Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ: ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΕΡΤ!

ERTEKKLISI
Σαμαράκο, οι φασιστικές μέθοδοι κάποια στιγμή σε φέρνουν από κάτω!
Με εξίσωση για δυνατούς λύτες μοιάζει η υπόθεση με το λουκέτο στην ΕΡΤ, η οποία ξεσήκωσε πρωτοφανή θύελλα αντιδράσεων, οδηγώντας τη χώρα και πάλι στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου.
Οι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίζονται υποχρεωμένοι να βρουν τη χρυσή τομή, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ανοίγει ο ασκός του Αιόλου...
Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός, καθώς από τη μία υπάρχει σαφής πρόθεση να στηριχθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης και να σταλεί το μήνυμα ότι "σπάει αυγά", από την άλλη ωστόσο το κύμα της αντίδρασης (με έμφαση εκείνο των κυβερνητικών εταίρων και του εξωτερικού) προκαλεί έντονους πονοκεφάλους.
Ο πρωθυπουργός, παρά το ρίσκο που ανέλαβε με την απόφαση του για "μαύρισμα της οθόνης", δεν θέλει έρθει σε πλήρη ρήξη με Βενιζέλο και Κουβέλη, οι οποίοι συνεχώς διαμηνύουν ότι τάσσονται υπέρ της αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά "με ανοιχτή την ΕΡΤ".
Ως εκ τούτου οι επιτελείς του Μαξίμου και του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, απεργάζονται σενάρια προκειμένου να επισπευστεί η λειτουργία του νέου φορέα (ΝΕΡΙΤ), με χρονικό όριο τα τέλη Ιουλίου, ενώ παράλληλα πυκνώνουν οι πληροφορίες για πρόσκαιρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις έργου για μικρό αριθμό εργαζομένων.
Με άλλα λόγια, η πρόταση που αναμένεται να φέρει ο Α. Σαμαράς στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών είναι:
α) Ανοίγει άμεσα η ΕΡΤ με υποτυπώδες πρόγραμμα και ελάχιστους εργαζόμενους, άρα φεύγει το μαύρο από τις οθόνες και αποκαθίσταται η εκπομπή των δορυφορικών καναλιών, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει η εκκαθάριση της εταιρείας,
β) Η ΝΕΡΙΤ διαμορφώνεται με ρυθμούς fast track και τίθεται σε λειτουργία το συντομότερο.
Με αυτό το σχέδιο το Μαξίμου θεωρεί ότι πετυχαίνει:
α) Ανοιχτή ΕΡΤ, άρα απομειώνει τις αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων, τα καυστικά σχόλια από το εξωτερικό και τις αντιδράσεις των πολιτών (ιδιαιτέρως της ομογένειας),
β) Σπάει και το καθολικό μέτωπο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ με τις δίμηνες προσλήψεις, που ενδεχομένως αποτελούν και "διαβατήριο εργασίας" για το νέο σχήμα.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου