Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

SOS! ΕΚΡΗΞΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΕ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!

 

Ο φάκελος προοριζόταν για την Εισαγγελία Πρωτοδικών και εντοπίστηκε σε κτήριο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων

Ελεγχόμενη έκρηξη σε παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, λίγο μετά τις 14.00, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο κτήριο 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Ο φάκελος προοριζόταν για την πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου διοικήσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών, Μαρία Γεωργία Τσάμη, ενώ είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Ο υπάλληλος που παρέλαβε τον φάκελο, υποψιάστηκε ότι υπήρχε κάτι περίεργο μέσα, γιατί η περιγραφή του φακέλου ταίριαζε με τις οδηγίες που είχε δώσει η αντιτρομοκρατική σε πιθανούς στόχους μετά το «τρομοδέμα» που είχε σταλεί στα ΕΛΤΑ Κρυονερίου, με παραλήπτη τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής, Δημήτρη Χοριανόπουλο.
Πριν ανοίξει ολόκληρο τον φάκελο είδε ότι μέσα είχε ένα καλώδιο και αμέσως κάλεσε την αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, διαπίστωσε ότι ο φάκελος ήταν παγιδευμένος και έκανε ελεγχόμενη έκρηξη.

Η συνδεσμολογία του μηχανισμού είναι κλειστή, κάτι που ταιριάζει με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι «πυρήνες της φωτιάς».

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου