Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ! ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Κρατώντας στα χέρια τους ελληνικές σημαίες και πανό, οι τσιγγάνοι της περιοχής Νομισματοκοπείου (Χαλάνδρι) πραγματοποιούν αυτή την ώρα πορεία στο καθοδικό ρεύμα της Λ. Μεσογείων. 
Διαμαρτύρονται για το ότι η κυβέρνηση τους πετάει από την περιοχή όπου έχουν τον καταυλισμό τους και τους κατεδαφίζει τις μοναδικές οικίες τους:
Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός επιδεικνύει "ζήλο" και στοχευμένη "επιλεκτικότητα" για να λύσει τα "οικονομικά του προβλήματα". 

Για άλλη μια φορά οι 'Διοικούντες" ενεργούν προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων. 
Το "φιλέτο" πίσω από τη στάση Νομισματοκοπείου είναι τώρα αξιοποιήσιμο για τα μεγάλα σχέδιά τους και οι Τσιγγάνοι με τις οικογένειές τους το μοναδικό τους εμπόδιο. 

Πριν από λίγα χρόνια έφτιαχναν προϋπολογισμούς στο Δήμο Χαλανδρίου 3.000.000 ευρώ και άρπαζαν τεράστια χρηματικά ποσά στο "όνομά μας". 
Σήμερα, δεν μας έχουν πια ανάγκη για να παίρνουν μεγάλες χρηματοδοτήσεις στο "όνομά μας" και μας απειλούν με νέα κατεδάφιση στις 14 Μαϊου 2013. 
70 οικογένειες με μικρά παιδιά ζουν πάλι υπό το φόβο της μπουλντόζας. 
60 παιδιά αγωνιούν αν θα ολοκληρώσουν τη φετινή σχολική χρονιά τους. 
300 Έλληνες Τσιγγάνοι, μόνιμοι κάτοικοι και δημότες Χαλανδρίου από το 1971 έως και σήμερα, ενώνουμε τις φωνές μας για να κραυγάσουμε "ΟΧΙ" στην άδικη κατεδάφιση των μοναδικών σπιτιών μας, όταν σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες αυθαίρετα εξοχικά που κανείς δεν τα αγγίζει. 

300 Έλληνες Τσιγγάνοι, δηλώνουμε ρητώς και κατηγορηματικώς πως θα παλέψουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για να μην κατεδαφιστεί ούτε μια παράγκα από την περιοχή μας. 
300 Έλληνες Τσιγγάνοι, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, να μας συμπαραρασταθούν και να μας στηρίξουν να μην γίνουμε άστεγοι και μείνουμε στο δρόμο εμείς και τα μικρά παιδιά μας. 
Ο Πρόεδρος
Στυλιανός Καλαμιώτης
Ο Γ. Γραμματέας Νίκος Κατσαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου