Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο ΧΑΛΚΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ!


 Λάβαμε την παρακάτω επιστολή-απάντηση του Μ. Χάλκου προς τον εκδότη του "Αντίλογου" αναφορικά με τα όσα ανταπάντησε ο τελευταίος στις απαξιωτικές έως υβριστικές δηλώσεις του νεαρού δημοσιογράφου για τον τοπικό Τύπο. 
Δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Χάλκου επί της οποίας υπάρχει και δικό μας σχετικό σχόλιο, διότι αναφέρεται στον Μάκη Βραχιολίδη: 
 


"Επειδή μόλις χθες και μέσω του παρόντος ιστολογίου ενημερώθηκα πως αποτελώ ΠΡΩΗΝ αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Αντίλογος Χολαργού», με τη σχετική επίσημη επιβεβαίωση να έρχεται από τον σύμβουλο έκδοσης της εν λόγω εφημερίδας, σήμερα, οφείλω μερικές διευκρινίσεις προς το αναγνωστικό κοινό, για το θέμα αυτό και μόνο.
Κατ’ αρχήν, μέσα από όλη αυτή την ιστορία, ο κ. Βραχιολίδης παραδέχθηκε επιτέλους αυτό που έχω επαναλάβει και στο παρελθόν. Πως ο μοναδικός άνθρωπος που εκδίδει τοπική εφημερίδα στο Χολαργό και επαγγέλλεται δημοσιογράφος και όχι για παράδειγμα οπτικός, κατέχοντας δημοσιογραφικά ένσημα, ως πραγματικός επαγγελματίας δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ, είναι ο κ. Κώστας Δεληγιάννης. Δηλαδή, ο σύμβουλος έκδοσης του «Αντίλογου».
Να υπενθυμίσω, φυσικά, πως κανένα βράδυ δεν πέρασα από καμία τοπική εφημερίδα. Αν μία δημοσίευση ενός κειμένου μου είχε φιλοξενηθεί πριν 10 ακριβώς χρόνια στον «Ανεξάρτητο Παρατηρητή», αυτό δεν με έκανε ποτέ μέλος της εφημερίδας αυτής.
Στη «Φωνή του Δημότη», από την άλλη, υπήρξα μέλος και μάλιστα για μεγάλο διάστημα. Αποχώρησα, αφού πρώτα ευχαρίστησα για την -αφιλοκερδή- συνεργασία μας τον τότε εκδότη της, κ. Πέτρο Καραμανέα, όταν οι απόψεις μας πια δεν συνέπιπταν σε κανένα θέμα.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον «Αντίλογο Χολαργού» και τον κ. Δεληγιάννη, στην εφημερίδα του οποίου είχα και την τιμή να κατέχω το ρόλο του αρχισυντάκτη. Όλα αυτά, μέχρι τον περασμένο Μάιο, όταν ο κ. Δεληγιάννης εξέδωσε φύλλο χωρίς, για πρώτη φορά, να ενημερώσει πιο πριν τον αρχισυντάκτη του! Και, όταν λέω «ενημερώσει», εννοώ να τον ειδοποιήσει, ώστε να στείλει τα κείμενά του, κάτι που συνέβαινε ανελλιπώς από τον Οκτώβριο του 2008 και έπειτα. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και σήμερα συνέχιζα να θεωρώ τον εαυτό μου μέλος του «Αντίλογου», καθώς δεν είχα και καμία άλλη διαφορετική ενημέρωση!
Δυστυχώς, μετά από 5 σχεδόν χρόνια άριστης σχέσης και συνεργασίας, ο κ. Δεληγιάννης έπεσε στην παγίδα και το επίπεδο του κ. Βραχιολίδη, με αποτέλεσμα σήμερα να αμφιβάλλει μέσω του παρόντος ιστολογίου για το ήθος μου, χαρακτηρίζοντάς με και αχάριστο! Αλήθεια, εσείς κ. Κώστα δεν μου είχατε δώσει την άδεια και την ευχή σας να συμμετέχω στις «Νέες Σελίδες», παράλληλα με την παρουσία μου στον «Αντίλογο»; Τι άλλαξε ξαφνικά; Εκτός αν θεωρήσατε ότι το βασικό κείμενό μου στο πρόσφατο τεύχος των «Νέων Σελίδων» αναφερόταν και σε εσάς. Υπάρχει, όμως, τέτοια περίπτωση;

 Μανώλης Χάλκος"


Σχόλιο "Ανεξάρτητου Παρατηρητή"- Μάκη Βραχιολίδη: Νεαρέ, παραμένεις "κολλημένος" και ανεπίδεκτος μαθήσεως. Μονίμως μεταξεταστέος. Διαπιστευτήρια της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας δεν χρειάζεται να δώσω σε κανέναν πολύ δε περισσότερο σε σένα. Αν θες όμως να μάθεις άσχετε, δημοσιογράφος με ένσημα είμαι από τον Μάϊο του 1989, ως μέλος του ΤΑΙΣΥΤ (Ταμείο Ιδιοκτητών Συντακτών Τύπου) πρώτα ως συντάκτης και από το 1997 ως ιδιοκτήτης. Από το 2009 είμαι μέλος της ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου). Κι επειδή παραμένεις χαϊβάνι πρέπει να σε πληροφορήσω ότι εκτός από την ΕΣΗΕΑ που αφορά την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων, υπάρχουν και οι αντίστοιχοι Σύλλογοι-Ενώσεις που αφορούν στον περιοδικό Τύπο. Εκτός κι αν για σένα, "κολλημένε", εκκολαπτόμενε δημοσιογράφε, την ιδιοτητα του δημοσιογράφου φέρουν μόνον όσοι εργάζονται σε ημερήσιες εφημερίδες ενώ όλοι οι άλλοι δεν λογίζονται ως δημοσιογράφοι. Σαν να λέμε, γιατροί είναι μόνον οι χειρουργοί, όλοι οι άλλοι δεν είναι. Όπως επίσης, γιατροί είναι μόνον όσοι κολλάνε ένσημα στην Αθήνα, όσοι γιατροί εργάζονται στην επαρχία δεν λαμβάνονται υπόψιν!
Αλλά και γι' αυτό το "οπτικός" που τσαμπουνάς σαν να πρόκειται για κάτι υποτιμητικό. Ρε, χαλβά, το ότι έχω σπουδάσει και ασκώ παράλληλα το επάγγελμα του οπτικού, αυτό σημαίνει ότι η μία ιδιότητά μου αποκλείει την άλλη; 

Μα τόσο γκα-γκα είσαι; Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που ασκούσε τη δικηγορία και παράλληλα δημοσιογραφούσε, τι ήταν; Μόνον δικηγόρος ή μόνον δημοσιογράφος; Το ότι ο πασίγνωστος στιχουργός Γιατράς είναι και οπτικός τι σημαίνει; Ότι είναι μόνον οπτικός και δεν είναι στιχουργός; Το ότι ο ηθοποιός Μακέδος είναι και οπτικός, τι σημαίνει;
Για να σε πάω παλαιότερα, στον μέγιστο Γιάννη Μόραλη: το ότι ήταν ζωγράφος αλλά ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με την αρχιτεκτονική διακόσμηση και την σκηνογραφία, τι σημαίνει; Ότι ήταν μόνον ζωγράφος και όχι τα υπόλοιπα; Το ότι ο Σόλων ήταν πολιτικός αλλά και σπουδαίος ποιητής τι σημαίνει ρε; Δεν νογάς τίποτε;

Όσον αφορά την άλλη αποστροφή της επιστολής σου "...ο κ. Δεληγιάννης έπεσε στην παγίδα και το επίπεδο του κ. Βραχιολίδη", έχεις δίκιο! Το επίπεδό μου είναι τόσο ...χαμηλό που φιλοξενώ όλες τις επιστολές-απαντήσεις. Και τη δική σου. Και συ, γνωρίζοντας προφανώς το...επίπεδό μου έστειλες την επιστολή σου για να τη δημοσιεύσω και  ιδού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου