Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ!



Ψήφισε το Μνημόνιο κι έριξε τους Κυπρίους στην άβυσσο!
anast-kiprΗ κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε το μνημόνιο και ταυτόχρονα υπέγραψε την καταδίκη των Κυπρίων, αλλά και την εκχώρηση κυριαρχίας στην τρόικα. Από σήμερα η Μεγαλόνησος μπήκε στο τούνελ της αβύσσου. Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, παρόμοιες με αυτές που υφίσταται η Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια απ' όταν ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε τα... κλειδιά της χώρας στους δανειστές υποθηκεύοντας κυριαρχικά δικαιώματα.
Με γραπτή δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης ανακοίνωσε την έγκριση της δανειακής σύμβασης και διαβεβαίωσε ότι, «η κυβέρνηση θα αφοσιωθεί στην εφαρμογή του μνημονίου, την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ». Με λίγα λόγια, ανακοίνωσε πώς μπήκε η θηλιά στο λαιμό των Κυπρίων και από σήμερα αρχίζει να σφίγγει.
Ήδη, οι πρώτοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί αποδεικνύουν τη «βαρβαρότητα» των δανειστών σε βάρος του λαού για να δοθεί η πρώτη δόση των 2 δις ευρώ από τα συνολικά 10 της οικονομικής βοήθειας. Έχει αρχίσει δηλαδή το μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε φορά που επρόκειτο να αποδεσμευθεί μία δόση, οι Κύπριοι θα αναγκάζονται σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, κοινωνικών παροχών, στραγγαλισμό του Δημοσίου Τομέα, συνεχείς οδυνηρές θυσίες για τα ευρύτερα στρώματα του Κυπριακού λαού. Γνωστή η πρακτική.
Η κατάσταση αυτή οδηγεί την Κύπρο στην ύφεση και εκτινάσσει την ανεργία στα ύψη. Ήδη, οι προβλέψεις την ανεβάζουν στο 18% στα πρώτα μόλις δύο χρόνια της εφαρμογής του μνημονίου. Στην πραγματικότητα εκτιμάται πώς θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Το χειρότερο για την Κύπρο όμως είναι πώς υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά με τη δήμευση των καταθέσεων που επέβαλαν με μία άνευ προηγουμένου απόφαση οι δανειστές. Ακόμη κανείς δεν γνωρίζει σε τι ποσοστό θα κυμανθεί και πότε όσοι επιχειρηματίες έχουν «εγκλωβιστεί» θα μπορέσουν να πάρουν κάποια από τα χρήματα τους. Είναι βέβαιο πάντως πώς οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες και πολλοί άλλοι έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους από την Κύπρο.
Πρόκειται για καταστροφή του τραπεζικού συστήματος, του βασικού πυλώνα της Κυπριακής οικονομίας. Και με το δεδομένο αυτό η ανάκαμψη της φαντάζει όνειρο μακρινό. Η τρόικα αναθεωρεί τις θέσεις της όσον αφορά το συνολικό ύψος των χρημάτων που θα απαιτηθούν (από 17 δις το ανέβασε στα 23 δις και... βλέπουμε) και εν συνεχεία αρχίζει ένας φαύλος κύκλος.
Οι συνέπειες του μνημονίου για τους Κυπρίους, που σίγουρα σχετίζονται και με τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ, έχουν ήδη στρέψει την κλεψύδρα και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη. Η οριακή πλειοψηφία στη Βουλή με την οποία εγκρίθηκε χθες το μνημόνιο (29 ψήφοι υπέρ και 27 κατά) δείχνουν πώς σύντομα θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις στην Κύπρο.
Ίσως και στην κατεύθυνση εξόδου της χώρας από το ευρώ, αφού από την πρώτη στιγμή οι φωνές είναι ήδη αρκετές. Ιδίως μετά το «ΟΧΙ» της Βουλής στη δήμευση των καταθέσεων που υποστήριξε και ο κ. Αναστασιάδης. Στη συνέχεια βέβαια έκανε άτακτη υποχώρηση, αφού συμβούλευσε την κόρη του να φυγαδέψει στο εξωτερικό τις καταθέσεις της.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου