Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΖΩΩΝ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ!

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!
Εμείς σε αυτή την εφημερίδα δεν αφήνουμε να πέσει τίποτε...κάτω χωρίς απάντηση!  Θα απαντήσουμε λοιπόν σε όλους και σε αυτούς που μας αποκάλεσαν "τέρατα", "υπανθρώπους", "παλιανθρώπους" και όλα τα κοσμητικά επίθετα.
Ο "Ανεξάρτητος Παρατηρητής",  έχει αποδείξει το φιλοζωικό του ενδιαφέρον από το 1969-70 κι εδώ. Θα ανασύρουμε από το έντυπο αρχείο μας ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που έχουμε κάνει και σε βάρος αυτών που έχουν ρίξει φόλες σε αθώα ζωάκια και θα σας τα δώσουμε στο...πιάτο μοας και καταλάβετε. Μόλις πριν από μερικές μέρες, νοιαζόμενοι για ένα μικρό σκυλάκι, ζητούσαμε όποιον Παπαγιώτη ή Χολαργιώτη ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μας να του χαρίσουμε το σκυλάκι. Δείτε την ανάρτηση:

ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ!

Μην προσπαθείτε λοιπόν να μας μάθετε να είμαστε φιλόζωοι. Απλώς εμείς εδώ, νοιαζόμαστε και για τους συμπολίτες μας οι οποίοι είτε δέχονται επίθεση από σκυλιά αδέσποτα είτε φοβούνται από την αιφνίδια παρουσία αδέσποτου σκύλου. Το παρακάτω σχόλιο έχει σχέση με αυτό που σας λέμε. Λέει ο σχολιαστής μας: "...οφείλω να σας ενημερώσω, πως σε όσες αυτοψίες 'επιθετικών' σκύλων έχω πάει, ποτέ δε συνάντησα ζώο το οποίο να μην έγινε φίλος μου στα πρώτα 5 λεπτά συναναστροφής μου μαζί του. Αρκούν 2 χούφτες φαγητό και λίγη χαμηλόφωνη ομιλία. Αν κάθε φορά που σας κάνουν ΓΑΒ, εσείς αρχίζετε τα ξουτ και τις φωνές, πολύ απλα σας ενημερώνω πως έχετε έλλειψη στοιχειώδους λογικής"
Τι λέτε αγαπητέ μου; Σε προηγούμενη ανάρτησή μας εξηγούσαμε ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν φοβία με τα σκυλιά. Όπως άλλος έχει κλειστοφοβία, άλλος υψοφοβία, άλλη τρέμει στην παρουσία ποντικιού ή κατσαρίδας, υπάρχουν άνθρωποι που μόλις δουν μπροστά τους ένα σκύλο και μάλιστα τους κάνει "γαβ" κατουριούνται από το φόβο τους! Αυτούς τους ανθρώπουςτι πρέπει να τους κάνουμε δηλαδή; Να τους πούμε μείνε μέσα στο σπίτι σου; Δεν πρέπει να μαζέψει ο Δήμος τα επικίνδυνα αδέσποτα σκυλιά; Λέτε ότι δεν υπάρχουν; Και μόνο που ένας σκύλος κινηθεί με γαύγισμα επιθετικά σε κάποιον είναι εν δυνάμει επικίνδυνος. Πρέπει δηλαδή να τον δαγκώσει; Και αν αυτός που ξαφνικά δει πίσω του σκύλο να του γαυγίζει, αφνιδιαστεί και αρχίζει να τρέχει και σκοντάψει και χτυπήσει, δεν τρέχει τίποτε; Ο σκύλος δεν τον δάγκωσε, άρα όλα καλά κι όλα ωραία; Ο Δήμος πότε επιτέλους θα νοιαστεί; Οι φιλοζωικές οργανώσεις πότε θα ενδιαφερθούν; Εξεγείρονται μόνον όταν βγαίνουν τέτοια δημοσιεύματα από την εφημερίδα μας; Το καθήκον το δικό τους το επιτέλεσαν;
Θα επανελθουμε εντός της ημέρας με νέες απαντήσεις...

5 σχόλια:

  1. Αρα μου λες οτι οτιδηποτε αλλο ον περπαταει, πεταει, σερνετε ,κολυμπαει η απλα τομλαει να αναπνευσει σε αυτον τον πλανητη πρεπει να απομακρυνετε, εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που το φοβουνται!! μα διαβαζεις τι γραφεις?? απαιτω το ονομα σου πραγματικα! να δω τι κοινωνικο και μορφωτικο επιπεδο εχεις!! αποκλειετε να εχεις τελειωσει πανεπιστημιο κυριε!! αποκλειετε!! Επισης να σε διαφωτισω οτι το προβλημα δεν ειναι με τα αλλα οντα που συναπαρχουμε αλλα με την παιδεια μας!!!! και αυτο ακριβως επιβεβαιωνεις εσυ τωρα!! Μα δηλαδη τι να πω? ουτε παιδακι του δημοτικου και του προνηπιου τετοια απουσια κριτικης σκεψης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγω φοβαμαι τους ανθρωπους και ειδικα καποιους σαν εσας που θελουν να εξοντωσουν οτιδηποτε αλλο αναπνεει και εχει δικαιωμα ζωης σ'αυτον τον πλανητη.Δεν σας μαζευουν πμως ουτε σας ριχνουν φολες να σας ξεπατρεψουν,οποτε αναγκαστικα σας ανεχομαι.
    Λυπαμαι ειλικρινα που "μορφωμενοι ανθρωποι" αντιδρουν κατάυτον τον τροπο απεναντι σε οτι κινειται και δεν ειναι διποδο.
    Να σας ενημερωσω,γιατι μαλλον δεν σας το εμαθαν στο σχολειο οταν εισασταν παιδι.....ο πλανητης ανηκει σε ολα τα πλασματα κι οχι μονο στα διποδα τερατα που καθημερινα τον κατακρεουργουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να απαντας επωνυμα. Ποιος εισαι? Βαλε το ονοματακι σου στο αρθρο και μετα μας κανεις σεμιναρια φιλοζωιας. Ενας ακομα δειλος, απολιτιστος,κομπλεξικος εισαι που σου εχει δωθει βημα να γραφεις. Μαλλον δεν σου εχουν δωσει σημασια, απο την παιδικη σου ηλικια, και βγαζεις εδω ολον τον προβληματικο σου χαρακτηρα. Ο Θεος να φυλαει τα αδεσποτα απο ανεγγεφαλους σαν κι εσενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ
    Ας σταματήσει κάπου ο χορός του παραλόγου!
    Το άρθρο της 27.08.13 ξεκάθαρα δικαιολογεί την εξόντωση των ζώων με φόλες. Έχει τη δύναμη να κινητοποιήσει ψυχικά ασθενείς ανθρώπους να προβούν σε ανάλογη ενέργεια για πρώτη ή για μία ακόμη φορά. Η απειλή-πρόσκληση συνοψίζεται ήδη στον τίτλο του –καταφατικός λόγος και ούτε καν σε εισαγωγικά : «Θα ρίξουμε φόλες στους σκύλους αν δεν τους μαζέψετε»!
    Η βία που εμπεριέχει αποδεικνύεται από τις αναμφισβήτητα βίαιες αντιδράσεις αναγνωστών που προκάλεσε.
    Ένας λογικός συντάκτης σε αυτό το σημείο θα είχε κατανοήσει το λάθος μίας τέτοιας ανάρτησης. Ο συγκεκριμένος όμως δεν σταματά εδώ! Ακολουθούν και άλλα δημοσιεύματα γύρω από το θέμα που χειροτερεύουν την κατάσταση. Αντίλογος χωρίς σαφή θέση, από τη μία κι άλλα περιστατικά, από την άλλη έμμεσες προσπάθειες να «το σώσει» , μη πειστικές δηλώσεις φιλοζωίας, εκ των υστέρων ισχυρισμοί ότι το άρθρο απευθυνόταν πρωταρχικά στον Δήμο, νέες πυροδοτήσεις αντιδράσεων.
    Κοινό σημείο του συνόλου των δημοσιευμάτων η προχειρότητα με την οποία αγγίζεται το τόσο ευαίσθητο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας. Πουθενά ένας εμπεριστατωμένος λόγος που να εκθέτει τον πολύπλευρο χαρακτήρα του ζητήματος και να αποκαθιστά το κακό μήνυμα που δόθηκε με το αρχικό άρθρο. Θα αρκούσε μία εκλογίκευση, ποιος άλλωστε θα περίμενε ένδειξη ευαισθησίας?
    Μάλλον άξιζε η μήνυση που υποβλήθηκε, έτσι για να μας μάθει να έχουμε τουλάχιστον την τσίπα να αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων σκεφτόμαστε , λέμε και πολύ περισσότερο γράφουμε! Αναφορικά δε με τη φωνή διαμαρτυρίας περί μη προηγούμενης ευκαιρίας, προφανώς δεν ευσταθεί. Ευκαιρία συνιστούσαν τα άρθρα που ακολούθησαν. Η ευκαιρία είναι ακόμη εδώ! Τον λόγο εξακολουθείτε να τον έχετε κύριε συντάκτη! Όπως εξακολουθείτε και κρατάτε αναρτημένο το άρθρο σας!
    Στην περιοχή Παπάγου – Χολαργού δεν υπάρχουν μόνο δημοσιεύματα που προτρέπουν σε φόλες.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που ξέρουν να αγαπούν. Και η αγάπη τους φυσικά περιλαμβάνει τα ζώα, που τα φροντίζουν και εκείνα τους δίνουν χαρά.
    Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι που εναντιώνονται στη μορφή βίας που προτείνετε, αφού τα ζώα τους έπεσαν θύματα άλλων ανθρώπων, άνθρωποι που συγκεντρώνουν καταγγελίες για φόλες και επικηρύσσουν τους δολοφόνους που παρακινείτε.
    Για του λόγου το αληθές επισκεφθείτε τη σελίδα facebook «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ»
    Και για τελευταία φορά σας παρακαλούμε ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν πραγματικά βρίσκεις λογικά αυτά που γράφεις , τότε εγώ δηλώνω παράφρων μιας και δεν θέλω κανέναν συσχετισμό με το "είδος" σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή