Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΗΡΕ ΚΕΦΑΛΙ Ο ΚΕΧΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Αποδείχθηκε έξυπνη η κίνηση του Γιάννη Κεχρή να ανακοινώσει πρώτος την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος, από τον περασμένο Δεκέμβριο κιόλας. Όλοι έλεγαν ότι ήταν νωρίς. Όμως ο γιατρός ήξερε τι έκανε. Κυρίως, δεν άφησε το διάστημα αυτό να πάει χαμένο. Αντθέτως, ενώ βρισκόμαστε 11 μήνες πριν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ο Γιάννης Κεχρής και το επιτελείο του γυρίζουν καθημερινά πόρτα-πόρτα δεκάδες σπίτια. Ήδη τον συνδυασμό του τον αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι δημότες ενώ το site της δημοτικής του παράταξης λειτουργεί ως πρόσθετος υποβοηθητικός μοχλός στην προσπάθειά του. Αυτό που κάνει πάντως εντύπωση, είναι ότι το επιτελείο του Γιάννη Κεχρή δουλεύει -εν μέσω θέρους- με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιώντας συνεχείς συναντήσεις σε σπίτια και σε άλλους χώρους. Όπως πληροφορούμαστε, το επιτελείο εφαρμόζει αμερικάνικο προεκλογικό σύστημα που δεν αφήνει σε ησυχία τους δημότες Παπάγου-Χολαργού. Και βεβαίως, σε όλες τις συναντήσεις πόρτα-πόρτα, είναι παρών ο ίδιος προσωπικά ο υποψήφιος Δήμαρχος. Το επιτελείο του μάλιστα έχει δώσει και βάρος στου Παπάγου, κυρίως με τους γιατρούς που πλαισιώνουν τον συνδυασμό του Κεχρή αλλά και από το Σύλλογο Υγειονομικών. 
Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις και εκτιμήσεις μας, ο Γιάννης Κεχρής βρίσκεται πολλά ...κλικ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους ανταγωνιστές του. Το καλοκαίρι δε, διακοπές ...γιοκ για τον υποψήφιο Δήμαρχο. "Θα λείψει μόνο για 5 μέρες", μας είπε στενός του συνεργάτης.

ΤΙΓΚΑΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την υποψηφιότητά του ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και αυτό είναι σίγουρα αρνητικό. Προφανώς φοβάται μην την ...πατήσει όπως στις προηγούμενες εκλογές όπου είχε σχεδιάσει πλάνα υποψηφιότητας Δημάρχου και ουσιαστικά είχε ανακοινώσει την κάθοδό του, για να τα...μαζέψει τελικά και να προσχωρήσει στο συνδυασμό του Νικολάου. Το ότι αποχώρησε ο Ξύδης είναι απόλυτα θετικό για τον ίδιο μια και ο Παπάγος θεωρείται πλέον δική του εκλογική δεξαμενή. Όσο αφήνει όμως το διάστημα να κυλάει χωρίς να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του, ο Γιάννης Κεχρής τον...αφήνει όλο και πιο πίσω. 

ΞΥΔΗΣ: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ο Ξύδης είναι...γάτα. Μυρίστηκε ότι το...κλίμα δεν τον σηκώνει και αποχώρησε με ανακοινωσή του έγκαιρα. Στον Χολαργό εάν κατέβαινε για Δήμαρχος, δεν θα έπαιρνε παρά ελάχιστες ψήφους (σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές) και αυτό το γνώριζε και το γνωρίζει. Οι Χολαργιώτες έχουν πει ότι "αυτή τη φορά θα βγάλουμε δικό μας δήμαρχο". Ίσως αυτό το τελευταίο να το γνωρίζει και ο Κ. Τίγκας γι' αυτό φαίνεται λίγο διστκακτικός. 

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...
Ο Νικολάου κάτι ξέρει και δεν ανακοινώνει επισήμως την κάθοδό του. Περιμένει και αναλόγως θα πράξει. Έχει δυναμική στον Χολαργό, κρατάει ένα κάστρο οπαδών, έχει όμως απώλειες και φθορά. Το ότι έχασε από τον Ξύδη με μεγάλη διαφορά, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι δεν συσπείρωσε γύρω το τον κόσμο που τον ακολουθούσε στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Και με δεδομένο ότι είναι ταυτισμένος κομματικά με τη ΝΔ, κάτι που είναι επίσης αρνητικό λόγω της γενικότερης απαξίωσης που έχουν τα κόμματα, ο Νικολάου ...καθυστερεί. Και αυτή η καθυστέρηση δεν λειτουργεί θετικά για τον ίδιο και την δημοτική του παράταξη. Μία παράταξη, που ας μην ξεχνάμε έχει υποστεί τεράτια πλήγματα: δεν έχει ούτε Πολύδωρα, ούτε Αποστολόπουλο, ούτε Τούτουζα, ούτε Κεχρή ούτε Αυγουρόπουλο, ούτε Τίγκα! Κάποιοι θα του έλεγαν: "Πού πας ρε ...Καραμήτρο ξυπόλητος στ' αγκάθια;". Ο ίδιος όμως είναι πεισματάρης και παλεύει μέχρι τελευταία στιγμή. Θα κάνει το...κέφι του και αναλόγως θα πράξει. Άλλωστε, βγήκε για δύο 4ετίες Δήμαρχος Χολαργού κι έγραψε το όνομά του στην ιστορία της πόλης. Θέλει να κάνει την υπέρβαση, χωρίς όμως να αρρωσταίνει και γι΄αυτή.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μέσα στους υποψήφιους συγκαταλέγουμε και τους Αποστολόπουλο-Δασκαλόπουλο χωρίς όμως από μέρους τους να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση. Θεωρούμε και ας μας συμπαθάνε, ότι πλέον έχουν χάσει πολύ μεγάλο μέρος της κούρσας και θα ήταν φρονιμότερο ή να βιαστούν ή να μην το επιδιώξουν καν. Ο χρόνος είναι εναντίον τους.

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΧΕΙ ...ΡΕΥΜΑ ΑΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Η ΠΟΛΥΚΑΛΑ!
Ο εκδότης-δημοσιογράφος Χάρης Κουγιουμτζόπουλος δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του, όλοι όμως γνωρίζουν ότι θέλει να κατέβει ως υποψήφιος Δήμαρχος και έχει κάνει αρκετές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει συγκεντρώσει γύρω του αρκετούς που τον στηρίζουν, ως σημαντική του όμως επιτυχία του θα θεωρηθεί, η από την κα Πολυκαλά δημόσια στήριξη της υποψηφιότητάς του. Θα το κάνει όμως; 
Αυτή τη στιγμή, τολμούμε να πούμε ότι μετά τον Γιάννη Κεχρή, η περίπτωση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου φαντάζει ως το αντίπαλο δέος του. Αυτό βεβαίως, εφόσον δεν καθυστερήσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. 


ΖΗΚΑΣ: Ο ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ!
Μπορεί να κάνει την έκπληξη. Κι εξηγούμαστε: είναι Χολαργιώτης (αυτό δηλαδή πουν θέλουν οι δημότες). Προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ το οποίο βρίσκεται στα πάνω του και πάει ...φουλ για αυριανή κυβέρνηση. Είναι συμπαθής απ'όλους τους χώρους. Είναι πολύ καλός και έντιμος χαρακτήρας. Έχει συνετό πολιτικό λόγο και η εντιμότητά του είναι εμφανής και στην πολιτική του παρουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς ανεβαίνει στον Χολαργό, την ίδια ώρα που η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ εξαϋλώνονται. Τα δύο αυτά κόμματα στις επόμενες εκλογές θα απορροφηθούν από την  παράταξη του Περικλή Ζήκα. 
Ε, τι άλλα να πούμε; Ο Περικλής Ζήκας έχει όλες τις πολιτικές συγκυρίες με το μέρος του. Μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη, να περάσει στον δεύερο γύρο κι από'κει και πέρα μην εκπλαγείτε εάν στις επόμενες εκλογές δείτε για Δήμαρχο τον Περικλή! Έχει και το όνομα, όχι μόνο τη χάρη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου