Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΞΟΝΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ ΚΟΛΑ!

ΚΟΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΥΑ/ΛΣ & ΕΚΑΜ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ Μ.ΚΟΛΑ
ΑΛΒΑΝΙΚΟΙ ΠΥΡΗΝΕ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αλβανικοί πυρήνες βοηθούσαν τους Αλβανούς συμμορίτες να διαφύγουν στην χώρα τους αποκαλύπτουν στοιχεία που βρέθηκαν επάνω στον Μάριον Κόλα, αναφέρουν έγκυρες πηγές της Αστυνομίας. Επίσης αποδεικνύεται ότι η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λικενικού/Ακτοφυλακής είναι μια μονάδα "για όλες τις δουλειές", αφού συμμετείχε και σήμερα από κοινού με τα ΕΚΑΜ στον εντοπισμό και την εξόντωση του Αλβανού συμμορίτη Μάριον Κόλα και του συνεργού του Ιλίρ Κούπα
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr έγκυρες πηγές του συντονιστικού κέντρου που είχε συσταθεί προκειμένου να συλληφθεί ο Μάριον Κόλα και οι συνεργοί του, την ενέδρα στον ποταμό Καλαμά (εκεί όπου το 1940 ο συνταγματάρχης Κ.Δαβάκης συνέτριψε τους Ιταλούς και τους Αλβανούς συμμάχους τους) την είχαν στήσει από κοινού η ΜΥΑ/ΛΣ και τα ΕΚΑΜ.
Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο.
Το κακό ήταν ότι οι θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ΜΥΑ, δεν λειτουργούσαν ικανοποιητικά καθώς λόγω της υγρασίας οι λυχνίες δεύτερης γενιάς που έχουν τα συγκεκριμένα συστήματα (στις θερμικές τρίτης γενιάς έχει απαλειφθεί το μειονέκτημα) δεν αποδίδουν καλά.
Κατά την διάρκεια της νύχτας η υγραία στις εκβολές του ποταμού, ειδικά αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Κάτι που φαίνεται το ήξερε ο Μ.Κόλα και γι αυτό επέλεξε να κινηθεί εκείνη την ώρα.
Αποτέλεσμα ήταν ο Μ.Κόλα να καταφέρει να φτάσει στα 15 μέτρα από το σημείο της ενέδρας, όταν έγινε αντιληπτός από τους Έλληνες που εν τέλει επιβεβαίωσαν την παρουσία του και του ζήτησαν να παραδοθεί.
Αυτός απάντησε με διαδοχικές ριπές, η ομάδα της ΜΥΑ και τα ΕΚΑΜ, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπά είνα γνωστά: Ο Αλβανός συμμοερίτης έπεσε νεκρός με αρκετές σφαίρες επάνω στο σώμα του αι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στην κνήμη από διαμπερές τραύμα της βολίδας 7,62Χ39 του ΑΚ-47 που έφερε ο Μ.Κόλα.
Ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Κόλα υποθαλπτόταν από αλβανικούς πυρήνες στην περιοχή: Είχε μαζί του σε ένα δοχείο, μαγειρεμένο φαγητό.
Κάποιος ή κάποιοι τον βοήθησαν να διαφύγει και τους παρείχαν παρασκευασμένη τροφή.
Κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους γενικά, οι αρχές της χώρας, για άλλες περιπτώσεις ίσως και πιο σημαντικές από αυτή.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και του έτερου συμμορίτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος φέρεται να ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα και κατόρθωσε να ξεφύγει. 

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου