Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΓΑΩΡΓΑΝΤΑ-ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ: «Οι Ανακριτές, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οφείλουν αφοσίωση στην Πατρίδα, και όχι να διευκολύνουν την εξαθλίωση του πληθυσμού με την έντεχνη υπερχρέωση της Πατρίδας»!
«Ακόμα και οι γνώσεις δεν είναι το παν για έναν Ανακριτή: χρειάζεται αυτός-τή να διαθέτει και άλλα προσόντα, μερικά από τα οποία είναι η ακρίβεια στις λεπτομέρειες, η προσεκτικότητα, η επιμονή και υπομονή, το σθένος και θάρρος, η τιμιότητα και η αφοσίωση στο λειτούργημά του, η αποστασιοποίηση από προσωπικά προβλήματα, να είναι ανεπηρέαστος-τη από πολιτικά και άλλα κριτήρια, και να μην επιζητά την δόξα και την προβολή μέσω της υπό εξέταση υπόθεσης.»

HANS CROSS, θεμελιωτής της Ανακριτικής
Γράφει η Πόπη Σουφλή
Σημαντικές πληροφορίες περιήλθαν στα attikanea, σύμφωνα με τις οποίες, υπόμνημα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, κατέθεσαν ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και το πρώην Μέλος κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, Καθηγήτρια Στατιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το οποίον αφορά στην αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας ΕΛΕΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗ, με την οποία αθωώνει στην ουσία τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, στη συνέχεια της ποινικής δίωξης για κακούργημα, που άσκησαν εναντίον του οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ και ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ.
Στο υπόμνημά τους, οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, φέρονται να αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες μας, η κύρια ανάκριση της ως άνω υπόθεσης από την Ανακρίτρια Πρωτοδίκη κα Έλενα Πεδιαδίτη έχει περατωθεί με την πρακτική της τυπικής κλήσης για απολογία, κλήσης δηλαδή που δεν επιδίδεται στον κατηγορούμενο. Η έννοια της πρακτικής αυτής είναι ότι η ως άνω Ανακρίτρια φρόνησε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του κατηγορουμένου αποχρώσες ενδείξεις. Επειδή σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μας, για την απόφασή της να περατώσει την κύρια ανάκριση με τον παραπάνω τρόπο, δηλαδή με την τυπική κλήση των κατηγορουμένων, η ως άνω Ανακρίτρια βασίστηκε σε μαρτυρίες αναξιόπιστων μαρτύρων, η δε αναξιοπιστία των μαρτύρων αυτών θεμελιώνεται στο ότι οι εν λόγω μάρτυρες υποστήριξαν και χρησιμοποίησαν τις ψευδείς βεβαιώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ και συνεπώς προσδοκούσαν αίσιο τέλος της δίωξής του.  
Συγκεκριμένα, οι μάρτυρες στους οποίους βασίστηκε η ως άνω Ανακρίτρια ήταν και είναι κυβερνητικοί παράγοντες που είχαν συμφέρον και εξυπηρέτησαν την βεβαίωση της υπερόγκωσης του Δημοσίου χρέους και ελλείμματος του 2009. Οι μάρτυρες αυτοί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠ’ ΟΨΙΝ καθότι έλκουν συμφέροντα από την επιβάρυνση του δημοσίου χρέους και την υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών και συνεπώς έλκουν συμφέροντα από την μη παραπομπή και αθώωση του υπό κακουργηματική κατηγορία προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου.»
Στο υπόμνημά τους, οι δυο καταγγέλλοντες, φέρονται επίσης, να κάνουν σαφή αναφορά στην ενδελεχή προανακριτική έρευνα και πραγματογνωμοσύνη των δυο εισαγγελέων ου είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, «για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50) σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και δύο συνεργατών του υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης, σε βάρος του κ. Γεωργίου ζητήθηκε να ασκηθεί δίωξη και για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό πλημμελήματος, της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση». 
Στην καταγγελία των κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ,  φαίνεται πως αναφέρονται  και στοιχεία των καταθέσεών τους στην ανακρίτρια, στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και τα οποία αποδεικνύουν την βλάβη την οποία υπέστη το Ελληνικό κράτος από την επιβολή του Μνημονίου, συνεπεία των παραπληροφορητικών στοιχείων που έδωσε ο Α. Γεωργίου.
«Η βλάβη της Ελληνικής δημόσιας περιουσίας έγινε εκ προθέσεως και για αποκόμιση ιδίου οφέλους, καθώς και με σκοπό να προσπορίσει ο δράστης αθέμιτο όφελος σε άλλους - τους δανειστές, ιδιαίτερα οι ενέργειες των ψευδών βεβαιώσεων αποσκοπούσαν συντονισμένα με τους κυβερνητικούς μάρτυρες να προσφέρουν αθέμιτο όφελος στους δανειστές και από τους υπερτόκους την στιγμή που διεθνώς το επιτόκιο της FED αλλά και της ΕΚΤ ήταν χαμηλότερο από αυτό που συμφωνήθηκε με τον υπερδανεισμό που βασίστηκε στην ψευδή βεβαίωση-πιστοποίηση του ελλείμματος του κράτους. 
Τα στοιχεία αυτά όφειλε να τα συγκεντρώσει η ως άνω Ανακρίτρια και απέφυγε τέτοια ανακριτική πράξη. Εμείς όμως στην κατάθεσή μας θεμελιώσαμε την ζημία του Ελληνικού Κράτους η οποία αποδείχτηκε ότι συνοψίζεται στο ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 28,922 δισεκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα από τον Νοέμβριο 2010, που έλαβαν χώρα οι ψευδείς βεβαιώσεις, μέχρι και τον Μάϊο 2013, που έλαβε χώρα η μαρτυρική μας κατάθεση στην ως άνω Ανακρίτρια Πρωτοδίκη κα Έλενα Πεδιαδίτη. Η βλάβη του ελληνικού δημοσίου συνεχίζεται, έχει διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει συντελέσει στην συνεχιζόμενη προϊούσα καταστροφή της Ελληνικής Πληθυσμιακής Οντότητας».
Αποδομούν σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, στην καταγγελία τους στον Εισαγγελέα οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ένα προς ένα την αναφορά – πόρισμα της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη, θεωρώντας πως  «ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να βασιστεί σε μαρτυρίες κυβερνητικών πολιτικών προσώπων που, όπως αναφέραμε παραπάνω, εξυπηρετούντο από την υπερόγκωση του Δημοσίου χρέους και ήταν υπαίτιοι γι’ αυτήν, ενώ ταυτόχρονα κάνανε χρήση των ψευδών βεβαιώσεων του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις Βρυξέλλες και είχαν κάθε λόγο να χρησιμοποιήσουν τις ψευδείς βεβαιώσεις για να πράξουν όσα μετέπειτα έπραξαν, συμπεριλαμβανομένης της διαπραγμάτευσης μεγαλύτερης χρέωσης με υπέρογκα για τον Ελληνικό λαό τοκοχρεωλύσια που έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη μείωση μισθών και συντάξεων και στην βαθύτατη και πρωτόγνωρη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας. 
Επιπλέον, η ως άνω κα Ανακρίτρια ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να βασίσει την περάτωση της κύριας ανάκρισης με τυπική κλήση του κατηγορουμένου-ων στις μαρτυρίες κυβερνητικών πολιτικών προσώπων και για ένα ακόμα σπουδαιότατο λόγο: τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα δεν είχαν την αρμοδιότητα και ήταν εκτός αντικειμένου τους η εξειδικευμένη μεθοδολογία ΕΣΑ95 υπολογισμού του Δημοσίου χρέους και ελλείμματος. Με ποια επιστημονικά-μεθοδολογικά κριτήρια τα πρόσωπα αυτά μπορούσαν να κρίνουν την καταστρατήγηση της μεθοδολογίας ΕΣΑ95;»
Οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, καθιστούν σαφές στην καταγγελία τους, ότι "η ανακρίτρια όφειλε να λάβει υπόψη της τα στοιχεία που της κατέθεσαν αρμόδιοι μάρτυρες και εμπειρογνώμονες και όχι αυτά που κατέθεσαν τα πολιτικά πρόσωπα που ήδη είχαν εξεταστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2012". 
Κάνοντας λόγο για τον ρόλο που οφείλει να έχει ένας ανακριτής – ανακρίτρια, οι κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, φέρονται να σημειώνουν ότι:
«Από το επιτυχημένο έργο του ανακριτή – τριας, εξαρτάται η ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, ενώ το αποτυχημένο έργο τους, σημαίνει ενδεχόμενη διαφυγή δραστών και έκθεση  αθώων σε κίνδυνο".
Ιδιαίτερα καυστική για τον ρόλο της ανακρίτριας, θεωρείται η αποστροφή του λόγου των κ.κ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ – ΛΟΓΟΘΕΤΗ:
«Σημειώνουμε επίσης ότι οι Ανακριτές κατά το άρθρο 120 παρ.2 του Συντάγματος οφείλουν αφοσίωση στην Πατρίδα και όχι να διευκολύνουν την εξαθλίωση του πληθυσμού με την έντεχνη υπερχρέωση της Πατρίδας.
Φρονούμε ότι μόνο το άνοιγμα του δικαστικού ακροατηρίου θα αποκαλύψει την αλήθεια έτσι ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα της εκ προθέσεως αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων η οποία οδήγησε στην σημερινή τραγωδία του Ελληνικού λαού που κινδυνεύει να εξαφανίσει το έθνος μας από προσώπου της γης. 
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι, δεδομένων των πολιτικών και κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, ΜΟΝΟ Η ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ: μόνον η κάθαρση μπορεί να δημιουργήσει το απαιτούμενο καθαρό έδαφος για να ελπίσουμε πάλι και να ονειρευτούμε την ανασυγκρότηση της Ελλάδας μας μετά την λαίλαπα των Μνημονίων».
Καθιστούν δε σαφές, ότι έχουν αμφιβολίες και για την κατανόηση ενός εξειδικευμένου θέματος σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Μεθοδολογία του υπολογισμού του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, καθότι χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις πολλών επιστημών.
Αιτούνται δε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  από τον Εισαγγελέα να κλητευθούν οι κατηγορούμενοι, ώστε να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους απηύθυναν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης σε συνδυασμό με τα ερωτήματα που τίθενται από τις μαρτυρικές καταθέσεις των μη-πολιτικών προσώπων μαρτύρων, να ασκήσει και ο Εισαγγελέας την αρμοδιότητά του ως ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και επειδή το θέμα είναι μείζονος ενδιαφέροντος, να επιληφθεί η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΦΕΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ… και ΟΧΙ μια Ανακρίτρια, η οποία, όπως φαίνεται, δεν κατανοεί την  σημασία ενός τόσο σημαντικού θέματος για τον Ελληνικό λαό.
Το κύρος της Δικαιοσύνης, κατά την άποψη του attikanea, έχει τελείως καταρρακωθεί.

Ελάχιστοι πλέον είναι οι δικαστές που την υπηρετούν με τόλμη και ήθος.

Ως εκ τούτου, δεν έχουμε μεγάλες ελπίδες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και για τον ρόλο του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και για τον ρόλο της ανακρίτριας που τον αθώωσε.


Η ΝΕΜΕΣΗ, θα έρθει. Είναι νομοτελειακό.

Το ερώτημα είναι ΠΟΤΕ και ΠΩΣ!
Πόσο ελληνικό αίμα πρέπει να χυθεί ακόμα, για να δουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ, την μόνη τιμωρία που τους αξίζει;
ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ! 
attikanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου