Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΚΟΛΑΣΗ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και δεκάδες εθελοντές στη νότια Ρόδο όπου μαίνεται από χθες το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά. Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Φαιστό. Σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση σε χαράδρα στη Σέριφο.
Στη Ρόδο, αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα, 21 οχήματα της Πυροσβεστικής, 35 πυροσβέστες, 134 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 70 εθελοντές και ισάριθμοι στρατιώτες.Το μεσημέρι προστέθηκαν στην επιχείρηση πυρόσβεσης ένα αεροσκάφος και ακόμα ένα ελικόπτερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική δεν απειλείται για την ώρα κατοικημένη περιοχή και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι έως το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα καταφέρουν να θέσουν υπό ελεγχο τη φωτιά.
Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του δασαρχείου, της πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από χθες το απόγευμα έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα από 30.000 στρέμματα δασικής εκτασης.
“Το μόνο ευχάριστο από την τραγωδία, που πλήττει τη Ρόδο, είναι ότι ο αέρας κόπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να κινηθούν ευέλικτα για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου