Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ! ΧΑΡΙΣΑΝ ΧΡΕΟΣ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΑΛΛΑ ΖΗΤΟΥΝ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ …ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

agio-oros1
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Αυτή δεν είναι πολιτικοί ταγοί υπέρ του τόπου και του λαού. Είναι βαλτοί για την εξόντωση του κοσμάκη και το διαμελισμό της χώρας. Καμώνονται πως πασχίζουν για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας ενώ στην πράξη αγωνίζονται για τη σωτηρία των τοκογλύφων. Και την ίδια ώρα που σφαγιάζουν με φορομπηχτικά μέτρα και χαράτσια τον λαό, συλλαμβάνοντας πολίτες για χρέη ακόμη και 500 ευρώ, χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια σε ξένα κράτη που μας οφείλουν!
Πριν από λίγες μέρες, οι πολιτικοί ολετήρες του τόπου ΧΑΡΙΣΑΝ 132 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ στο Ιράκ, από χρέος που έχει το τελευταίο προς την Ελλάδα. Με απλά λόγια χάρισαν περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα μετέφεραν την πληρωμή της εναπομείνασας οφειλής του Ιράκ , ποσού 126 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για το 2019!!!
Την ίδια ώρα, οι πολιτικοί σφαγείς βάζουν λουκέτο στην ΕΡΤ και πετάνε στο δρόμο 2652 υπαλλήλους, για να απαλλαγούν από τα οικονομικά βαρίδια των υπεράριθμων υπαλλήλων και των εξόδων της δημόσιας τηλεόρασης, σβήνουν το χρέος του Ιράκ προς τη χώρα μας!
Με κυρωτικό νόμο που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. φύλλου 142 Α/12-6-2013 και αφορά σύμβαση που είχε υπογράψει ο Δ. Αλογοσκούφης στις 11/10/2008, χάρισαν χρέη από δάνεια στο Ιράκ. Παράλληλα, το ίδιο το κράτος των πολιτικών σφαγέων, ζητά επίμονα 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το Άγιο Όρος, για τα εισοδήματα που έχει από εκμετάλλευση ακινήτων του. Πρόκειται για την επιτομή της υποκρισίας και του ρόλου που παίζουν αυτοί οι άνθρωποι.
Ενεργούν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ενήργησαν και σε βάρος των ομολογιούχων του Δημοσίου: ενώ εξαπάτησαν τους ομολογιούχους που εμπιστεύθηκαν την Πολιτεία για τις αποταμιεύσεις τους, ενώ τους έκλεψαν τους κόπους μιας ζωής, ταυτόχρονα πλήρωσαν στο 100% της ονομαστικής αξίας τους, ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 435 εκατομμυρίων ευρώ προς επαίσχυντους κερδοσκόπους που είχαν αρνηθεί το «κούρεμά» τους στο πλαίσιο του PSI!!!
Έτσι και με την εκκλησία: παρά το ότι προσφέρει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως με συνεχείς προσφορές αλληλεγγύης και με συσσίτια προς το χειμαζόμενο λαό, παρά το ότι τα όποια έσοδα αντλεί το Άγιον Όρος είναι πενιχρά και καλύπτουν τις εκατοντάδες ετήσιες φιλοξενίες προσκυνητών, το αδηφάγο κράτος επιμένει: «θέλω 1,5 εκατομμύριο ευρώ φόρους»!!! Την ίδια ώρα όμως χάριζε 100 εκατομμύρια ευρώ στο Ιράκ από βεβαιωμένα χρέη του ιρακινού κράτους στην Ελλάδα! Δεν διεκδίκησε ούτε καν σε είδος (πετρέλαιο) το χρέος του Ιράκ!
Και να σκεφτεί κανείς ότι όσα αποφάσιζε τον Οκτώβριο του 2008 ο Αλογοσκούφης ήταν κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, με την οικονομία της χώρας σε πλήρη ανάπτυξη, χωρίς ΔΝΤ και άθλια Μνημόνια. Σήμερα που η Ελλάδα έχει συρθεί σε οικονομική καταστροφή οι πολιτικοί μας καταστροφείς πέταξαν 100 εκατομμύρια ευρώ και για να... σώσουν την οικονομία απευθύνονται στον μεροκαματιάρη, τον ομολογιούχο του Δημοσίου ή στις ιερές μονές του Αγίου Όρους!
Είναι άθλιοι ή δεν είναι;
Να δώσουμε και τα ...συγχαρητήριά μας για μια ακόμη φορά στον κ. Παπούλια που με τις υπογραφές του έχει δείξει πόσο ...Μέγιστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι!!!
Ιδού η εφημερίδα της Κυβερνήσεως με το περιβόητο ΦΕΚ-δώρο προς το Ιράκ.


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ
xarisma-irak-1
Αρ. Φύλλου 142
12 Ιουνίου 2013
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4160
Κύρωση των Συμφωνιών: α) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Ιράκ για την αναδιάρθρωση των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο και β) μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών
Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:
Άρθρο πρώτο. Κύρωση Διμερούς Συμφωνίας
Κυρώνεται και έχει την ισχύ, που ορίζει το άρθρο 28παρ. 1 του Συντάγματος, η «Διμερής Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Ιράκ» που υπογράφηκε στις 11 Οκτωβρίου 2008, για την αναδιάρθρωση των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο, το κείμενο της οποίας ακολουθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα: «ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία ενεργεί μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της και της Δημοκρατίας του Ιράκ ,η οποία ενεργεί μέσω του Υπουργείου Οικονομικών της11 Οκτωβρίου 2008Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (η «Συμφωνία»), με
ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2008, συνάπτεται μεταξύ
της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία ενεργεί μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της (ο «Δανειστής»), και της Δημοκρατίας του Ιράκ, η οποία ενεργεί μέσω του Υπουργείου Οικονομικών της («το Ιράκ»). ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ:
1. Το Ιράκ οφείλει στο Δανειστή, σύμφωνα με συγκεκριμένες Συμβάσεις (όπως αυτό αποσαφηνίζεται στη συνέχεια).2. Το συνολικό ποσό της οφειλής αυτής, στις 31 Δεκεμβρίου 2007 (συμπεριλαμβανόμενου και του κεφαλαίου, των τόκων και όλων των άλλων ποσών τα οποία οφείλονται σύμφωνα με τις Συμβάσεις), έχει συμφωνηθεί μεταξύ του Δανειστή και του Ιράκ και παρατίθεται στο Πειστήριο Α της παρούσας. Τα ποσά αυτά, συλλήβδην, αναφέρονται στην παρούσα Συμφωνία ως Διακανονισμένες Οφειλές».
3. Το Ιράκ και ο Δανειστής επιθυμούν να αναδιαρθρώσουν τις Διακανονισμένες Οφειλές, σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία και, με τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, να αντικαταστήσουν τις υποχρεώσεις του Ιράκ, σύμφωνα με όλες τις Συμβάσεις, με υποχρεώσεις του Ιράκ, σύμφωνα με την παρούσα Συμφωνία.4. Το Ιράκ και ο Δανειστής περαιτέρω επιθυμούν να αναδιαρθρώσουν τις Διακανονισμένες Οφειλές, υπό όρους συγκρίσιμους με εκείνους οι οποίοι περιλαμβάνονται στα Συμφωνηθέντα Πρακτικά για το Διακανονισμό
της Οφειλής της Δημοκρατίας του Ιράκ, της 21ης Νοεμβρίου 2004, τα οποία συμφωνήθηκαν μεταξύ του Ιράκ και ορισμένων από τους λοιπούς διμερείς πιστωτές του, στα πλαίσια της Λέσχης των Παρισίων (τα «Πρακτικά»). ΤΩΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ο Δανειστής και το Ιράκ συμφωνούν τα εξής: 1. ΟΡΙΣΜΟΙ 1.1 Ορισμοί. Επιπλέον των όρων οι οποίοι αποσαφηνίζονται σε άλλα σημεία της παρούσας Συμφωνίας, οι ακόλουθοι όροι θα έχουν τις έννοιες που αναφέρονται: Ο όρος «Κρατική Υπηρεσία» ή «Κρατικές Υπηρεσίες» σημαίνει τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και την εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε..
Ο όρος «Συμβάσεις» σημαίνει: (α) όλες τις εμπορικές πιστώσεις τις οποίες εγγυάται ή ασφαλίζει ο Δανειστής ή οι Κρατικές Υπηρεσίες του,
οι οποίες χορηγήθηκαν στο Ιράκ ή στον Ιρακινό Δημόσιο
Τομέα, ή οι οποίες καλύφθηκαν με εγγύηση του Ιράκ ή
του Ιρακινού Δημόσιου Τομέα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ή μιας επίσημης πράξης, οι οποίες συνάφθηκαν πριν τις 22 Μαΐου 2003, και
(β) όλα τα δάνεια, εκ μέρους του Δανειστή ή των Κρατικών Υπηρεσιών του, τα οποία χορηγήθηκαν στο Ιράκ ή στον Ιρακινό Δημόσιο Τομέα, ή τα οποία καλύφθηκαν με την εγγύηση του Ιράκ ή του Ιρακινού Δημόσιου Τομέα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ή μιας επίσημης πράξης, οι οποίες συνάφθηκαν πριν τις 22 Μαΐου 2003,
ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ)
συμπεριλαμβανόμενων και οποιονδήποτε δικαστικών
ή διαιτητικών αποφάσεων, οι οποίες σχετίζονται με
αυτά. Εννοείται ότι ούτε ο Δανειστής ούτε οι Κρατικές Υπηρεσίες του έχουν χορηγήσει εμπορικές πιστώσεις ή δάνεια στον Ιρακινό Δημόσιο Τομέα, μεταξύ της 6ηςΑυγούστου 1990 και της 22ας Μαΐου 2003.Ο όρος «Ιρακινός Δημόσιος Τομέας» σημαίνει: (i) την Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ, άλλες κρατικές υπηρεσίες και όργανα της Δημοκρατίας του Ιράκ και οποιονδήποτε φορέα, στον οποίο η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας του
Ιράκ είναι, άμεσα ή έμμεσα, πλειοψηφών μέτοχος (με περισσότερο από 50%), και (ii) οποιονδήποτε άλλο φορέα ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε νόμιμα να επιβαρυνθεί με εξωτερικές οφειλές εξ ονόματος, και για λογαριασμό, της Δημοκρατίας του Ιράκ.
Ο όρος «Ημερομηνία Πληρωμής» σημαίνει την 1η Μαρτίου και την 1η Σεπτεμβρίου.
2. ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ 2.1 Εναπομένουσα Οφειλή και Ακύρωση. Με τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, το ποσό της κύριας οφειλής, όπως αυτό παρατίθεται στο Πειστήριο Α (δολάρια ΗΠΑ 126,185,662.21) θα αποτελέσει την εναπομένουσα οφειλή (εφεξής αναφερόμενη ως η «Εναπομένουσα Οφειλή»), ενώ τα ποσά των τόκων και των τόκων υπερημερίας, όπως αυτά παρατίθενται στο Πειστήριο Α (δολάρια ΗΠΑ 132,888,592.86) θα ακυρωθούν αυτόματα.
2.2 Καμία Τοκοφορία. Δεν θα λογίζονται τόκοι επί της Εναπομένουσας Οφειλής.
2.3 Αποπληρωμή. Η Εναπομένουσα Οφειλή θα αποπληρωθεί σε 44 εξαμηνιαίες, ίσες και διαδοχικές δόσεις, σε κάθε Ημερομηνία Πληρωμής, αρχίζοντας από την 1η Μαρτίου 2019. Ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής επισυνάπτεται, ως Πειστήριο Β, στην παρούσα Συμφωνία. 2.4 Απαλλαγή και Αποδέσμευση. Με τη θέση σε ισχύ της παρούσας Συμφωνίας, ο Δανειστής αποδεσμεύει και απαλλάσσει πλήρως όλα τα ποσά (οποιασδήποτε περιγραφής), τα οποία οφείλονται σύμφωνα ή όσον
αφορά στις Συμβάσεις, και οι Συμβάσεις, κατά συνέπεια, θα αντικατασταθούν, από κάθε άποψη, με τις υποχρεώσεις του Ιράκ στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας.
3. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
3.1 Συγκρίσιμος Διακανονισμός. Το Ιράκ δεσμεύεται να επιδιώξει από όλους τους λοιπούς, ευρισκόμενους σε παρόμοια κατάσταση, εξωτερικούς πιστωτές του, μείωση οφειλών και συμφωνίες αποπληρωμής, υπό όρους οι οποίοι θα είναι όχι λιγότερο ευνοϊκοί για το Ιράκ, από εκείνους οι οποίοι παρατίθενται στα Πρακτικά.
3.2 Καμία Εκχώρηση ή Μεταβίβαση. Ο Δανειστής δεν επιτρέπεται να εκχωρήσει ή με άλλο τρόπο να μεταβιβάσει (μέσω συμμετοχής ή διαφορετικά) οποιαδήποτε από τα δικαιώματά του, ούτε να μεταβιβάσει
οποιεσδήποτε από τις υποχρεώσεις του, στο πλαίσιο
της παρούσας Συμφωνίας, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση του Ιράκ, και οποιαδήποτε φερόμενη ως εκχώρηση ή μεταβίβαση, ελλείψει μιας τέτοιας συναίνεσης, θα είναι άκυρη.
3.3 Ημερομηνίες Πληρωμής. Εάν οποιαδήποτε πληρωμή, στο πλαίσιο της παρούσας Συμφωνίας, καταστεί απαιτητή σε μια Ημερομηνία Πληρωμής η οποία δεν είναι εργάσιμη ημέρα στην Αθήνα και τη Βαγδάτη, αυτή
θα πραγματοποιείται την επόμενη εργάσιμη ημέρα και για τις δύο αυτές πόλεις.3.4 Θέση σε ισχύ. Η παρούσα Συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ μόλις επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
3.5 Διαδικασία Επίλυσης Διαφορών. Εάν προκύψει μια
διαφορά, ως προς την υλοποίηση ή την εφαρμογή της
παρούσας Συμφωνίας, τα Συμβαλλόμενα Μέρη μπορούν να συμφωνήσουν σε μια διαδικασία επίλυσης διαφορών, συμπεριλαμβανόμενης και της προσφυγής στο Διεθνές
Δικαστήριο, εκτός αν τα Συμβαλλόμενα Μέρη συμφωνήσουν σε μια άλλη μέθοδο επίλυσης.
Για την Ελληνική Δημοκρατία Για τη Δημοκρατία του Ιράκ
Γεώργιος Αλογοσκούφης Baker Jabr Al−Zubaidy
Υπουργός Οικονομίας Υπουργός Οικονομικών»
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου