Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

1. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΙ»!

2. ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

 

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ …ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr                                                        

Αυτός είναι ο Τούρκος και η …μπέσα που διαθέτει. Αλλοίμονο στους πολιτικούς ταγούς-ραγιάδες της Ελλάδος, που σπεύδουν να σκύψουν το γόνυ, θυμίζοντας τους προσκυνημένους απέναντι στον σουλτάνο και τον αγά.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν παρά λίγες μέρες από την ημέρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποσχέθηκε ενώπιον του Τούρκου ομολόγου του (και μέσα σε τουρκικό έδαφος), τη δημιουργία τεμένους στην καρδιά της Αθήνας και ο κ. Ερντογάν έδωσε την ιταμή απάντησή τους με δυο απανωτά χτυπήματα προς τον κ. Σαμαρά και τον ελληνικό λαό.

Διαβάστε, για να καταλάβετε τι σόι πολιτικούς ηγέτες της συμφοράς διαθέτει η χώρα μας.

1.     Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, κατά τη διάρκεια της συνόδου στελεχών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, o Tούρκος πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το πότε θα λειτουργήσει και αν θα λειτουργήσει ποτέ η «Αγία Σοφία» ως τζαμί.
Ο Ερντογάν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, δηλώνοντας:  «Το Σουλταναχμέτ (δηλ μπλε τζαμί) είναι άδειο τις ώρες των προσευχών. Όταν θα γεμίσει τότε μπορούμε να συζητήσουμε και το θέμα για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή»!
Να θυμίσουμε ότι η Αγία Σοφία σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Οι δηλώσεις αυτές, έρχονται λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα της «Ελεύθερης Ώρας» σύμφωνα με το οποίο, απόφαση του Αμερικάνικου Κογκρέσου απαγορεύει στους Τούρκους να μετατρέπουν σε τζαμιά, ξενοδοχεία, μουσεία ή εκθεσιακούς χώρους ή ακόμη και σε στάβλους, τους χριστιανικούς ναούς! Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή, το Κογκρέσο υποχρεώνει τους Τούρκους να επιστρέψουν την Αγία Σοφία και άλλες εκκλησίες στο Πατριαρχείο στη Πόλη και να γίνουν πάλι Ορθόδοξοι Ναοί!
Η αντίδραση του Ερντογάν ήρθε άμεση: έγραψε στα παλιά του υποδήματα την απόφαση του Αμερικανικού Κογκρέσου, δηλώνοντας ουσιαστικά την πρόθεσή του να μετατρέψει το ναό της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!!! Με αυτό τον τρόπο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός απάντησε θετικά στις θρησκευτικές οργανώσεις της χώρας του που τον προηγούμενο μήνα είχαν ξεκινήσει εκστρατεία συγκέντρωσης υπογραφών για τη λειτουργία του βυζαντινού ναού της του Θεού Αγίας Σοφίας,  ως τζαμί.
Μην απορήσουμε συνεπώς αν σε λίγο καιρό δούμε, από τη μια μεριά την Αθήνα να διαθέτει μουσουλμανικό τέμενος και την ίδια ώρα, η «Αγία Σοφία» να μετατρέπεται σε τζαμί!!!

2.     Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του καλού συνάδελφου Νίκου Χειλαδάκη, πρόκληση προήλθε και από την άρνηση της τουρκικής πλευράς να συναινέσει στην κατασκευή του πρώτου χριστιανικού ναού στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα  ο Ν. Χειλαδάκης, επικαλείται αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Cumhuriyet, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία όχι μόνο απέρριψε αίτημα χριστιανών κατοίκων της Άγκυρας να ανεγερθεί χριστιανική εκκλησία στην τουρκική πρωτεύουσα (σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία εκκλησία στην Άγκυρα), αλλά στο ίδιο μέρος όπου είχε επιλεγεί να ανεγερθεί η εκκλησία, τελικά θα υψωθεί άλλο ένα μουσουλμανικό τζαμί.
Το σκάνδαλο δηλαδή αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ενώ στην τουρκική πρωτεύουσα ήδη λειτουργούν 3.000 τζαμιά και ενώ δεν υπάρχει καμία χριστιανική εκκλησία για όσους χριστιανούς βρίσκονται στην Άγκυρα, οι Τούρκοι προκαλούν με ένα ακόμη  μεγαλοπρεπές τέμενος στο σημείο όπου οι χριστιανοί της περιοχής είχαν επιλέξει να χτίσουν το ναό τους!

Το θράσος, η πρόκληση και το φτύσιμο της Τουρκίας απέναντι στην ελληνική πολιτική ηγεσία και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό δεν έχει όρια.

Τι θα κάνει ο δικός μας ανεπαρκής Σαμαράς μετά από την εξέλιξη αυτή; Θα επιμείνει στην κατασκευή, ολοκλήρωση και παράδοση του τεμένους στους μουσουλμάνους και μάλιστα μέσα στην καρδιά της Αθήνας;

 "Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου