Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ VPRC: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ 2,5% ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

kalpes
Προβάδισμα 2,5 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Σταθερά στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή, μικρή ενίσχυση για το ΚΚΕ μετά και την αλλαγή ηγεσίας.
Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 29,5%, έναντι 27% της ΝΔ. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 13%, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ με 7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. «Άλλο κόμμα», δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 6% των ερωτηθέντων.
Χαρακτηριστική είναι η απογοήτευση των πολιτών από το πολιτικό σύστημα της χώρας, με το 76% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός προβάλλει ο Αντώνης Σαμαράς με το σχετικό ποσοστό όμως στο 16,6%, έναντι 9,1% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 60,3%
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο» προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με 12%, έναντι 10,7% της Ν.Δ..
Τέλος, το 77% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοσιτκών νόμων και της αντικατάστασής τους από ένα σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυκγρότησης της χώρας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου