Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!



ΑΦΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΘΛΙΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!

ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

·       Κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ δείχνουν ως ένοχο τον πολίτη! Τουτέστιν, η φοροδιαφυγή του κοσμάκη ευθύνεται για την κατάντια της χώρας. Ούτε λόγος για τους διαχρονικά αλητήριους πολιτικούς που ρήμαξαν το λαό και τη χώρα. Ο λαουτζίκος που φοροδιαφεύγει είναι ο ένοχος!

του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Το στίγμα του ένοχου, του φοροφυγά και του κλέφτη του κράτους ρίχνουν εν χορώ κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ κατά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Δεν φτάνει που η Πολιτεία του έχει κλέψει το βιος, δεν φτάνει που του έχει ρημάξει το σπίτι στα χαράτσια, τους ανηλεείς φόρους και τις εν ψυχρώ κλοπές (βλέπε ομολογιούχους δημοσίου), τώρα τού ρίχνει τη στάμπα του απατεώνα-φοροφυγά για να του πάρει και το σπίτι !!! Το κράτος που νέκρωσε την αγορά και κατέστρεψε την οικονομία, τώρα ζητά τον λογαριασμό από τον πολύπαθο πολίτη που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους δόλιους φόρους, προκειμένου να τον πετάξει έξω κι από το σπίτι του!!!

Πρόκειται για το πιο αισχρό, δολοφονικό σχέδιο των τοκογλύφων που εκτελούν πειθήνια οι δοσίλογοι πολιτικοί ταγοί. Αντί να προστατέψουν τη στέγη του Έλληνα, το μοναδικό κεραμίδι που του απέμεινε μέσα στην άγρια φοροκαταιγίδα και τεχνητή οικονομική κρίση, έρχονται να τον ξεσπιτώσουν.

Και μάλιστα, επιχειρηματολογούν επ’ αυτού. Όπως, ο απαράδεκτος Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ως αναγκαίο ή αναπόφευκτο μέχο ώστε να υπάρξει ρευστότητα στις τράπεζες και επανεκκίνηση της οικοδομής!!!    

Το κράτος, που τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει επιδοθεί σε σαφάρι κλοπής και ληστείας σε βάρος των ελληνικών νοικοκυριών, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται απολογούμενο ενώπιον του πολίτη για τα διαρκή εγκλήματα σε βάρος του, αντέστρεψε τους όρους και έθεσε τον πολίτη στο εδώλιο του κατηγορουμένου είτε ως εν δυνάμει φοροκλέφτη είτε ως κατά σύστημα φοροδιαφεύγοντα.

Οι κατά ριπάς απειλητικές δηλώσεις των πολιτικών ταγών ότι θα σφραγίζονται επί τόπου τα παρανομούντα καταστήματα μαζί με τις ...νουθεσίες ότι η λαμογιά της φοροδιαφυγής θα παταχθεί (βλέπε Κεδίκογλου), έχουν διαμορφώσει το σκηνικό εκείνο κατά το οποίο ο φορολογούμενος είναι υπεύθυνος για τα δεινά που έχουν βρει τον τόπο!!! Η φοροδιαφυγή δηλαδή του απλού κοσμάκη ευθύνεται για την κατάντια της χώρας. Ούτε λόγος για τους διαχρονικά αλητήριους πολιτικούς που ρήμαξαν τον λαό και τη χώρα. Κανείς από αυτούς άλλωστε δεν έχει μπει φυλακή. Ο λαουτζίκος που φοροδιαφεύγει είναι ο ένοχος και φυλακίζεται! Όλοι μαζί, κυβέρνηση και καθεστωτικά ΜΜΕ δείχνουν τον ένοχο πολίτη! Και βεβαίως δικαιώνουν τον Γ. Παπανδρέου που έβγαινε σε Ευρώπη και Αμερική λέγοντας ότι…διευθύνει μια διεφθαρμένη χώρα!!!

Τι και αν ο πολύπαθος πολίτης δέχεται την μία φορολογία μετά την άλλη; Τι και αν πρόπερσι υποχρεώθηκε να πληρώσει 500 ευρώ τέλος επιτηδεύματος επειδή ασκεί το επάγγελμα του ψιλικατζή ή του περιπτερά; Τι και αν το τέλος επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ ήδη έγινε 650 ευρώ και οσονούπω προβλέπεται να εκτοξευτεί στα 1000 ευρώ; Ένοχος θεωρείται ο πολίτης επειδή δεν.. έκοψε μια απόδειξη!!! Τι κι αν το ΦΠΑ εκτοξεύθηκε στο 23%  από 18% που ήταν πριν από μερικά χρόνια; Ένοχος και πάλι ο πολίτης!

Και όμως, η φοροδιαφυγή για τον μικρομεσαίο επαγγελματία είναι η μοναδική σανίδα σωτηρίας προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί από το βιος του!

Ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας σε ένα ευφυέστατο γράφημα, σημειώνει τι θα παραμείνει στην τσέπη ενός εστιάτορα από την είσπραξη 100 ευρώ. Όταν λοιπόν ο εστιάτορας εισπράξει 100 ευρώ από αυτά πρέπει να αφαιρέσει τον ΦΠΑ, τον φόρο εισοδήματος, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη, το ΕΤΑΚ, το χαράτσι, την έκτακτη εισφορά κ.λ.π. Τι θα του μείνουν στην τσέπη; 50 ευρώ!

Από τα 50 ευρώ πρέπει να αφαιρέσει τον «αέρα» του καταστήματος, μίζες και λαδώματα στο υγειονομικό, την αστυνομία, την πολεοδομία και την ενδεχόμενη προστασία που του πουλάνε οι… νταβατζήδες για να μην του κάνουν λαμπόγυαλο το μαγαζί!  Τι θα απομείνουν στην τσέπη του εστιάτορα; 45 ευρώ ή και λιγότερα!

Από τα 45 ευρώ πρέπει να αφαιρέσει το κόστος των περαιώσεων, ελέγχων ΠΕΚ, ΣΔΟΕ και ΙΚΑ. Τι θα απομείνουν στην τσέπη του εστιάτορα; 40 ευρώ!

Με τα 40 ευρώ που του απομένουν, ο εστιάτορας πρέπει να πληρώσει νοίκια, ρεύμα, ζημιές, προμηθευτές, μισθούς, επένδυση ή ενδεχόμενη ανακαίνιση στο κατάστημά του!

Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να επιβιώσει ο επιχειρηματίας μέσα σε αυτό το ναρκοπέδιο που του έχει στήσει η Πολιτεία; Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας, «το πρόβλημα δεν είναι η φοροδιαφυγή αλλά η εισοδηματοκλοπή που εξαφανίζει το 60% της είσπραξης. Επομένως, η φοροδιαφυγή είναι απλά το αντίδοτο. Είναι κανόνας επιβίωσης».  

"Ελεύθερη Ώρα"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου