Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΚΑΡΑΒΕΛΑ-ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ




ΣΚΑΝΔΑΛΟ-SIEMENS!


Οι δυο καταζητούμενοι, κυκλοφορούν ελεύθεροι στο Μόναχο, χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να νοιάζεται …

Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΡΟΛΟΣ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗ ΣΤΗ ΦΥΓΗ ΚΑΡΑΒΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  • Ενημέρωσε με καθυστέρηση την κ. Μπακογιάννη, επικαλούμενος φόρτο εργασίας και ο Καραβέλας πέταξε για Ουρουγουάη!
 
του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  μας πριν από μερικές μέρες υπήρξε συνάντηση στο Μόναχο ανάμεσα στους Χριστοφοράκο-Καραβέλα και Σέκερη! Ο μπατζανάκης του Σαμαρά συναντήθηκε με τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens Χριστοφοράκο και τον  διευθυντή επί των Οικονομικών της εταιρείας, Χ.  Καραβέλα. Και οι δύο, υποτίθεται ότι είναι καταζητούμενοι από τις ελληνικές αρχές! Και λέμε υποτίθεται, διότι εάν οι ελληνικές αρχές ήθελαν να συλλάβουν τους δύο μεγάλους φυγόδικους-καταζητούμενους, θα τους είχαν ήδη συλλάβει. Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εμείς και τα περισσότερα blogs  για τη συνάντηση Σέκερη-Χριστοφοράκου-Καραβέλα και οι ελληνικές αρχές να μην ξέρουν τίποτε; Μα, δεν θέλουν να γνωρίζουν.  Ακόμη και με... ταξί να τους στείλουμε τους δύο καταζητούμενους, οι ελληνικές αρχές δεν θα τους παραλάβουν! Όπως φαίνεται, η τράπουλα είναι σημαδεμένη και οι κυβερνώντες δεν θέλουν να γνωρίζουν το παραμικρό ούτε για τον Καραβέλα (τον όπως λέγεται, χρηματοδότη του Σαμαρά στο κόμμα του Πολιτική Άνοιξη), ούτε για τον Χριστοφοράκο,  με τον οποίο ο Σαμαράς έβλεπε τους αγώνες του Ολυμπιακού στη σουίτα του σταδίου «Καραϊσκάκη». Και όχι μόνο...
Προφανώς, όλα είχαν κανονιστεί έτσι ώστε να εξαφανιστούν από την Ελλάδα οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας, για να μην ανοίξουν το στόμα τους.
Εν τω μεταξύ, ως ύποπτος χαρακτηρίζεται ο ρόλος του πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Χαλαστάνη (φωτό), το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μια και ήταν ο πρώτος από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλή. Η κατάθεσή του κινεί τις υποψίες ότι ήταν ψευδής και, όπως δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, συσκότισε και παραπλάνησε την προανακριτική Επιτροπή τα Βουλής.  Η ίδια η Επιτροπή, αμφισβητώντας ευθέως την ειλικρίνεια της κατάθεσής του πρέσβη, τον ξανακαλεί να καταθέσει, διότι θεωρεί ότι απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης της λίστας! Απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας!!!
Εάν επιβεβαιωθεί ως ψευδής η κατάθεση του κ. Χαλαστάνη, τότε πρέπει να διερευνηθούν και αναλυθούν διεξοδικά τυχόν ευθύνες του στο σκάνδαλο Siemens! Ναι, στο μεγάλο σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας,  όπου επίσης εμπλέκεται το όνομά του!
Τότε, ο κ. Χαλαστάνης ήταν διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, σύμφωνα δε με δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», εκφράζονται σαφείς υπαινιγμοί για τη στάση και τις παραλείψεις του, οι οποίες διευκόλυναν τη φυγή του Καραβέλα από την Ελλάδα!!!
Η «Κ.Ε» χαρακτηρίζει  πολλά τα λάθη και τις παραλείψεις  του κ. Χαλαστάνη (στην υπόθεση εμπλέκονται και 20 άλλα άτομα του ΥΠΕΞ), τα οποία οδήγησαν στην καθυστερημένη κινητοποίηση των ελληνικών αρχών, γεγονός που επέτρεψε  στον Χρ. Καραβέλα να αποδράσει από την Ελλάδα.
Το κουβάρι της υπόθεσης ξεκίνησε από ένα τηλεγράφημα (22/5/2009, ώρα Ουρουγουάης 08.44) του τότε πρέσβη στην Ουρουγουάη, Νίκου Δεικτάκη, προς την Αθήνα και την Α8 Διεύθυνση Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής με τίτλο: «Ουρουγουανές αρχές ζητούν πληροφορίες ως προς άτομα ενδεχομένως εμπλεκόμενα σε υπόθεση Siemens». Το τηλεγράφημα ανέφερε: «Με ενημέρωσε προ ολίγου ο γ.γ. της Εθνικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγουάης, Ρικάρντο Ζιλ, ότι προσφάτως η οικογένεια Καραβέλα εισήγαγε στην Ουρουγουάη έμβασμα 3 εκατ. δολαρίων και επιπλέον προέβη σε αγορά ακινήτου στη λουτρόπολη Punta del Este. Τα σχετικά ποσά απεστάλησαν μέσω Κύπρου. Οι αρχές της Ουρουγουάης εκτιμούν ότι τα ως άνω χρήματα αποτελούν ενδεχομένως προϊόν σχετιζόμενο με ανακρίσεις σε Ελλάδα για την υπόθεση Siemens. Ο κ. Ρικάρντο Ζιλ μου εγνώρισε ότι οι δικαστικές αρχές έχουν παγώσει τα ως άνω μετρητά όσο και την αγορά του προαναφερθέντος ακινήτου. Οι ουρουγουανές αρχές ζητούν κατ' αρχάς επιβεβαίωση εκτιμήσεως ότι το θέμα ενδιαφέρει τις ελληνικές αρχές και σε περίπτωση θετικής απάντησης όπως τεθούν σε ενέργεια σχετικές, νόμιμες από πλευράς μας, διαδικασίες. Η ως άνω υπηρεσία υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουρουγουάης».
Το τηλεγράφημα-βόμβα έλεγε με απλά λόγια: «ο Καραβέλας έχει κανονίσει να δραπετεύσει από την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές. Συλλάβετέ τον».
Όμως, έγιναν ουσιαστικά λάθη που όλα μα όλα συνέργησαν ώστε ο Καραβέλας να το σκάσει.
Τα λάθη του Έλληνα πρέσβη στην Ουρουγουάη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ε.Κ.» ήταν:
1. Έστειλε το τηλεγράφημα σε λάθος διεύθυνση (αντί για την Ε3 Διεύθυνση Δικαστικών Υποθέσεων).
2.Το διαβάθμισε μεν ως «άκρως εμπιστευτικόν», όχι όμως και ως «αμέσου επιδόσεως», με αποτέλεσμα από το πρωί της 23ης Μαΐου 2009, ημέρα Σάββατο, ο διευθυντής της Α8 Διεύθυνσης Αλ. Κογεβίνας, και οι υπόλοιποι 20 αποδέκτες, να το παραλάβουν τη Δευτέρα 25 Μαΐου, το πρωί. Είχαν χαθεί ήδη 48 ώρες, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο κ. Δεικτάκης ενημέρωσε τηλεφωνικά για την εξέχουσα σημασία του τηλεγραφήματος. Όχι όμως τον Αλ. Κογεβίνα, αλλά τον επικεφαλής της Α' Γεν. Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων, κ. Βασιλόπουλο, σήμερα διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Σαμαρά.
Από αυτό το σημείο αρχίζουν τα εντυπωσιακά:
Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε άμεσα, δύο άτομα: 1ον. Τον τότε διευθυντή του διπλωματικού γραφείου της κ. Μπακογιάννη, Κ. Χαλαστάνη και 2ον. Τον κ. Κογεβίνα (διευθυντή της Α8 Διεύθυνσης), ζητώντας του να αναμένει εντολές.
Ο κ. Κογεβίνας επιδίωξε αρκετές φορές και με επίμονα τηλεφωνήματα να επικοινωνήσει με τον κ. Χαλαστάνη αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε στις συνεχείς κλήσεις, μέχρι τη Δευτέρα! Ο ίδιος ο κ. Χαλαστάνης, δεν ενημέρωσε την κ. Μπακογιάννη παρά την επόμενη ημέρα το πρωί, επικαλούμενος το φόρτο εργασίας της υπουργού.

Η απόδραση Καραβέλα
Το σήμα για να κινηθούν οι ελληνικές αρχές έφτασε στην Α8 Διεύθυνση (σύμφωνα με τα όσα έχει πει ο κ. Κογεβίνας στην ΕΔΕ) με κλητήρα μεταξύ 15.00 και 15.30 το μεσημέρι της Τρίτης, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να κινηθούν Τετάρτη πρωί, όταν ο Χρ. Καραβέλας είχε ήδη μπει στο αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εφόσον ο κ. Κογεβίνας ενημερώθηκε Δευτέρα πρωί, τι έκαναν οι υπόλοιποι 20 αποδέκτες του τηλεγραφήματος; Την απάντηση δίνουν διπλωματικές πηγές, που επιθυμούν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, πως, αν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ ήταν διαφορετικό, τότε ίσως κατέληγε σε ευθύνες τής τότε υπουργού Εξωτερικών.

ΑΚΟΥΕΙ Η ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ  κ. ΝΙΚΟΛΑΚΕΑ Ή ΟΧΙ;
Η κ. Νικολακέα, η επιφορτισμένη με την υπόθεση της Siemens πρέπει επιτέλους να πάψει να δίνει την εντύπωση που δίνει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Αυτό θέλει να κουκουλώσει το σκάνδαλο. Οι κ.κ. Σαμαράς, Μπακογιάννη και όσων άλλων τα ονόματα εμπλέκονται με τη Siemens,  μπορεί να έχουν χίλιους λόγους να μην θέλουν να δουν ούτε ζωγραφιστούς τους Καραβέλα-Χριστοφοράκο, ακόμη και τον κ. Σέκερη. Η κυρία Νικολακέα όμως, τι λόγους μπορεί να έχει να μην σκαλίζει όλες τις πτυχές της την υπόθεση της Siemens; Στο πιάτο θα σας τα δώσουμε όλα αξιότιμη κυρία Νικολακέα; Δείτε πόσο έχουμε ξετυλίξει το κουβάρι της Siemens. Θα αναλάβετε από ‘δω και πέρα έργο;

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου