Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ Ν.ΥΟΡΚΗΣ

nea-iorki-shmaia
Ο Αρχιεπισκοπικός Καθεδρικός Ναός Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, πρωτοστατούντος του ιερέα του, π. Αναστασίου Γούναρη, εμμένει στην απόφασή του για την υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό στην είσοδό του.
Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας πλείστοι όσοι ομογενείς ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται με την ανοχή ή καθʼ υπόδειξη του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
Στη θέση της ελληνικής σημαίας έχει αναρτηθεί ένα κακέκτυπο σημαίας με το όνομα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τη σφραγίδα του Βαρθολομαίου στη μέση, όπως μάλιστα μαρτυρεί και η φωτογραφία. Η επίσημη σημαία του Πατριαρχείου είναι ο δικέφαλος αετός.
Η ελληνική σημαία, η οποία κυμάτιζε επί πολλά χρόνια δίπλα στην αμερικανική, αποκαθηλώθηκε από την είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος, ενώ έπειτα από το πρώτο δημοσίευμα του «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2013 που επρόκειτο να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναρτήθηκε, για να αποκαθηλωθεί ξανά μετά την αναχώρησή του, όπως δείχνει η φωτογραφία στην πρώτη σελίδα.
Τονίζεται ότι οι δύο σημαίες, η αμερικανική και η ελληνική, είχαν αναρτηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στην είσοδο του Καθεδρικού Ναού, καθώς επίσης και πλακέτα με τη σχετική ημερομηνία της ανοικοδόμησης του.
Τονίζεται ότι ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδος κατά τα ισχύοντα εκκλησιολογικά θέσμια και διδασκαλίες είναι ο κατʼ εξοχήν ναός του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αμερικής, στον οποίο γίνονται όλες οι επίσημες τελετές και εκδηλώσεις εκκλησιαστικής και εθνικής φύσεως.
Σε επικοινωνία που είχε ο «Ε.Κ.» με τον π. Αναστάσιο Γούναρη, την Παρασκευή 17 Μαΐου, η οποία και δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου, είπε ότι θα εναλλάσσει την ελληνική σημαία με τη σημαία του Πατριαρχείου λόγω έλλειψης τρίτου ιστού και πως αναζητείται δωρητής να χαρίσει κι ένα τρίτο κοντάρι.
Υπενθυμίζεται εκ νέου η συγκεκριμένη στιχομυθία μας με τον π. Γούναρη:
«Εθνικός Κήρυξ»: Γιατί αποκαθηλώθηκε η ελληνική σημαία από την είσοδο του Καθεδρικού Ναού;
Πατήρ Γούναρης: Δεν αφαιρέθηκε μόνιμα, την εναλλάσσουμε με την Πατριαρχική σημαία καθότι έχουμε μόνο δύο ιστούς.
«Ε.Κ.»: Γιατί δεν τοποθετείτε κι άλλον έναν ιστό;
π. Γούναρης: Εχουμε προγραμματίσει να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον δωρητή ώστε είτε να προσθέσουμε έναν ακόμα ιστό στην παρούσα τοποθεσία του ή όταν κατεβεί η σκαλωσιά από το διπλανό κτήριο να χρησιμοποιήσουμε τους δύο επί πλέον ιστούς, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται επί του παρόντος λόγω των οικοδομικών εργασιών στο διπλανό κτήριο.
Υπενθυμίζεται ακόμα ότι πριν από ένα χρόνο ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε προβεί σε αποκαλύψεις περί συμπεριφορών και πεπραγμένων του π. Γούναρη στην προηγούμενη κοινότητά του στην Ινδιανάπολη.
Εν τω μεταξύ, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος του απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου.
analystsforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου