Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΠΑΠ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ …«ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.»






Κύριε διευθυντά των 30 ημερών.
Η επιστολή δεν είναι Δασοπροστασίας, αλλά κάποιων που υπήρξαν εθελοντές δασοφύλακες επί δήμου Χολαργού, και δεν έχουν καταλάβει ότι οι Δήμοι Χολαργού και Παπάγου έχουν καταργηθεί και μαζί τους τα νομικά πρόσωπα δασοπροστασίας, εσείς το γνωρίζετε όμως.
Από τη στιγμή που έγινε το νέο νομικό πρόσωπο ΔΟΠΑΠ, οι εθελοντές δασοπροστασίας, τους  ζητήθηκε να εγγραφούν σε αυτό. Οι υπογράφοντες και ο επικεφαλής τους όχι μόνον  δεν υπόγραψαν αλλά περιπαικτικά συμπεριφέρονταν δύο χρόνια στον ΔΟΠΑΠ. Έστειλαν αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα γράφοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ο ΔΟΠΑΠ και αυτοί είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο του Δήμου. Όπως ο καθείς καταλαβαίνει, εν γνώσει τους ψεύδονται και προσπάθησαν να παραπλανήσουν  το Υπουργείο.
            Με την παραλαβή μου ως πρόεδρος, των στοιχείων του ΔΟΠΑΠ, κάναμε απογραφή, χρεώθηκα τα του πυροφυλακίου, αλλά τα κλειδιά του για να ελέγχω αυτά που παρέλαβα, δεν μου τα παράδιδαν, λέγοντας σε μία από τις πολλές εγκλήσεις μου να έρθουν στην νομιμότητα, ότι «τα κλειδάκια δεν θα τα πάρεις». Όπως καταλαβαίνετε ο δήμος δεν είναι υποχείριο κανενός παράνομου, και δια τούτο τον έθεσα εκτός ομάδος, και άνοιξα νόμιμα το πυροφυλάκιο ως νόμιμος ιδιοκτήτης του. Αντικρίσαμε ένα καθαρό φυλάκιο με αχρησιμοποίητα υλικά πυρόσβεσης, με ένα γραφείο του δοτού υπεύθυνου, που ούτε στρατάρχης δεν έχει, αλλά και δύο δωμάτια με μηχανήματα και ζυγαριές χρυσοχοείου, δηλαδή της εργασίας του, δηλαδή το φυλάκιο το είχε αποθήκη του, τα δε κλειδιά του τα κρατούσε αυτός και ο ανιψιός του μόνον κατά, ομολογία του.       
            Από τις 44 υπογραφές ( υπογραφές μόνον, διότι μας ήρθαν κάποιοι και μας είπαν ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για αυτήν την επιστολή, και βεβαίως δεν έβαλαν οι ίδιοι την υπογραφή τους), όπως προκύπτει από τα βιβλία της ομάδος (όχι το βιβλίο Εσόδων- Εξόδων, αυτό δεν το παρέδωσαν ποτέ στον ΔΟΠΑΠ, οι εθελοντές, και οι εκλεγμένοι υπεύθυνοι), οι 27 ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ στην υπηρεσία των εθελοντών.
Άλλοι 10 τα έτη 2011 και 2012 ΔΕΝ  έκαναν καμία βάρδια. 
Οι επόμενοι  6  το 2012  ήσαν δόκιμα μέλη
Ένας το 2012  Δεν έκανε καμία βάρδια στο βουνό.
            Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι 13 εθελοντές που έκαναν τις βάρδιες στο βουνό το 2012, δεν υπογράφουν την επιστολή.
            Αυτοί ζητούν να βάλουν εμπόδια στην δημιουργία της νέας ομάδος Δασοφύλαξης, που, μετά την μία και μόνη διαγραφή, αυξάνετε συνεχώς, και σήμερα αριθμεί 80 εκπαιδευμένα μέλη, και έχει άλλους 75 εθελοντές ως δόκιμα μέλη.
            Ο Κος Βορίσης που τον αναφέρουν τρείς μήνες τώρα, δεν εμφανίζετε ούτε απαντά στα καλέσματα μου, αλλά  δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που του έγινε, ακόμα και από αυτούς τους ίδιους. Πάντως η πόρτα της ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ είναι ανοιχτή στον κ Βορίση όπως και σε όποιον θέλει να κάνει αίτηση εγγραφής  εθελοντή, και εναρμονισμένος με το καταστατικό της ομάδος, να γίνει μέλος.
            Η ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ εν αντιθέσει προς την συμπεριφορά των υπευθύνων που σήμερα διαμαρτύρονται, που είχαν φτιάξει μία ομάδα μόνον δικών μας, εμείς την έχουμε ανοιχτή, σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι όμως θα εκπαιδεύονται, και δεν θα είναι στην ομάδα για να είναι περιπατητές, και να υπάρχουν μόνον για να αβαντάρουν τον αρχηγό και όποιον άλλον.  Όποιος θέλει να έρθει θα εργάζεται όπως εργάζεται η ομάδα ΔΑΠΑΧΟ που μέσα σε τρείς μήνες αναγνωρίστηκε ως καλή ομάδα από την πυροσβεστική, η οποία πυροσβεστική, την κάλεσε για πρώτη φορά  στην μεγάλη της άσκηση, και μάλιστα επικεφαλή του πεζοπόρου τμήματος, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις, και λαμβάνοντας πολλά συγχαρητήρια από τους επικεφαλείς της άσκησης.
            Σας ερωτώ λοιπόν. Ομάδα που νικάει γιατί να την αλλάξω; Γιατί να της εντάξω τον αποδεδειγμένα διασπαστή της, στα δύο χρόνια που πέρασαν; Για να εξυπηρετήσω τα πολιτικά τερτίπια κάποιου και να καταστρέψω το ωραίο οικοδόμημα της ΔΑΠΑΧΟ;
Ευχαριστώ δεν θα πάρω νέα διάσπαση.      

Με εκτίμηση

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΙΤΣΑΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Ο.Π.Α.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου