Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Λάβαμε από αναγνώστη μας και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία, η οποία είναι πολύ σοβαρή. Ο αναγνώστης μας λέγεται ή τουλάχιστον χρησιμοποεί το ονοματεπώνυμο Πέτρος Αποστολάκης. Εμείς όμως οφείλουμε να κρατήσουμε τις αποστάσεις μας, ενημερώνοντας τη Δημοτική Ατχή για τις έντονες ανησυχίες που εκφράζει ο γονέας.

"ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ"
¨ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ;"
Σας γνωρίζω ότι στην Αγία Παρασκευή στην  οδό ..... στον παιδικό σταθμό εκτελούνται οικοδομικές εργασίες από τον Απρίλιο του 2013 χωρίς την απαραίτητη άδεια από την Πολεοδομία.
  Οι εργασίες πραγματοποιούνται με τακτικές μαφίας, με παρουσία τσιλιαδόρων  υπό τον φόβο ελέγχου από την Αστυνομία.
   Η Αστυνομία έχει επέμβει και έχουν προσαχθεί στο αυτόφωρο εργαζόμενοι,
απελευθερώθηκαν αφού προσκομίσθηκαν έγγραφα φτιαγμένα άρον-άρον μεταγενέστερα και των οποίων η νομιμότητα ελέγχεται, όμως και αυτά ακόμη τα έγγραφα δεν αποτελούν άδεια εκτέλεσης εργασιών και δεν καλύπτουν τις εν λόγω εργασίες.
  Για ποιο λόγο γίνεται το έργο την συγκεκριμένη στιγμή και ενώ βρίσκεται εν λειτουργία ο παιδικός σταθμός όπου όλη την ημέρα διέρχονται μικρά παιδιά τα οποία εκτίθενται σε κινδύνους αφού ο χώρος μετατράπηκε σε εργοτάξιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Ποια είναι η αναγκαιότητα για το κατεπείγον;
 Πως είναι δυνατό να επιτρέπουν να εκτίθενται  τα παιδιά μας σε τέτοιους κινδύνους;
   Τους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας, έχουν επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης ο Δήμαρχος κ.Ζορμπάς, η πρόεδρος κ.Καψοκεφάλου, η προϊστάμενη των παιδικών σταθμών κ. Ντουντούμη , οι διευθύντριες των σταθμών;
   Το ανησυχητικό αλλά και ύποπτο είναι ότι παρά τις καταγγελίες στην κ.Καλύβα υπεύθυνη για τους Δήμους στην Περιφέρεια, αρνείται να αναλάβει δράση παρά προτρέπει ‘’να γίνουν έγγραφες επώνυμες καταγγελίες στα αρμόδια όργανα’’. Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και το ξέρει, φιλήσαμε κατουρημένες ποδιές για να καταφέρουμε να εγγραφούν τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό, παρά του ότι καλύπταμε πλήρως τις απαιτήσεις, εάν στοχοποιηθούμε είναι βέβαιο ότι θα υποστούμε πόλεμο.
  Γονείς και πολίτες να ενωθούμε πριν είναι αργά, πριν θρηνήσουμε θύματα αθώες ψυχούλες μικρών παιδιών,  να ζητήσουμε να γίνει έλεγχος στατικότητας αφού γκρεμίζουν τοιχία, να γίνει έλεγχος υγειονομικού ενδιαφέροντος αφού τουαλέτα μετατρέπεται σε κουζίνα και γιατί όχι οικονομικός έλεγχος.
 Γι’αυτό το τελευταίο, τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διερχόμαστε και επιβάλλεται να σεβόμαστε το κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη   και μας ζητούν τακτικά από το σταθμό να καταβάλουμε επιπλέον χρήματα, από αυτά που καταβάλουμε μηνιαίως, υποτίθεται για αγορά χαρτικών, πάνων, ακόμη και μωρομάντηλων γιατί όπως ισχυρίζονται το νομικό πρόσωπο θα αντιμετωπίσει πρόβλημα,πως είναι δυνατό να περισσεύουν χρήματα για την κατασκευή μη απαραίτητων έργων που ουδόλως θα συμβάλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών μας;
  Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου, επειδή δεν θέλω να λάβουμε μέτρα όπως συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες μετά την τέλεση τραγικού γεγονότος, ατυχήματος, σεισμού ω μη γένητω, αυτή η καταγγελία θα υπάρχει και να είναι σίγουροι όλοι οι σημερινοί υπεύθυνοι οι οποίοι τώρα αδιαφορούν και καλύπτουν, ότι θα υποστούν τις συνέπειες.
  Για το θέμα είναι ενήμερος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων(πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944503977) και μάλιστα ο κ.Γιαννακάκος είναι ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον και τον ευχαριστώ γι’αυτό.
 
Παρακαλώ για την ανταπόκριση σας.
Μετά τιμής.
Ένας Πατέρας που ανησυχεί.
  24 Μαΐου 2013                                                         
                                                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου