Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΟΙ 70 ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ!

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ, προσθέτοντας πως ο απολογισμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος.

Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωϊνά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα περιθώρια ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
Σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο της Υγείας, τους 65 φθάνουν οι νεκροί στις συγκρούσεις σήμερα Σάββατο μεταξύ διαδηλωτών-σωμάτων ασφάλειας, στο Κάιρο, τις οποίες συγκρούσεις οι οπαδοί του ανατραπέντος από τις ένοπλες δυνάμεις ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, μέλη της Μουσουλμανικής αδελφότητας χαρακτηρίζουν μιλώντας στα ξένα μμε ως "ανοικτή επίθεση" σε βάρος τους.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα αναφέρεται, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα αιματηρά γεγονότα στην πρωτεύουσα, και σε άλλους 61 διαδηλωτές "κλινικά νεκρούς" --ενώ εκείνη απαριθμεί στους 66 τους νεκρούς στις τάξεις της Αδελφότητας.
Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς
Συγκρούσεις ξέσπασαν με το πρώτο φως της ημέρας ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες και την αστυνομία που απάντησε με δακρυγόνα, μετέδωσε το ΜΕΝΑ, το οποίο πρόσθεσε πως ακούσθηκαν και ριπές όπλου, όμως από άγνωστη πλευρά.
Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς
Από την πλευρά τους, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ανακοίνωσαν πως «οι δυνάμεις ασφαλείας διέπραξαν ένα νέο έγκλημα σήμερα κατά τις πρωϊνές ώρες μπροστά από το μνημείο στον αυτοκινητόδρομο» που οδηγεί στο αεροδρόμιο.
Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς
Χθες Παρασκευή την νύκτα έλαβαν χώρα διαδηλώσεις οπαδών του Μόρσι και στην παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, με πολύνεκρο απολογισμό μετά από την καταστολή τους εκ μέρους των σωμάτων ασφάλειας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε τους θανάτους
Νέες συγκρούσεις στην Αίγυπτο με δεκάδες νεκρούς
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάθριν Άστον «καταδίκασε σθεναρά» τους θανάτους οι οποίοι σημειώθηκαν κατά τις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο και κάλεσε όλες τις πλευρές στη χώρα να απόσχουν από τη βία, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Άστον «παρακολουθεί με ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο και καταδικάζει σθεναρά την απώλεια ζωών κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων. . . Επίσης καλεί όλους τους παράγοντες να απόσχουν από τη βία και να σέβονται τις αρχές των ειρηνικών διαδηλώσεων και της μη-βίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ).
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου