Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΧΩΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ! ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

 Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΕΝΤΑΣΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ


Σκληραίνει η κυβέρνηση τη στάση της απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Επειδή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα να τεθεί εκτός νόμου, εξαντλούν τον ποινικό κώδικα και με προσθήκες στην ποινική δικονομία τη μετατρέπουν σε εγκληματική συμμορία και εντάσσουν τα αδικήματα που έχουν διαπράξει βουλευτές της και μέλη της στον αντιτρομοκρατικό νόμο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εξόντωση της Χρυσής Αυγής και ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος ώστε κάθε μέλος του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου να μετατραπεί αυτομάτως σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και να καταδικαστεί για αδικήματα που έχουν διαπράξει βουλευτές και στελέχη του ακροδεξιού κόμματος.
Το πρώτο βήμα έγινε την Πέμπτη όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έστειλε επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητώντας της να διερευνήσει αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει για μια σειρά 32 αδικημάτων, στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη αλλά και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας τώρα θα τα εξετάσει και θα ερευνήσει το εάν μπορεί να ασκηθούν οι σχετικές ποινικές διώξεις και εν συνεχεία, αν προκύψουν επαρκή στοιχεία, θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου κόμματος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας ζήτησε την ένταξη, στον αντιτρομοκρατικό 


νόμο, όλων των ποινικών περιστατικών, στα οποία έχει ανάμειξη η Χρυσή Αυγή. Οπως ανέφερε ο κ. Δένδιας σε έκτακτη ενημέρωσή του στους δημοσιογράφους, η επιστολή προς την εισαγγελέα συνοδευόταν από τους φακέλους 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, μετά το επεισόδιο στη λαϊκή αγορά της Ραφήνας (Δείτε τη λίστα με τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ζητά ο κ. Δένδιας να γίνει έρευνα πατώντας ΕΔΩ), περιστατικά, τα οποία -κατά την άποψη της Αστυνομίας- συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης . 
Για τον λόγο αυτό, ο υπουργός ζητάει όλα τα περιστατικά να ενταχθούν στο άρθρο 187 του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, γεγονός που μετατρέπει αυτομάτως τα πλημμελήματα σε κακουργήματα και έτσι αντιμετωπίζονται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επικαλείται το Mega, τόνιζαν ότι σε μια τέτοια περίπτωση ανοίγει ο δρόμος για να κατηγορηθεί ακόμη και ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ως ηθικός αυτουργός.
Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, για τις οποίες έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και η διαδικασία γι' αυτούς θα προχωρήσει όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.
Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι με τον τρόπο αυτόν, δεν τίθεται εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, γιατί δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, αλλά πλέον «όλοι θα συρθούν στα δικαστήρια και θα ανακοπεί η δράση του συγκεκριμένου κόμματος».
Αλλάζει η νομοθεσία περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, να κατατεθεί ειδική διάταξη με την οποία θα χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση και ένα μη ένοπλο σώμα.
Η τροπολογία αυτή στον ποινικό κώδικα θα κατατεθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όχι τώρα αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο και με βάσει τη νέα νομοθεσία θα κρίνονται όσα αδικήματα διαπραχθούν από εδώ και στο εξής.
Τα αδικήματα που έχουν ήδη τελεσθεί και περιλαμβάνονται στο φάκελο που έστειλε στον Αρειο Πάγο ο κ. Δένδιας την Πέμπτη, θα εξετασθούν εκ νέου από την εισαγγελέα και θα ερευνηθεί αν μπορεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις με το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Σαμαράς: Δεν θα τους επιτρέψω να εγκληματούν
Τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη Χρυσή Αυγή έδειξε νωρίτερα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός οποίος σε δηλώσεις του, αφού καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους επίγονους των ναζί να δηλητηριάζουν την κοινωνική μας ζωή, να εγκληματούν, να τρομοκρατούν και να υποσκάπτουν τα θεμέλια της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία». 
iefimerida.gr, Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου