουμέντα δεν έχουν τελειωμό.
ΕΙΔΗ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΑΞΙΑΣ 4.507,60 €!

   Ποιος άραγε πολιτικός ήταν αυτός που διακόσμησε το σπίτι του με δώρα λαϊκής, παραδοσιακής τέχνης, συνολικής αξίας 4.507,60 ευρώ; Μπορεί να μας απαντήσουν από την κυβέρνηση; Το πανάκριβο δώρα παραδόθηκε στις 8 Ιουνίου 2004 στις 12.00 το μεσημέρι, με το γνωστό τρόπο: Το εργαστήριο Ειδών Λαϊκής Τέχνης «Ιωάννης Αγγελάκης»,  Παρασκευοπούλου 99 Ηράκλειο Κρήτης, εξέδωσε το παραστατικό (Δ/Αποστολής-Τιμολόγιο) στη Siemens, η γερμανική εταιρεία από το γραφείο του Χριστοφοράκου κάλυψε με ταινία το επίμαχο όνομα και αμέσως μετά, αφού έδωσε φωτοτυπία του τιμολογίου στο Λογιστήριο της εταιρείας, τα πανάκριβα δώρα λαϊκής-παραδοσιακής τέχνης παραδόθηκαν στην οικία του… εκλεκτού της Siemens! Το ότι το εργαστήριο είχε την έδρα του στην Κρήτη, μήπως σημαίνει ότι τα δώρα πήγαν σε πολιτικό που εκλέγεται στην Κρήτη; Ρωτάμε! Δείτε και την εκκαθάριση της γερμανικής εταιρείας που αφορά το συγκεκριμένο πανάκριβο δώρο.

Η κ. Κωνσταντίνα Καλίρη  που βρισκόταν μαζί  με την Αικατερίνη Τσακάλου στο γραφείο του Μ. Χριστοφοράκου, υπογράφει την εκκαθάριση επαγγελματικών εξόδων 4.507,60 ευρώ με την απαραίτητη σημείωση στην κορυφή του εγγράφου  «Τα πρωτότυπα θα παραμείνουν στη Γενική Διεύθυνση».
Πάμε στα επόμενα ντοκουμέντα:
ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ!  
Παναγία μου! Τι είναι τούτο; Ακουστικά βαρηκοΐας σε πολιτικό; Υπήρχε κουφός πολιτικός; Βεβαίως και υπήρχε. Υπήρχε και παραϋπήρχε. Δεν λέμε ότι ήταν αυτός που φαντάζεστε, απλά φωνάζουμε: «Ακούει κανείς;»!
Μόλις εξελέγη η ΝΔ στην κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2004, η γερμανική εταιρεία φρόντισε να εξοπλίσει το …αυτί  του πολιτικού, με το απαραίτητο ακουστικό, αξίας 1.385 €!

Πάλι με τη γνωστή συνταγή: Η εταιρεία «Σοφία Στάμου Ο.Ε» Κάνιγγος 28 Αθήνα, έκοψε το παραστατικό προς τη Siemens στις 11 Ιουνίου 2004, από ‘κει έγινε το καμουφλάρισμα του ονόματος και αμέσως μετά το ακουστικό πήγε κατευθείαν στο αυτί του… κουφού πολιτικού. Η Siemens εξόφλησε την εταιρεία στις 24 Ιουνίου (έχει επισυνάψει την απόδειξη είσπραξης στο παραστατικό).
Την Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων ανέλαβε η έμπειρη κ. Τσακάλου,
 αφού προηγουμένως πάνω από την  «Αιτιολογία» έγραψε το γνωστό: «Τα πρωτότυπα θα αρχειοθετηθούν στη Γραμματεία Γενικής Διεύθυνσης».
Τα ακουστικά βαρηκοΐας όμως έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης. Να μην πάρει λοιπόν ο… κουφός πολιτικός και δεύτερο ακουστικό μετά από ενάμισι χρόνο; Η Siemens φρόντιζε για την καλή ακοή των πολιτικών μας, άσχετα αν …κούφανε όλους εμάς!

Από την ίδια επιχείρηση «Σοφία Στάμου Ο.Ε», η Siemens παρέλαβε ακουστικό βαρηκοΐας στις 25 Νοεμβρίου 2005, αξίας 2.300 €! Είδες η Siemens; Ακόμη πιο ακριβό εξοπλισμό για τον βαρήκοο πολιτικό μας! Ήθελε φαίνεται πιο εξελιγμένο ψηφιακό ακουστικό και σιγά μην του χάλαγε χατίρι η κα Siemens!!

Η Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων έγινε και πάλι από την έμπειρη κ. Τσακάλου, της οποίας η υπογραφή δεσπόζει στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Η SIEMENS …ΠΡΟΙΚΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!
Ο Κωστής Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Κάλλια Καμπουρίδου στις 15 Ιουλίου 2006, στην εκκλησία του Σωτήρος στο χωριό Νόστιμο Ευρυτανίας.
Ε, να μην στείλει στα παιδιά ένα δώρο η Siemens;

 Την προηγουμένη του γάμου, η γερμανική εταιρεία παρήγγειλε επιτραπέζια είδη και δώρα πολυτελείας από την επιχείρηση CHRIST HELLAS συνολικής αξίας 600,00 € για λογαριασμό των νεόνυμφων.
Η Siemens ως συνήθως, κάλυψε το επίμαχο σημείο με την ταινία ώστε να μην φαίνεται το όνομα του παραλήπτη. Έλα όμως που ο …διάολος είχε πολλά ποδάρια!!!  Την πάτησαν. Όπως βλέπετε, στο κάτω μέρος του παραστατικού είχε τυπωθεί (κατά λάθος) το όνομα του παραλήπτη: «Μπακογιάννης-Καμπουρίδου, Φρειδερίκου Σμιθ 41 Ν. Κόσμος και μαζί το τηλέφωνο επικοινωνίας.

Να ζήσουν τα παιδιά! Χαλάλι τους! Ε, τι έγινε κι αν είναι από τη Siemens το δώρο; Τώρα, αν η μαμά του Κωστή Μπακογιάννη, την ίδια περίοδο ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, τι σημασία έχει; Μην είστε τόσο κακεντρεχείς!






ΔΩΡΑ SIEMENS ΚΑΙ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Η Siemens δωροδοκούσε τους πάντες. Από την κορφή …ως τα νύχια. Από ασήμαντα μέχρι μεγάλα ποσά. Είχε δε, βγάλει και δώρα για τις γραμματείες των Υπουργείων.
Στην Εκκαθάριση Επαγγελματικών Εξόδων  που δημοσιεύουμε, την οποία υπογράφει ως συνήθως η κα Τσακάλου, αναγράφεται και υπογραμμίζεται το ποσό των 2.601,78 ευρώ!
Όλοι μαζί στη σειρά, μην βιάζεστε. Η Siemens είχε προνοήσει λάδωμα για όλους.  
«ΑΦΑΝΤΟΙ» ΟΙ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ!
Οι δυο σημαντικότεροι μάρτυρες της υπόθεσης Siemens.
Η μεν κυρία Τσακάλου, η επί 22 χρόνια ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, έχει δώσει κατάθεση αλλά επί τόσα χρόνια τώρα, δεν… κουνιέται φύλο από πλευράς της Δικαιοσύνης.
Ο δεύτερος, ο Ευάγγελος Σέκερης λες και έχει μπει σε… καραντίνα  από τη Δικαιοσύνη. Η ανακριτής στην υπόθεση της Siemens κυρία Νικολακέα,  έχει αφήσει επί τρία χρόνια τον κ. Σέκερη να περιμένει στο ακουστικό του!
Τόσο η κ. Τσακάλου όσο και ο κ. Σέκερης δεν απαντούν στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις της «Ελεύθερης Ώρας».  Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάναμε, κανείς τους δεν σήκωσε το ακουστικό για να απαντήσει. Κύριε Σέκερη, απαντήστε επιτέλους, μπορεί να σας τηλεφωνεί η …κυρία Νικολακέα! Σηκώστε το τηλέφωνό σας…
Εσείς κυρία Τσακάλου γιατί δεν απαντάτε;

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ» ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- SIEMENS
«Ο ΦΑΚΕΛΟΣ SIEMENS ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ»!

Μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις της «Ε. Ω» και της «Ε.Ω. της Κυριακής», οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» ευαισθητοποιήθηκαν και κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens. Την αίτηση ακύρωσης χειρίστηκαν οι δικηγόροι Αθηνών κ.κ. Παναγιώτης Χασιώτης και Χρήστος Κλειώσης.
Μαζί με το Σύλλογο, την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν και οι: Ιωάννης Σιάτρας (Πρόεδρος του Δ.Σ.), Χρήστος Κλειώσης (μέλος του Δ.Σ.), Αγγελική Κροκίδη, Αικατερίνη Τσαμπά και Νικόλαος Καμπούρης (μέλη του Συλλόγου), καθώς επίσης και η Euro Capital Ανώνυμη Εταιρία Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (μέλος του Συλλόγου).
Σε ανακοίνωσή τους που ανήρτησαν και στο διαδικτυακό τους ιστότοπο, οι «Έλληνες Φορολογούμενοι», σημειώνουν:

«Μην αντέχοντας το μέγεθος της προσβολής σε βάρος της πατρίδας μας και των πολιτών της, αλλά ούτε και την ύψιστη υποκρισία του ελληνικού πολιτικού συστήματος, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ,
μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης της σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την εταιρία Siemens.
Με βάση το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, από τις υπερτιμολογήσεις της γερμανικής εταιρίας, χρήματα τα οποία κατέληξαν σε απατεώνες δημόσιους υπαλλήλους και πολιτικούς. Με την προσβαλλόμενη σύμβαση (κανονιστική πράξη), το Δημόσιο, παραιτήθηκε για πάντα από κάθε αξίωσή του έναντι της Siemens.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ελληνικός λαός "σφαγιάζεται" από τη δημοσιονομική κρίση και υφίσταται παντός είδους περικοπών και μειώσεων, αυτά τα χρήματα δε θα πρέπει με κανένα τρόπο να χαριστούν. Οι πολίτες, οι Έλληνες Φορολογούμενοι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε, όσο μπορούμε, για να εντοπίσουμε τα χρήματα αυτά, ώστε να αποδοθούν και πάλι στο Ελληνικό Δημόσιο.
Από την άλλη πλευρά, ο διεθνής διασυρμός και οι προσβολές τις οποίες υφίσταται σήμερα η χώρα μας, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να επιμείνουμε για να μην περάσει -για μία ακόμη φορά- "αβρόχοις ποσί", το ζήτημα της εμπλοκής του πολιτικού παράγοντα στη βρώμικη αυτή ιστορία. Είναι σαφές ότι η σπουδή για να κλείσει η "συμφωνία" με τη Siemens, έχει να κάνει με τη βούληση για κουκούλωμα της υπόθεσης και την απόκρυψη των υπευθύνων.
Επιτέλους, ως σήμερα έχουμε περάσει πολλά! Και φτάνει πια! Οι Έλληνες πολίτες, θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μάθουμε ποιοί πολιτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι κατέκλεψαν το Κράτος μας. Θα πρέπει να μάθουμε ποιοί είναι και να τους στείλουμε όλους στη φυλακή. Αυτό συνιστά, μία μέγιστη ηθική υποχρέωση, για όλους μας!
Για μας, τα μέλη του Συλλόγου "Έλληνες Φορολογούμενοι", ο φάκελος της Siemens δεν έχει κλείσει. Θα παλέψουμε και θα επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία. Για να μάθουμε την αλήθεια. Για να αποκαλυφθούν αυτοί που ξεφτίλισαν τη χώρα μας και το αξίωμα με το οποίο τους τίμησε ο λαός. Για να αποκατασταθεί έστω ένα μέρος της αξιοπρέπειάς μας.
Καλούμε τους πολίτες, τους Έλληνες φορολογούμενους να συσπειρωθούν γύρω από το Σύλλογό μας, έτσι ώστε η δική μας φωνή, να γίνει και δική τους. Για να γίνει η φωνή των πολιτών, πιο δυνατή!
Οι νομικοί λόγοι που προβάλλουμε στην αίτηση ακύρωσης θα εκτεθούν κατά τις προσεχείς μέρες, μαζί με τη δημοσιοποίηση του κειμένου της αίτησης».

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου