Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ! ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ π. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΠΡΟΚΟΠΙΟΥ


Αύριο Σάββατο 15 Ιουνίου συμπληρώνονται δύο χρόνια από τον θάνατο του μακαριστού Νεκταρίου Χατζηπροκοπίου, που διετέλεσε εφημέριος της "Παναγίας Φανερωμένης" Χολαργού και υπεύθυνος του κέντρου νεότητας του ιερού ναού. Ο αγαπητός όμως σε όλους πατήρ Νεκτάριος πριν έρθει στην "Παναγία Φανερωμένη" διετέλεσε ιερατικώς προϊστάμενος της "Παναγιάς" Αγιάσου Μυτιλήνης. Το αρχιερατικό λοιπόν μνημόσυνο, για τα δυο χρόνια από το θάνατό του, θα τελεσθεί αύριο στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας στην Αγιάσο.
Με αφορμή το γεγονός και μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου και του σωματείου «Οι φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης», αύριο Σάββατο θα διεξαχθούν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους της Αγιάσου στην Λέσβο. Ομάδα επτά ιατρών στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του σωματείου από τις 08:30 το πρωί θα εξετάζουν τους κατοίκους, σε μια κίνηση αφιερωμένη στη μνήμη του πρωτοπρεσβύτερου Νεκτάριου Χατζηπροκοπίου, πρωτοστάτη στη δημιουργία του σωματείου «Οι φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης».
Στην ιδιαίτερα σημαντική κίνηση συμμετέχουν ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Κ Τεντολούρας, ο καρδιολόγος κ. Σ. Χατζησάβας, οι ορθοπεδικοί κ. Τ. Παπαδέλης, Σ. Αθανασέλης και Σ. Παπαδέλης, και οι πνευμονολόγοι κ. Β. Πολυχρονόπουλος και Π. Θεοδοσίου.
Οι Χολαργιώτες και όχι μόνο αγαπούσαν ιδιαίτερα τον μακαριστό Νεκτάριο, θεωρώντας ότι το κενό που άφησε πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Τον αναπολούν συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου