Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



“Καμιά απόλυση εργαζόμενου να μην γίνει δεκτή…”


Είναι πλέον ολοφάνερο πως και η νέα κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου συνεχίζει να προωθεί μεθοδικά το νεοφιλελεύθερο σχέδιο συρρίκνωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Από τον «Καλλικράτη» και μετά η Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σταδιακά σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους, απολύτως εξαρτημένη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Οδηγείται δε σταδιακά και σταθερά σε οικονομικό μαρασμό.



Η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα, συνεχίζει τις αυταρχικές και αντιλαϊκές πολιτικές. Με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αιφνιδιασμούς προχωρεί σε μέτρα που ποτέ δεν συζήτησε με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους.



Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το μόνιμο «θύμα» των πολιτικών του Μνημονίου και της Τρόικας. Πολιτικές που περιορίζουν συνεχώς το κοινωνικό της έργο και συρρικνώνουν τις υπηρεσίες της με στόχο την υποκατάστασή τους από ιδιωτικές ή ιδιωτικοποιημένες δομές, στις οποίες θα έχουν πρόσβαση μόνον οι «έχοντες».



Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, υποταγμένη στις κυβερνητικές πολιτικές και στα πολιτικά παιχνίδια αποπροσανατολισμού, έχει ακολουθήσει μια πορεία συμβιβασμού και αποδοχής των μνημονιακών πολιτικών. Αυτή η πολιτική στάση και επιλογή έχει αφενός οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα, αφετέρου όμως θα «αποτελειώσει» τον δημοκρατικό λαϊκό θεσμό της Αυτοδιοίκησης.



Στα σχέδια τους είναι και η κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Παιδικών Σταθμών, του Αθλητισμού Πολιτισμού και της Πρόνοιας. Με διαδικασίες-εξπρές, μέσω προεδρικού διατάγματος θα απολυθούν και οι εργαζόμενοι σε αυτά.



Έχουν δρομολογήσει απολύσεις σε τρεις δόσεις!!! Τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου!!! Σε 2.200 υπολογίζονται οι σχολικοί φύλακες που θα απολυθούν. Θα ακολουθήσουν οι καθαρίστριες των σχολείων, οι σχολικοί τροχονόμοι, οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι υπάλληλοι των ΝΠΔΔ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.



Τρία χρόνια τώρα οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν την Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση. Οι προσπάθειες εξωραϊσμού αυτών των βάρβαρων πολιτικών απέτυχαν παταγωδώς. Οφείλουμε λοιπόν να παλέψουμε για την πλήρη ανατροπή τους. Πρωταρχικός στόχος του αγώνα μας πρέπει να είναι η επιβίωση της αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια ο επαναπροσδιορισμός της σε νέες βάσεις.



Είναι αναγκαίο να συγκροτηθεί, άμεσα, ένα μέτωπο από τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, τους εργαζόμενους στην Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, σε κάθε τοπική κοινωνία. Για να υπερασπίσουμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις. Για να αντισταθούμε αποτελεσματικά στις διαλυτικές ρυθμίσεις για την εφεδρεία και τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και τη μείωση των μισθών. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία.



Απαιτείται άμεση οργάνωση έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ώστε να αποφασιστούν από το σύνολο της Αυτοδιοίκησης άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις.



                                                                  Χολαργός, 10/07/2013

 Η Συντονιστική Επιτροπή

 του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Χολαργού-Παπάγου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου