Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

121 ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΪΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!


Σε κάθε γειτονιά υπάρχει και από ένα φιλοζωικό σωματείο! Μήπως όμως δεν πρόκειται για αθώα σωματεία αλλά για... βιομηχανία  φιλοζωϊκών Σωματείων με κερδοφόρο ...ευγενές έργο;
Επίσημη καταγγελία 121 κτηνιάτρων, που έστειλαν σε αρμοδίους και ΜΜΕ περιγράφουν μια απαράδεκτη εικόνα για πολλά φιλοζωικά σωματεία.
Διαβάστε την καταγγελία και θα καταλάβετε τα κυκλώματα που ανθούν γύρω από την εκμετάλλευση  ζώων κι αγαθών ειλικρινών ανθρώπων, με το πρόσχημα της φροντίδας και προστασίας των! Γράφουν οι 121 κτηνίατροι:

“Σας καταγγέλλουμε ότι τον τελευταίο καιρό οι κτηνίατροι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουμε κλιμάκωση των κρουσμάτων:
1. Αθέμιτου ανταγωνισμού από φιλοζωικά σωματεία: Πολλά φιλοζωικά σωματεία παρέχουν επ’ αμοιβή κτηνιατρικές υπηρεσίες σε ιδιοκτήτες κατοικιδίων ζώων, αθεμίτως ανταγωνιζόμενα τους κτηνιάτρους ελεύθερους επαγγελματίες διότι ως μη κερδοσκοπικά και κοινωφελή ιδρύματα, τυγχάνουν ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρησης από την πολιτεία ενώ δέχονται και οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δωρεών και χρηματικών συνδρομών από φιλόζωους πολίτες. Ο ρόλος των φιλοζωικών σωματείων είναι να προσφέρουν στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, είτε οικονομικώς είτε με εργασία, εθελοντικά και αφιλοκερδώς, και όχι να αποκομίζουν οικονομικά οφέλη ασκώντας επαγγελματική δραστηριότητα.
Για του λόγου το αληθές σας αναφέρουμε ότι προσφάτως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ελληνικής φιλοζωικής εταιρείας (www.filozoiki.gr) διαφήμιση εκπτωτικής προσφοράς για στειρώσεις γατών καθώς και τιμοκαταλόγου παροχής διαφόρων κτηνιατρικών υπηρεσιών από αυτό το σωματείο. Τη στιγμή που γράφεται αυτή η επιστολή και μετά την κατακραυγή από κτηνιάτρους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αναρτήσεις αυτές δεν υπάρχουν. Υπάρχει όμως η διαφήμιση για τις στειρώσεις στην ιστοσελίδα www.adespoto.gr την οποία επισυνάπτουμε.
Η ανοχή αυτής της κατάστασης ισοδυναμεί με εξώθηση των ιδιωτών κτηνιάτρων να κλείσουμε τα νόμιμα ιατρεία μας και να ιδρύσουμε κι εμείς φιλοζωικά σωματεία, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στον αθέμιτο ανταγωνισμό. Επίσης, ισοδυναμεί με ανοχή της εκμετάλλευσης των φιλοζωικών αισθημάτων ανυποψίαστων πολιτών, οι οποίοι χρηματοδοτούν αυτά τα δήθεν φιλοζωικά σωματεία πιστεύοντας ότι τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων.
2. Αντιποίησης του κτηνιατρικού επαγγέλματος από διατηρούντες καταστήματα εμπορίας ειδών κατοικιδίων (πετ-σοπ), από φαρμακοποιούς έως και από ιατρούς ανθρώπων!
Συχνά στα χέρια μας φθάνουν βιβλιάρια εμβολιασμών ζώων, τα οποία φέρουν σφραγίδες και υπογραφές κάθε είδους αναρμόδιου και ανειδίκευτου για εμβολιασμό ζώων όπως: διατηρούντων πετ-σοπ, φαρμακοποιών, ακόμη και ιατρών ανθρώπων. Ως παράδειγμα επισυνάπτουμε φωτοαντίγραφα δύο βιβλιαρίων εμβολιασμού ζώου στο ένα εκ των οποίων δίπλα από την ετικέτα του εμβολίου υπάρχει σφραγίδα και υπογραφή από πετ-σοπ και στο άλλο από ωτορινολαρυγγολόγο!
Αναλογιστείτε τί θα μπορούσε να συμβεί αν και οι κτηνίατροι αρχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους, να πωλούμε φάρμακα που προορίζονται για χρήση από ανθρώπους ή να μετατρέψουμε τα ιατρεία μας σε καταστήματα εμπορίας ειδών κατοικιδίων όπου το κτηνιατρικό επάγγελμα θα ασκείται ως πάρεργο!
Σε ότι αφορά τα παραγωγικά ζώα, πολλοί φαρμακοποιοί καθώς και έμποροι ζωωτροφών, πωλούν κτηνιατρικά φάρμακα χωρίς συνταγή κτηνιάτρου και δίδουν συμβουλές οι οποίες συχνά είναι εσφαλμένες. Το αποτέλεσμα είναι ότι αφ' ενός δεν υπάρχει το επιδιωκόμενο θεραπευτικό αποτέλεσμα και αφ' ετέρου υπάρχει ο κίνδυνος καταλοίπων των δραστικών ουσιών στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε να ελεγχθεί η λειτουργία των φιλοζωικών σωματείων, των καταστημάτων εμπορίας ειδών κατοικιδίων και των φαρμακείων και να τιμωρηθούν οι παραβάτες, με σκοπό την προστασία των νομίμως και εντίμως ασκούντων το επάγγελμα ιδιωτών κτηνιάτρων, των φιλόζωων πολιτών και της δημόσιας υγείας.
Με τιμή,
Οι κτηνίατροι: 121
Αγαθαγγελίδης Κυριάκος
Αναγνώστου Νίκος
Ανατολίτου Ανθή (ακολουθούν όλα τα άλλα ονόματα κατ΄αλφαβητική σειρα...

3 σχόλια:

  1. Απο το φερουαριο του 2012 τωρα το στειλανε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι να ριξουν κ αυτοι ομως λιγο τις τιμες.... πληρωνουμε πιο ακριβα την περιθαλψη ζωων απ οτι των ανθρωπων ημαρτον!!! πρωτη φορα παντως βλεπω φιλοζωικη να πληρωνεται για βοηθεια σε ιδιοκτητη ζωου.... πρωτη φορα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι κτηνίατροι μπορούν να συστήνουν και εταιρείες, αλλά λίγοι το έχουν κάνει.
    Ένα φιλοζωικό σωματείο μπορεί να απασχολεί κτηνίατρους. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο, απ όσο ξέρω
    Πολλοί κτηνίατροι πρέπει να σκίσουν τα πτυχία τους και να αλλάξουν επάγγελμα Αυτό ισχύει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, οποιουδήποτε τομέα!
    Θα γούσταραν κάποιοι κτηνίατροι να δουλέψουν σε δημοτικά κτηνιατρεία; Γιατί το σωματείο τους μποϋκοτάρει οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία; Είμαστε η μοναδική χώρα όπου ο Εθνικός Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει ανοικτό πόλεμο με τα σωμστεία. Τόσο συσσωρευμένη εγκεφαλική μ@λ@κία υπάρχει μόνο στο Ελλαδιστάν.
    Επειδή τα αδέσποτα είναι μια μπίζνα με χοντρή κονόμα. όλοι κερδίζουν από αυτά και για το λόγο αυτό συνεχίζουν να υπάρχουν:
    Τ γουστάρουν οι δήμοι
    Τα γουστάρουν οι κτηνίατροι
    Τα γουστάρουν ορισμένοι εθελοντές - φιλόζωοι - σωματεία
    Γιατί αδέσποτα σημαίνει μπάζα και κονόμα....
    Πόσοι πελάτες κτηνίατρων έχουν τσιπαρισμέα και δηλωμένα ζώα;
    Πόσοι δέχονται πελάτες με ατσιπαριστα ζώα;
    Πόσοι πετάνε την ατεκμηρίωτη ατάκα " αστο να γεννήσει μια φορά και το στειρώνεις μετά;"
    Πόσοι πουλάνε ζώα, συνήθως ειααγόμενα από πρώην ανατολικό μπλοκ;
    Δέχομαι και ασπάζομαι ότι ο εξομπισμός ενός ιατρείου απαιτεί κεφάλαιο και ότι η συντήρηση κοστίζει τουλάχιστον 1000 ευρώ το μήνα (ΟΑΕΕ + πάγια έξοδα ιατρείου) συν τα αναλώσιμα.
    Δεχομαι ότι πρέπει να σταματήσει το χάλι με τους άσχετους που σφραγίζουν βιβλιάρια (Υπάρχει διοικητικό πρόστιμο γι αυτό) και οι συμβουλές από φαρμακοπιούς. Ωστόσο, κάποια είδη ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα αγοράσει και από το διαδίκτυο. ΘΑ λύσει το πρόβλημα η απαγόρευση πώλησης;
    ΚΑι φυσικά υπάρχουν τόσα άλλα που καθορίζουν αυτό το τοπίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή