Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ



Αυτό δεν είναι κράτος. Είναι μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε! Δεν πρόλαβαν να συστήσουν το Δασαρχείο Υμηττού το 2010, το πάνε για κατάργηση! Ρε άθλιοι πολιτικάντηδες, τότε βάλτε λουκέτο και στο Δασαρχείο Πεντέλης.  Δεν χρειάζονται δασαρχεία! Κάντε και μπουρλότο όλα τα δάση της Αττικής και μοιράστε τα ξύλα στους λαθρομετανάστες να μην κρυώνουν το χειμώνα!  Ποιος άραγε σοφός της συμφοράς πρότεινε την κατάργηση του δασαρχείου Υμηττού; Ποιος είναι αυτός που θέλει τον Υμηττό εντελώς ανοχύρωτο-απροστάτευτο; Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Καλογερόπουλος; Τον καλέσαμε στο κινητό του για να μάθουμε ποιος σαϊνης είχε αυτή την φαεινή ιδέα να βάλει λουκέτο στο πιο σημαντικό ίσως Δασαρχείο, αυτο του Υμηττού! Ακόμα περιμένουμε στο ακουστικό μας να απαντήσει στα ερωτήματά μας. Το Δασαρχείο Πεντέλης ενώ δηλώνει αδυναμία να ελέγξει όλη την Αττική και ενώ ιδρύσανε το Δασαρχείο Υμηττού, ώστε να σώσουν τον μοναδικό πνεύμονα ζωής της Αττικής, οι πολιτικάντηδες σχεδιάζουν να κλείσουν τον μηχανισμό προστασίας του βουνού! Αυτά σας υπαγορεύει η τρόικα ρε πολιτικοί της καταστροφής; Δεν μένει παρά να σας διατάξει να πάρετε και πυρσούς να κάψετε τα βουνά του νομού για να έχετε και επιχείρημα να απολύσετε τους πυροσβέστες. Αφού δεν θα χρειάζονται πλέον, μια και δεν θα υπάρχουν δάση! Είδατε πολιτική από τα σαϊνια;;;   
 Στο μεταξύ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τίγκας συνεπικουρούμενος από τοπικούς παράγοντες του Παπάγου-Χολαργού έστειλε την παρακάτω επιστολή-καταπέλτη προς τον Περιφερειάρχη κ. Καλογερόπουλο: 
Κύριε Γενικέ,
Το Δασαρχείο Υμηττού που ως γνωστό συστάθηκε με το ΦΕΚ 228A/27 Δεκ. 2010 με έδρα αρχικά την Ηλιούπολη και μετέπειτα το Κορωπί, έχει αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Παπάγου, Κορωπίου, Παιανίας - Γλυκών Νερών, καθώς και των εκτός σχεδίου περιοχών των Δήμων Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Υμηττού, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βούλας και της περιοχής βόρεια της οδού Βούλας-Βάρης-Κορωπίου του Δήμου Βάρης. Μέχρι σήμερα η τεράστια αυτή περιοχή καλυπτόταν από το "γιγαντιαίο" Δασαρχείο Πεντέλης.
Το Δασαρχείο Υμηττού είναι αρμόδιο για τη δασική πολιτική του Κράτους στο Υμηττό και περιλαμβάνει:
α. Το Δασονομείο Υμηττού με έδρα το Βύρωνα και τοπική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των Δασοφυλακείων Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα και Αργυρούπολης
β. Το Δασονομείο Κορωπίου με έδρα το Κορωπί και τοπική αρμοδιότητα την εδαφική περιφέρεια των Δασοφυλακείων Κορωπίου και Παιανίας.
Όπως γνωρίζετε το Δασαρχείο Υμηττού συστάθηκε με το προαναφερθέν ΦΕΚ, όμως ακόμη δεν στελεχώθηκε. Λόγω των πολλών και δύσκολων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος που ευρίσκεται στους πρόποδες του Υμηττού και σχετίζονται με την εφαρμογή της δασικής πολιτικής και τον έλεγχο και την αποτροπή των πάσης φύσεως παρανομιών και αυθαιρεσιών, περιμέναμε με αγωνία τη στελέχωσή του.
Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι αντί αυτού που περιμέναμε, έχει προταθεί η κατάργησή του. Τούτο είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει κλίμα ανησυχίας και αγανάκτησης στους κατοίκους, αλλά και στις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής μας, δεδομένου ότι μέχρι τώρα όλοι αγωνιούσαν για το πότε θα λειτουργήσει το Δασαρχείο Υμηττού.
Κύριε Γενικέ, η πρότασή μας, πρόταση στην οποία εμμένουμε, είναι να παρέμβετε, ώστε να ακυρωθεί οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση του Δασαρχείου Υμηττού. Η ενόχληση των κατοίκων είναι απίστευτη και θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε ανάλογα.
Παρακαλούμε θερμά να επανεξετάσετε το θέμα της πιθανής κατάργησης του Δασαρχείου Υμηττού, να έχουμε την έγγραφη απάντησή σας και επίσης θέλουμε να έχουμε συνάντηση μαζί σας για την πληρέστερη ενημέρωσή μας επί του θέματος.
Αναμένουμε την απάντησή σας και ελπίζουμε να είναι θετική.
Παπάγου-Χολαργός, 27 Μαΐου 2013
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Κώστας – Πολυχρόνης Τίγκας
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού
Αντιστράτηγος ε.α.
Λουκάς Ρίζος
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Χολαργού
Δημήτρης Οικονόμου
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου
Οδοντίατρος
Λάμπρος Κομίνης
Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου
Επιχειρηματίας
Γιώργος Επιτήδειος
Αντιστράτηγος ε.α.
Λία Μανιάτη
Νίκος Στεφανής
Προπονητής TAEK WON DO
Καθηγητής Γαλλικής
Γιώργος Τσιάκαλος
Αντιστράτηγος ε.α.
Ντίνα Φίλιου
Πιέρρος Μαλτζής
Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου