Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ!

Ο αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι Άαρον Αλέξις, που ευθύνεται για το μακελειό σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ στη νοτιοανατολική Ουάσιγκτον, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, αλλά και ο ίδιος, έπασχε από σύνδρομο μετατραυματικού στρες, σύμφωνα με τον πατέρα του και για το λόγο αυτό πολλές φορές ο θυμός του ήταν ανεξέλεγκτος.
Έζησε στο πετσί του τον εφιάλτη της τρομοκρατίας το 2001. Ο ίδιος βρισκόταν κοντά στο σημείο Μηδέν των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και είχε προσφέρει μάλιστα την βοήθεια του στους διασώστες που είχαν επιφορτιστεί με το δύσκολο έργο της ανεύρεσης επιζώντων. Δύο χρόνια αργότερα, το Μάρτιο του 2003, η αμερικανική κυβέρνηση τον παρασημοφόρησε για την συνεισφορά του στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail".
Για τους φίλους του, ο 34χρονος άνδρας ήταν ένας άνετος τύπος που του άρεσε να μαθαίνει ξένες γλώσσες και να κάνει διαλογισμό. Για το FBI, o Αλέξις Aαρόν ήταν γνωστός και μη εξαιρετέος... Το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του σε συνδυασμό με την βίαιη συμπεριφορά του τον είχε θέσει εκτός υπηρεσίας από το Πολεμικό Ναυτικό, το 2011.
Ο δράστης που άνοιξε πυρ με ένα ημι-αυτόματο όπλο και σκοτώθηκε από την αστυνομία, είναι από το Φορθ Γουέστ του Τέξας και υπηρέτησε στο Ναυτικό την περίοδο 2007-2011. Τα τελευταία δύο χρόνια, είχε προσληφθεί από έναν υπεργολάβο της Hewlett – Packard για την ανακαίνιση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακών.
Αν και οι αμερικανικές αρχές έχουν αποκλείσει προς το παρόν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας, ωστόσο, ο Τύπος της χώρας επισημαίνει την προειδοποίηση πριν από λίγες μέρες του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Αλ Ζαουάχρι, ότι η οργάνωση θα εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις μικρής κλίμακας στο αμερικανικό έδαφος.


Ο πανύψηλος Αφροαμερικανός με το ξυρισμένο κεφάλι μπήκε στο συγκρότημα γραφείων του Πολεμικού Ναυτικού με ειδική άδεια εισόδου που ανήκει σε άλλο μέλος του Πολεμικού Ναυτικού , σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post , αλλά δεν έγινε γνωστό αν η ταυτότητα είχε κλαπεί, ή εάν του είχε δοθεί οικειοθελώς από τον κάτοχό της.

Αρκετές ώρες μετά την τραγωδία, το FBI εξέδωσε ανακοίνωση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον ύποπτο, του οποίου δημοσίευσε και τη φωτογραφία.«Δεν υπάρχουν πληροφορίες και όσες έχουμε είναι ασήμαντες. Θέλουμε να μάθουμε τα πάντα σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις του», δήλωσε ο Βάλερι Πάρλεβ, βοηθός διευθυντής του FBI .
Το ιστορικό
Όλα άρχισαν γύρω στις 08:20, τοπική ώρα (15:20 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), στη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, στα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, όταν ένας άνδρας, ο Άαρον Αλέξις, μπήκε στο κτίριο 197 του συγκροτήματος ανοίγοντας πυρ εναντίον των εργαζομένων.

«Άκουσα τρεις πυροβολισμούς και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άλλους τρεις (...) Το βάλαμε στα πόδια», είπε η Πατρίσια Ουόρντ, μία υπάλληλος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην καφετέρια του πρώτου ορόφου.
Μία άλλη μάρτυρας, η Τέρι Ντέρχαμ, που εργάζεται στο ίδιο κτίριο, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι είδε τον δράστη.«Ακούσαμε πυροβολισμούς, τότε εμφανίστηκε στο διάδρομο, μας σημάδεψε και πυροβόλησε δύο ή τρεις φορές. Τρέξαμε προς την έξοδο και συνεχίσαμε να ακούμε πυροβολισμούς από το εσωτερικό».
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες σε όλους του δημόσιους και στρατιωτικούς χώρους των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στις αμερικανικές στρατιωτικές και διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα του μακελειού στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.«Από σεβασμό προς τα θύματα της παράλογης αυτής πράξης βίας στην Ουάσιγκτον (...) παρήγγειλα οι αμερικανικές σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο Λευκό Οίκο και σε όλα τα δημόσια κτίρια », αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.

Το σχετικό διάταγμα εκδόθηκε για το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ενόπλου.
sigmalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου