Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ!


Ενδείξεις ότι τη φωτιά στην Υπηρεσία Αλλοδαπών του Δήμου Χολαργού την έβαλαν υπάλληλοι. Καταστράφηκαν ολοσχερώς αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών.
Κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων του Δήμου Παπάγου - Χολαργού βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πίσω από τον εμπρησμό της υπηρεσίας Αλλοδαπών, η οποία στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Παπάγου, στην οδό Αναπαύσεως 90. Η εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε στις 3.57 τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αρχείο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του δήμου. Νέα στοιχεία για τη μυστηριώδη υπόθεση φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ».
Συγκεκριμένα, η έκθεση αυτοψίας που συνέταξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι δράστες μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου της οδού Αναπαύσεως, χρησιμοποιώντας κλειδί ή αντικλείδι. Το στοιχείο ενισχύει τις υπόνοιες ότι στην υπόθεση έχουν ανάμειξη υπάλληλοι του δήμου.
Διαφορετικά είναι πάντως τα ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με στοιχεία που φέρονται να έχουν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παπάγου, οι δράστες μπήκαν στα γραφεία σπάζοντας το τζάμι του φωταγωγού που βρίσκεται πάνω από την πόρτα εισόδου.
Οι δράστες περιέλουσαν τον χώρο με εύφλεκτο υγρό και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το αρχείο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του δήμου. Σύμφωνα με πρόχειρη εκτίμηση της Πυροσβεστικής, το ύψος των ζημιών ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.
Οι συμπτώσεις και οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Μία εβδομάδα πριν από την εμπρηστική επίθεση είχε σημειωθεί διάρρηξη στις εγκαταστάσεις του δημαρχείου Χολαργού - Παπάγου, στην οδό Περικλέους. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ», οι δράστες αφαίρεσαν από γραφείο τον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή και διέφυγαν. Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε χθες ότι ο συγκεκριμένος σκληρός δίσκος περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών. Οχι τυχαία, μετά το συγκεκριμένο περιστατικό, η δημοτική αρχή αντικατέστησε κλειδαριές στο κτίριο του δημαρχείου.

Κύκλωμα
Ερωτηθείς σχετικά ο δήμαρχος Παπάγου - Χολαργού Βασίλειος Ξύδης δήλωσε χθες στην «Κ» ότι για την υπόθεση έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και επιβεβαίωσε ότι η υπόθεση σχετίζεται με κύκλωμα που εκμεταλλεύεται αλλοδαπούς και στο οποίο συμμετέχουν επίορκοι υπάλληλοι του δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφορά στην υπόθεση έγινε και σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο αντιδήμαρχος Χρήστος Δασκαλόπουλος, επιβεβαίωσε ότι από εσωτερικό έλεγχο εντοπίστηκαν άδειες παραμονής αλλοδαπών που δεν ήταν νόμιμες και απέδωσε στο γεγονός αυτό τις κλοπές εγγράφων, του σκληρού δίσκου και τον εμπρησμό. Ο ίδιος έκανε λόγο για μεγάλη οικονομική ζημιά που έχει υποστεί ο δήμος από τη δράση του κυκλώματος.
Διευκρινίζεται ότι στους δήμους κατατίθενται τα δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών παραμονής σε υπηκόους «τρίτων» χωρών.
Του Γιάννη Σουλιώτη (Kathimerini.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου