Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕΤΑ ΤΟ 1-1 ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΚΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκεζελκίρχεν, Γερμανία
Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League πέτυχε ο ΠΑΟΚ που κατάφερε να φύγει αήττητος από τη «Φέλτινς Αρίνα» με την ισοπαλία 1-1 που απέσπασε κόντρα στη Σάλκε. Ο Φαρφάν άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς στο 32', αλλά στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» βελτίωσε την εικόνα του και με το υπέροχο γκολ του Στοχ στο 73' αύξησε τις πιθανότητές του για να βρεθεί στους ομίλους. Όλα αυτά εν όψει της ρεβάνς της 27ης Αυγούστου, στην (άδεια λόγω τιμωρίας) Τούμπα.
Πιεστικός στην αρχή της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ (χαρακτηριστικά τα τρία συνεχή κόρνερ που εκτέλεσε στο 3’), με τη Σάλκε να βρίσκει σταδιακά τα πατήματά της, να αποκτά μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και να γίνεται περισσότερο απειλητική μπροστά από την εστία του Χακόμπο.
Η υπεροχή της μεταφράστηκε σε γκολ, μετά από φάση διαρκείας, στο 32’ με τον Φαρφάν. Οι αμυντικοί του «Δικεφάλου» δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα (δύο κόντρες για τους Γερμανούς) και ο Περουβιανός, με πλασέ (με τη βοήθεια και του δοκαριού), άνοιξε το σκορ.

Η Σάλκε βρέθηκε εκ νέου σε θέση βολής στο 36’. Μετά από κεφαλιά - πάσα του Τζόουνς, ο Σαλάι, από το ύψος της μικρής περιοχής, βρέθηκε απέναντι στον Χακόμπο, ο Ισπανός τερματοφύλακας, όμως, με ψυχραιμία μπλόκαρε. Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 38’ ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ, ο Κατσουράνης πλάσαρε, οι αμυντικοί της Σάλκε έδιωξαν πάνω στη γραμμή και στην επαναφορά ο Λούκας σούταρε άουτ σε άδειο τέρμα!

Η είσοδος του Κάτσε στο 60’ λόγω τραυματισμού του Λόρενς (ήταν αρνητικός όσο αγωνίστηκε), έκανε καλό στον ΠΑΟΚ, αφού ο διεθνής Αλβανός έφερε ισορροπία στο κέντρο για τον ΠΑΟΚ. Αυτό βοήθησε και τους Λούκας - Στοχ που άρχισαν σιγά-σιγά να δείχνουν μεγαλύτερη επιθετική διάθεση.

Η Σάλκε διατήρησε μεν την κατοχή, αλλά να δεν είχε τη φρεσκάδα, ούτε τους διαδρόμους του πρώτου ημιχρόνου. Στο 57’ ο Λούκας δεν μπόρεσε νικήσει τον Χίλντεμπραντ, στο 69’ το σουτ έξω από την περιοχή του Στοχ, επίσης δεν βρήκε στόχο για τον ΠΑΟΚ, ο τελευταίος, όμως, με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 73’, όταν με «βολίδα», με το δεξί, ισοφάρισε για τον «Δικέφαλο».


Με αποδοκιμασίες από τους υποστηρικτές της για την παρουσία της, η Σάλκε πίεσε και «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 80’ με τετ-α-τετ του Χέβεντες με τον Χακόμπο.
Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου» αντέδρασε εξαιρετικά, αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, με την μπάλα να φεύγει στην πορεία σε κόρνερ.

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα με τους πολυπληθείς οπαδούς τους και πανηγύρισαν μαζί τους για το θετικό αποτέλεσμα.

Εισιτήρια: 52.444. Διαιτητής: Λανουά (Γαλλία) Κίτρινες: Ουτσίντα /Κίτσιου, Στοχ, Τζιόλης, Λάζαρ
ΣΑΛΚΕ (Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Χοβέντες, Ουτσίντα, Φουκς, Ματίπ, Μέγιερ (69’ Κλέμενς), Ντράξλερ, Χέγκερ (78’ Γκορέτζκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ λ. τρ. Πούκι), Σαλάι.
ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζιόλης, Λάζαρ, Λόρενς (62’ λ. τρ. Κάτσε), Στοχ, Λούκας (90’+ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).
in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου