Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ ΛΟΓΩ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!

ert4
Συλλαλητήριο στις 11 το πρωί έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα τα συνδικάτα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Για τις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν πολλοί κλάδοι εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.
Συγκεκριμένα, τη συμμετοχή τους έχουν ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, οι γιατροί του ΕΣΥ, οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι τραπεζοϋπάλληλοι (ΟΤΟΕ) , καθώς και οι καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ - ΟΣΕΠ-ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (EEE).
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ λόγω της συμμετοχής των σιδηροδρομικών στην απεργία καταργούνται έως και την Παρασκευή δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) θα πραγματοποιούν κανονικά δρομολόγια μετά από τις 9 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι επιστρατευμένοι, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ..
Ωστόσο, τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο δεν θα εκτελούνται εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών.
Μετ΄εμποδίων και οι πτήσεις
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις εναέριες μεταφορές, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 15.00 έως τις 17.00 και η ΟΣΥΠΑ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 17.00.
Η Olympic Air και η Aegean Airlines έχουν ανακοινώσει τροποποιήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
naftetmporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου