Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

Να αντιδράσει άμεσα ο δήμος στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παπάγου Χολαργού «Εν Δράσει» μετά τις δραματικές εξελίξεις της ξαφνικής και δυσνόητης κυβερνητικής απόφασης, κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, εκφράζει μεν την αντίθεσή του, συμπαρίσταται στις εκδηλώσεις αποδοκιμασίας, καλεί όμως το δήμο να αντιδράσει άμεσα και να προσαρμοστεί ταχύτατα στην νέα πραγματικότητα πριν επικρατήσει το χάος στην πόλη μας.

Ο Σύλλογος καλεί το δήμο:
  • Να επενδύσει άμεσα στις νέες τεχνολογίες και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση δίνοντας την ψηφιακή υποδομή και δυνατότητα στους δημότες να εντοπίζουν και να ειδοποιούν για τα διάφορα προβλήματα και τις φθορές. 
  • Να επενδύσει σε συστήματα ασφαλείας και ανίχνευσης κακόβουλων πράξεων ειδικά στα σχολεία μας προκειμένου να  αποφύγει τεράστιες ζημιές με ανάλογο κόστος. 
  • Να ενισχύσει τους συμμετοχικούς θεσμούς όπως την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και το Συμβούλιο Παραβατικότητας
  • Να οργανώσει άμεσα Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση του νόμου 4019/2011 ΦΕΚ Α’216 για να μην μείνουν οι δημότες χωρίς τις αναρίθμητες αναγκαίες υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, ούτε βέβαια οι εργαζόμενοι χωρίς δουλειά.Οι Επιχειρήσεις άλλωστε  Κοινωνικού Συνεταιρισμού μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία να πολλαπλασιαστούν οι υπηρεσίες του δήμου με πολύ μικρότερο κόστος αφού επιδοτούνται και ταυτόχρονα να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεων εργασίας.
  • Να οργανώσει παρατηρητήριο πολιτών και εθελοντικές ομάδες με απόλυτα διάφανες και δημοκρατικές διαδικασίες και με την απόλυτη καθοδήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Ο εθελοντισμός όμως, δεν αναπτύσσεται με εντολές και διοικητικές αποφάσεις. Ο εθελοντισμός  καλλιεργείται με δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίας αμφίδρομης επικοινωνίας.
  • Να αξιοποιήσει άμεσα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα διαγενεακής αλληλεγγύης και ενεργού γήρανσης, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία  των συνταξιούχων.

Οπως όλοι καταλάβαμε με τα νέα μέτρα, η Αυτο- διοίκηση τέλος. Τώρα μπαίνουμε στην εποχή της Αυτο-οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου