Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Επ' ευκαιρία της εορτής της Παναγίας Φανερωμένης η οποία εορτάζεται με κάθε επισημότητα στον Χολαργό, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο το μεγάλο τοπικό πανηγύρι, επί της οδού Φανερωμένης. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την χρήση της οδού ακόμη και τις πρωινές ώρες (το βράδυ προβλέπεται να απαγορευτεί η πρόσβαση), προκειμένου να διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του πανηγυριού.  
Πάντως φέτος, προβλέπεται μάλλον να είναι πιο υποτονικό το πανηγύρι σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Από τον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού δόθηκε στη δημοσιότητα η ακολουθη ανακοίνωση, αναφορικά με τις θείες Λειτουργίες που θα λάβουν χώρα το διήμερο.
Οι ιερές λατρευτικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν φέτος στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό μας έχουν ως εξής:

Πέμπτη 22 Αὐγούστου 2013
Στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Ναζιανζού κ. Θεοδωρήτου. Θα ακολουθήσει περίπου στις 9.00 μ. μ. η λιτάνευση του Ι. Επιταφίου της Παναγίας και της χαριτοβρύτου Ιεράς Εικόνος δια των οδών Βουτσινά, Περικλέους, λεωφ. Μεσογείων και Φανερωμένης.
Αμέσως μετά την επιστροφή μας στον Ιερό Ναό από τή λιτανεία, θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.


Παρασκευή 23 Αὐγούστου 2013
Στίς 7.00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχείᾳ θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.
Το απόγευμα στις 7.00 μ.μ. θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ' Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου