Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΑΡΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕ



Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ! ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ...ΣΑΠΙΑ ΑΡΜΑΤΑ

ANETRAPH'Ενας στρατιώτης έχασε τη ζωή του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε στρατιωτική άσκηση στην περιοχή του Ώρωπού... Το δυστύχημα συνέβη όταν γύρω στις 6.10 το πρωί ανατράπηκε άρμα μεταφοράς προσωπικού σε περιοχή πλησίον της εθνικής οδού με....
αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον άτυχο στρατιώτη... Το ΓΕΣ δεν έχει εκδώσει μέχρι αυτή την ώρα καμία ανακοίνωση....

Πρίν απο λίγα λεπτά ο στρατιώτης οδηγός του Μ113 υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα του.
Ανατράπηκε Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού Μ113 του Στρατού στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Ωροπού, στις 5:50 το πρωί με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο οδηγός. Το δεύτερο μέλος του πληρώματος, ένας αρχιλοχίας μεταφέρθηκε στο 401 ΓΝΣ για προληπτικούς λόγους
Το όχημα εκινείτο σε φάλαγγα σε παράδρομο της Εθνικής Οδού. Άνηκε στο 475 Τάγμα Πεζοναυτών του Αυλώνα.
Το "αρχαίο" Μ113 συμμετείχε στην άσκηση "Καταιγίδα". Είχαν προμηθευτεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον Στρατό και είχαν πρωταγωνιστήσει στο Βιετνάμ..
Είναι γεγονός όμως πως τα Μ113 είναι απαρχαιωμένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ η συντήρηση τους ελλείψει χρημάτων καθίσταται αδύνατη.
Το θέμα είναι πώς ο Ελληνικός Στρατός απέκτησε μερικές εκατοντάδες ακόμη "σαπάκια" απο τα αποθέμα του αμερικανικού Στρατού καθώς δεν διαθέτει κονδύλια για την αγορά καινούργιων.
O Ελληνικός Στρατός είναι ο μόνος σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί σε κύρια καθήκοντα ως ΤΟΜΠ τα Μ113. Ακόμα και ο τουρκικός Στρατός τα έχει αντικαταστήσει από την δεκαετία του 1980 με το AIFV.
Για αλλη μια φορά η ενημέρωση από το ΓΕΣ ηττήθηκε κατά κράτος: Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και μάλιστα λέχθηκε από τηλεοράσεως ότι σκοτώθηκε ο οδηγός ενώ νοσηλεύεται, βαριά τραυματισμένος και σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ζωντανός.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου