Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Ν' ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΥΡ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

Για πρώτη φορά η Μόσχα διατύπωσε πριν λίγο ευθεία απειλή προς την Δύση ότι τα πλοία της βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο "για να ανοίξουν "πυρ" αν χρειαστεί"!
"Τα ρωσικά πολεμικά σκάφη στη Μεσόγειο έχουν την ικανότητα να αντιδράσουν σε περίπτωση κλιμάκωσης της σύρραξης στη Συρία", δήλωσε σήμερα ρωσική στρατιωτική πηγή, την ώρα που οι δυτικές χώρες προετοιμάζονται να επιτεθούν στην Συρία, χωρίς να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ
"Σήμερα θεωρούμε πως η παρουσία μας στην ανατολική Μεσόγειο είναι επαρκής για να εκπληρώσει τις αποστολές μας. Αυτά (τα σκάφη) μπορούν, εάν κριθεί αναγκαίο μαζί με τα υποβρύχιά μας, να επηρεάσουν στο εξής την τακτική κατάσταση", είπε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πηγή του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και εδώ έχουμε και μία αποκάλυψη: Στην περιοχή επιχειρούν και ρωσικά υποβρύχια, κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι στιγμής.
«Ήδη είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε τα προβλήματα που μπορεί να ενσκήψουν. Προς τούτο, σύντομα πρόκειται να υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση της Mοίρας (των πολεμικών) για να ανταποκριθούμε καλύτερα στις εξελίξεις των γεγονότων", πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.
Όπως πρώτο παγκοσμίως μετέδωσε το defencenet.gr, το καταδρομικό "Moskva" πλέει πάση δυνάμει προς την περιοχή από τον Βόρειο Ατλαντικο όπου βρίσκεται, ενώ στην περιοχή θα αφιχθεί αρκετά αργότερα περί τα τέλη Νοεμβρίου και το αεροπλανοφόρο "Νάυαρχος Κουζνέτσοφ" διακόπτοντας το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του που επρόκειτο να ολοκληρωθεί το 2017.
Άλλα δύο σκάφη του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα —το αναγνωριστικό με κατευθυνόμενους πυραύλους "Ιβανόβιτς" και η φρεγάτα "Στιλ", που επίσης φέρει πυραύλους—θα αφιχθούν στα ανοικτά της Συρίας την 29η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επιπλέον, τα αντιτορπιλικά "Σμετλίβι" και "Ναστόιτσιβι", θα αποπλεύσουν από το Πράσινο Ακρωτήρι, κατευθύνονται επίσης προς τη Μεσόγειο, μεταδίδει το Ιντερφάξ.
Στην περιοχή περιπλέουν ήδη το σκάφος συνοδείας "Νεουστράσιμι", τα αποβατικά "Αλεξάντρ Σαμπάλιν" και "Ναύαρχος Νιεβιέλσκι", ενώ θα καταπλεύσουν και άλλα δύο μεγάλα αποβατικά, το "Νόβατσερκασκ" και το "Μινσκ, την 5η και 6η Σεπτεμβρίου, όπως ήδη έχει γράψει το defencenet.gr.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου