Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΑΠΕΤΡΑΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΥΛΑΣ!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΥΛΑΣ -ΒΙΝΤΕΟ-


Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών πυροπροστασίας του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
Απετράπη χάρις την έγκαιρη επέμβαση των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και κλμακίου από τον πυροσβεστικό σταθμό Ελληνικού, οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στην περιοχή της Εξοχή στην Βούλα.

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 11 το πρωί  και απείλησε κατοικημένη περιοχή καίγοντας χαμηλή βλάστηση και πεύκα σε έκταση 5 περίπου στρεμμάτων.


Άμεση υπήρξε η αντίδραση των ομάδων Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και του ΣΠΑΥ, οι οποίες έσπευσαν επί τόπου και μαζί με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Ελληνικού, επικεφαλής του οποίου ήταν ο πύραρχος κ. Πυρακάκης έθεσαν πλήρως υπό έλεγχο τη φωτιά.




Άξιο προσοχής και έρευνας είναι το γεγονός - απ'  όπου προκύπτουν και υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού - πως  σε χρονικό διάστημα ενός τετάρτου και παρούσης της Πυροσβεστικής ξεπήδησε κι άλλη εστία φωτιάς στην άλλη πλευρά του δρόμου όπου υπάρχει έκταση πευκόφυτη και ανήκει κι αυτή στα κτήματα Κόνιαρη, βρίσκεται δε υπό απαλλοτρίωση για το 3ο Γυμνάσιο - Λύκειο Βούλας. 



Άμεση ήταν η παρέμβαση της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης του δήμου στην δεύτερη εστία φωτιάς που ξέσπασε λίγα μέτρα μακριά από το κύριο μέτωπο
Αρκετοί εθελοντές πυροσβέστες του δήμου και κάτοικοι μίλησαν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Σπύρος Πανάς:  Συνεχής επαγρύπνιση



 Παρών στο τόπο της πυρκαγιάς ήταν ο δήμαρχος Σπύρος Πανάς ο οποίος αφού ευχαρίστησε τις ομάδες Πυροπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης του Δήμου για την ετοιμότητά τους, δήλωσε πως χρειάζεται συνεχής επαγρύπνιση προκειμένου να προστατευθεί το πράσινο της πόλης, διατυπώνοντας ερωτηματικά για τις συνθήκες της φωτιάς.

πηγή: vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου