Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1300 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

 ΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η συριακή αντιπολίτευση έκανε λόγο για περισσότερους από 1.300 νεκρούς κατά τη σημερινή επίθεση που υποστηρίζει πως πραγματοποιήθηκε με χημικά όπλα εναντίον προαστίου της Δαμασκού.

«Περισσότεροι από 650 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», αναφέρει η αντιπολίτευση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Σοκαριστικές φωτογραφίες δείχνουν, σύμφωνα με σύριους ακτιβιστές, νεκρούς από την επίθεση με νευροτοξικά άερια και θύματα σε αυτοσχέδια νοσοκομεία, ανάμεσά τους παιδιά, που υποφέρουν από σπασμούς και δύσπνοια.

Αντιπολιτευόμενες οργανώσεις δηλώνουν ότι η επίθεση με χημικά όπλα σημειώθηκε στο πλαίσιο σφοδρού βομβαρδισμού στο ανατολικό προάστιο Γκούτα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανακατάληψης της περιοχής από τα χέρια των ανταρτών.

Αναφέρθηκαν θάνατοι στις περιοχές Ιρμπίν, Ντούμα και Μουανταμίγια.

Η νέα καταγγελία για την επίθεση με χημικά όπλα διατυπώνεται την ώρα που επισκέπτεται τη συριακή πρωτεύουσα ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ προκειμένου να ερευνήσει προγενέστερες κατηγορίες για επιθέσεις με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ.

Οι καταγγελίες και οι εικόνες που φθάνουν από τη Δαμασκό ανεβάζουν στο «κόκκινο» τον δείκτη της ανησυχίας διεθνώς και ζητείται άμεση πρόσβαση των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο σημείο όπου καταγγέλλεται ότι σημειώθηκε η επίθεση με χημικά.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις από την πλευρά τους αρνούνται τις κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων.

Θύελλα αντιδράσεων στη Δύση και τις αραβικές χώρες

Στο Παρίσι, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ ανακοίνωσε πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τον ΟΗΕ να μεταβεί στον τόπο της επίθεσης» και υπογράμμισε πως «αυτές οι πληροφορίες χρειάζεται προφανώς να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν».

Εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς στα προάστια της Δαμασκού, τότε θα πρόκειται για μια «θηριωδία άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς  κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την κατάσταση στην Αίγυπτο.

Ο γάλλος υπουργός τόνισε πάντως ότι οι καταγγελίες της συριακής αντιπολίτευσης δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί.
Ο Φαμπιούς σημείωσε επίσης ότι αργότερα απόψε θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, τον Άχμεντ Τζάρμπα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγείρει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με τον επικεφαλής διπλωματίας Ουίλιαμ Χέιγκ να δηλώνει ότι εφόσον υπάρξει επιβεβαιώση θα πρόκειται «για σοκαριστική κλιμάκωση στη χρήση χημικών στη Συρία».
Στη Στοκχόλμη, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ κάλεσε τη Συρία να επιτρέψει επειγόντως στους ερευνητές του ΟΗΕ να μεταβούν στον τόπο της επίθεσης για να γίνει γνωστό αν το καθεστώς έκανε ή όχι χρήση χημικών όπλων.
«Πρέπει να επιτραπεί επειγόντως στους ερευνητές του ΟΗΕ να έχουν πρόσβαση στο μέρος όπου φέρεται ότι έγιναν οι επιθέσεις με χημικά όπλα στο προάστιο της Δαμασκού», έγραψε ο Μπιλτ στο Twitter.
Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αράμπι είχε επίσης καλέσει τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να διερευνήσουν αμέσως τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση.
«Ο γενικός γραμματέας αναφέρει σε δήλωσή του ότι εξεπλάγη για το γεγονός ότι αυτό το έγκλημα διαπράχθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης μιας ομάδας διεθνών ερευνητών του ΟΗΕ, οι οποίοι ερευνούν ήδη για χρήση χημικών όπλων», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA.«Κάλεσε τους επιθεωρητές να κατευθυνθούν αμέσως στην ανατολική Γούτα (προάστιο της Δαμασκού) για να προσδιορίσουν τι συνέβη».

tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. Οπως έγραψε ο stranger ,11χρόνια, 11μήνες, 11μέρες από την 9/11 2001.
    Το έκαναν ξανά ,έσπειραν τον τρόμο στο πλανήτη και προσπαθούν να βρουν αφορμή για εμπλοκή στη Συρία.
    Ο κόσμος όμως δε τρώει κουτόχορτο,έχει μάθει τις τακτικές τους.
    Ο Ασαντ δεν θα έκανε ποτέ τετοια ενέργεια τη στιγμή που τα βλέμματα των παρατηρητών είναι στραμένα πάνω του και επίσης δε θα είχε κανένα ώφελος γιατί κερδίζει έτσι κι αλλιώς το πόλεμο εναντίων των ισλαμοφασιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή