Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΦΕ ΧΟΛΑΡΓΟΥ


 Όαση δροσιάς & κέντρο αναψυχής για μικρούς & μεγάλους
                                 Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος





Το Δημοτικό Καφέ δημιουργήθηκε και λειτούργησε το 2008 από τη διοίκηση του πρώην Δήμου Χολαργού.

 Ένας πευκόφυτος χώρος τριάντα στρεμμάτων στο κέντρο του Χολαργού ήταν απολύτως εγκαταλειμμένος και μετατράπηκε σε μία όαση δροσιάς και αναψυχής για όλους τους Χολαργιώτες. Από ένα χώρο που ήταν τόπος απορριμμάτων και συνάντησης των ναρκομανών, τον μετατρέψαμε σε χώρο συνάντησης πολιτών και οικογενειών. Ο χώρος αναβαθμίστηκε και καλλωπίστηκε με περισσότερο γκαζόν και φωτισμό, με νερά και σιντριβάνια. 


Δεν κόπηκε ούτε ένα δέντρο. Δημιουργήθηκε μια μικρή παιδική χαρά με όλα τα σχετικά όργανα. Κάθε μέρα από το πρωϊ , μέχρι αργά το βράδυ έσφυζε από ζωή. Οι μεγάλοι απολάμβαναν τον καφέ, την μπύρα και το ουζάκι τους και οι μικροί μας φίλοι, δηλαδή τα παιδιά και τα εγγόνια μας, έπαιζαν στο γκαζόν και την τεράστια πράσινη αλάνα, αλλά έκαναν με ασφάλεια και τη βόλτα τους με τα ποδήλατά τους.

Τόσον στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, τέτοιοι χώροι έχουν αξιοποιηθεί και παραδοθεί στους κατοίκους των πόλεων για να τους απολαμβάνουν όλες οι οικογένειες.

Πολεμήθηκε όσο τίποτε άλλο από κάποιους, ευτυχώς λίγους, συμπολίτες μας. Το παρομοίασαν με το ΄΄VERDE΄΄ του Παπάγου. Απολύτως καμία σχέση. Το ΄΄VERDE΄΄ είναι μια τεράστια υπερτοπική επιχείρηση που την εκμεταλλεύονται ιδιώτες, ενώ το Δημοτικό Καφέ Χολαργού είναι ιδιοκτησία του Δήμου και τότε την εκμετάλλευση την είχε ο ίδιος ο Δήμος με τη δημοτική του επιχείρηση. Απόδειξη οι τιμές. Καμία σχέση με αυτές του ‘’VERDE΄΄ , αλλά και των υπόλοιπων καφέ τα οποία τα διαχειρίζονται ιδιώτες. Τουλάχιστον 40-60% μειωμένες. Αν αυτό δεν ήταν δείγμα κοινωνικής προσφοράς της Διοίκησης του Δήμου στις Χολαργιώτικες οικογένειες, τότε ας μας πούνε οι διώκτες του Δημοτικού καφέ τι άραγε ήταν; Εμείς πάντως τότε δυσκολευόμασταν, ακόμη και να το σκεφτούμε, πως όλος αυτός ο πόλεμος είχε άλλα κίνητρα.

Σε όλους αυτούς που από το 2008 έως το 2010 πολέμησαν το Δημοτικό Καφέ τους καλέσαμε αρκετές φορές να το επισκεφτούν και να αναπτύξουν ελεύθερα τις θέσεις  και τους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να λειτουργεί.

Δυστυχώς δεν το έπραξαν. Αντί αυτού έκαναν συνέχεια καταγγελίες για να το κλείσουν. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκδοθεί από την Περιφέρεια Αττικής μια σχετική απόφαση, η οποία προσβλήθηκε άμεσα στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με αποτέλεσμα να δικαιωθεί ο Δήμος μας και το Δημοτικό Καφέ να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Μολονότι στις σχετικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για συγκεκριμένους διαδικαστικούς λόγους μειοψήφησα, για άλλη μια φορά δηλώνω πως, στηρίζω τη λειτουργία του,, όπως εξ άλλου έπραξα και στο παρελθόν (2008-2010).

Προσωπικά καλώ και προσκαλώ όλους τους Χολαργιώτες και Παπαγιώτες να το επισκεφτούν και είμαι σίγουρος πως και οι ίδιοι θα διαπιστώσουν ότι πράγματι αποτελεί «μια όαση δροσιάς και κέντρο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου