Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!



Αντιστράτηγος ε.α. περιγράφει πώς τα Μνημόνια σαρώνουν τη σύνταξη των απόστρατων και τις ζωές των εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού!
«ΑΘΛΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ»
·        «Έκοψαν στη μέση τη σύνταξη και διπλασίασαν τους φόρους. Πληρώνω 500 ευρώ ρύθμιση της εφορίας γιατί διαφορετικά θα μου ζητήσουν 8.000 ευρώ μαζεμένα κι επειδή δεν τα έχω θα μου πάρουν το σπίτι»
·       «Δεν μπορεί να έχεις τον πιλότο στο πολεμικό αεροσκάφος να αναχαιτίζει τους Τούρκους και την ίδια ώρα να του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ! Αυτές είναι ιστορίες καθημερινής τρέλας για τις ένοπλες δυνάμεις»
·        «Στην Πολιτική Προστασία, δεν είχαμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας»
·       «Έχει μειωθεί πάρα πολύ η δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ δεν έχουν καινούργια λάστιχα να βάλουν στ’ αυτοκίνητα»
·       «Δεν υπάρχουν χρήματα ν’ αγοράσουν ούτε καν εντομοκτόνα και κοιμούνται μαζί με τις κατσαρίδες»!
·       «Χωροφύλακες, επιλοχίες και άλλοι συνταξιοδοτηθέντες υπαξιωματικοί παίρνουν παρόμοια σύνταξη με του αντιστρατήγου»!
·       «Πριν από 3 χρόνια έπαθα διπλό έμφραγμα»
Ο κ. Σκαπέρας ως ταξίαρχος πριν από πολλά χρόνια αλλά και σήμερα, με τη σύνταξη να έχει κοπεί πάνω από 50%!
   
ΟΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ
 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗ
Ο Θεοχάρης Σκαπέρας είναι αντιστράτηγος ε.α. ο οποίος επί δύο χρόνια έχει υπηρετήσει ευδοκίμως  και στον ανώτατο αυτό βαθμό! Πράγμα σπάνιο, δεδομένου ότι οι αντιστράτηγοι φέρουν τιμητικά μόνο για λίγους μήνες το συγκεκριμένο αξίωμα  πριν αποστρατευτούν. Ήταν το 1999, όταν ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγκιουδάκης,  επέλεγε τον κ. Σκαπέρα ανάμεσα σε 18 υποψήφιους  ως Αττικάρχη στην Πολιτική Προστασία. Την εποχή εκείνη, ο κ. Σκαπέρας εγκατέλειψε 3 κερδοφόρα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που διηύθυνε, για να επιστρέψει στο στρατό! Προτίμησε δηλαδή να δηλώσει «παρών» στο προσκλητήριο της Πατρίδας, με μόνη διαφορά 300 ευρώ επιπλέον, ανάμεσα στη σύνταξη που έπαιρνε και το μισθό. Ακολούθως, υπηρέτησε αμισθί ως τεχνικός σύμβουλος στην Μητροπολιτική επιτροπή Πολιτικής Προστασίας ασφάλειας, τιμητική θέση την οποία κατέχει και σήμερα.
Η σύνταξη του στρατηγού Σκαπέρα, μέσα στα 3 χρόνια Μνημονίων έχει κυριολεκτικά θρυμματιστεί. Από τα 2600  ευρώ που ελάμβανε, στα οποία εάν υπολογιστούν  το «Μετοχικό», συν ένα επίδομα πρατηρίων και τα 2 δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα, συνολικά πάνω από 3.000 μηνιαίως, σήμερα η σύνταξη του στρατηγού έχει περικοπεί πάνω από 50%. Ο ίδιος μας λέει:  
Πόση σύνταξη παίρνετε;
Στρατηγός: Το πρώτο εξάμηνο του ’13 έπαιρνα σύνταξη 1.130 ευρώ! Μας έκαναν και μια διπλή κράτηση, την οποία μας την έδωσαν πίσω κουτσουρεμένη.  Για να καταλάβετε με ποιο απαίσιο τρόπο μας αντιμετωπίζουν. Κι έτσι, σήμερα παίρνω 1.320 ευρώ!  Το δε «μετοχικό» ή επικουρικό όπως το λένε στις άλλες συντάξεις, έχει κοπεί στη μέση. Συνολικά δηλαδή λαμβάνω 1.600 ευρώ.  Και βεβαίως, χωρίς δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα. Αυτή είναι η κατάντια της χώρας. Προσέξτε: Η σύνταξη που λαμβάνω είναι ενός γενικού επιθεωρητού στρατού.  Επειδή είχα συμπληρώσει 2 χρόνια αντιστράτηγος εν ενεργεία, παίρνω σύνταξη γενικού επιθεωρητού στρατού. Με λίγα λόγια, η σύνταξη των 2.600 ευρώ πήγε στα 1.300 ευρώ! Μιλάμε για πάνω από 50% κόψιμο της σύνταξης!
Και προφανώς στρατηγέ, με τον τρόπο που βαδίζει η κυβερνητική πρακτική, έπεται συνέχεια. Σήμερα πώς επιβιώνετε με τη σύνταξή σας;
Στρατηγός:  Ντρέπομαι που το λέω αλλά με έχουν φτάσει στο εξευτελιστικό σημείο μερικές φορές να ζητώ χαρτζιλίκι από την κόρη μου. Δεν φτάνει που μας έκοψαν τη σύνταξη στη μέση, μας έβαλαν διπλάσια εφορία.  Με μισά λεφτά, διπλάσια εφορία! Πληρώνω 500 ευρώ ρύθμιση της εφορίας γιατί διαφορετικά θα μου ζητήσουν 8.000 ευρώ μαζεμένα κι επειδή δεν έχω να τους τα δώσω, θα μου πάρουν το σπίτι!
Μήπως αποκτήσατε και προβλήματα υγείας λόγω κρίσης;
Στρατηγός:  Δεν ξέρω αν οφείλεται στην κρίση, πάντως πριν από 3 χρόνια έπαθα διπλό έμφραγμα. Ήμουν στο νοσοκομείο επί ενάμισι μήνα. Έπαθα το έμφραγμα καλοκαίρι. Και να σκεφτείτε τότε ήμουν στην Πολιτική Προστασία. Μέσα από το νοσοκομείο όμως συνέχιζα να ασκώ τα καθήκοντά μου. Κανένας δεν με αντικατέστησε.
Περιμένατε η σύνταξή σας να φτάσει τόσο χαμηλά;
Στρατηγός:  Όχι, ποτέ δεν το περίμενα.  Γνωρίζετε όμως ότι πολλοί των σωμάτων ασφαλείας, οι χωροφύλακες, επιλοχίες κ.λ.π.  που συνταξιοδοτήθηκαν, παίρνουν σήμερα μόνον 100 ευρώ λιγότερη σύνταξη από μένα; Είναι απαράδεκτο μεν και γι’ αυτούς γιατί μια ζωή ταλαιπωρήθηκαν αλλά επιτρέπεται ο χαμηλού βαθμού υπαξιωματικός μου, ο ανθυπασπιστής ή ο αρχιλοχίας να παίρνουν σχεδόν την ίδια σύνταξη με του αντιστρατήγου;  Με την κρίση των μνημονίων δηλαδή, συμβαίνουν δύο φοβερά: πρώτον ότι εξαφάνισαν τις ιεραρχίες και το δεύτερο ότι ισοπέδωσαν γενικώς τις συντάξεις.
Τι άλλο λέτε να φταίει γι’ αυτή την κατάσταση;
Στρατηγός: Ότι προσλαμβάνουν στρατιές ενώ βλέπανε ότι δεν βγαίνουμε. Μια χώρα ενώ δεν έχει παραγωγή σχεδόν σε τίποτε, εμείς ξοδεύαμε τα διπλάσια και τριπλάσια σχεδόν από αυτά που βγάζαμε.  Μόνο ο Μητσοτάκης πήγε να κάνει κάτι το ’90 αλλά δεν τον αφήσανε. Όλοι οι άλλοι Πρωθυπουργοί υπακούανε στα κομματικά κελεύσματα. Έτσι, η χώρα συνεχώς χρεωνόταν και σήμερα φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει Ελλάδα.  Γιατί μην μου πείτε ότι υπάρχει Ελλάδα. Χωρίς ανεξαρτησία; Ξέρετε τι καψόνι τραβάνε όλοι οι συνταξιούχοι;  Περιμένουμε στις ουρές των τραπεζών να πάρουμε τη σύνταξη για να προλάβουμε να πληρώσουμε την ίδια μέρα εφορίες και χαράτσια!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιο είναι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων;
Στρατηγός: Πώς να συζητάμε για αξιόμαχο όταν δεν έχουμε στρατιώτες;  Οι ΕΣΟ πλέον βγάζουν λίγη δύναμη κι αυτοί που πάνε στις μονάδες, μέχρι να πάνε απολύονται. Με 9 μήνες θητεία ποιο αξιόμαχο να «χτίσεις»;  Είναι θητεία αυτή; Είναι φαντάροι αυτοί; Πάνε φαντάροι για 2 μήνες στον Έβρο, να κάνουν τι; Διακοπές; Η μοίρα του πυροβολικού ούτε μία πυροβολαρχία δεν μπορεί να φτιάξει για να κάνει άσκηση, ενώ χρειάζονται τέσσερις.
Ακούμε ότι και οι βολές που κάνουν είναι με ελάχιστες σφαίρες. Ισχύει;
Στρατηγός:  Οικονομία στις σφαίρες, οικονομία στα καύσιμα. Εγώ που ήμουν στην Πολιτική Προστασία, δεν είχαμε να κινήσουμε τα αυτοκίνητα της αστυνομίας. Παρακαλάγαμε τον ένα και τον άλλο να βάλει καύσιμα. Σε λίγο φοβάμαι ότι και η πυροσβεστική μπορεί να μην έχει να βάλει καύσιμα στα αυτοκίνητά της. Επισκέφτηκα ως τεχνικός σύμβουλος τον κεντρικό σταθμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας  Λαυρίου. Ξέρετε ότι ο επικεφαλής των επιχειρήσεων δεν είχε προσωπικό; Έχει μειωθεί πάρα πολύ η δύναμη της πυροσβεστικής. Επίσης, δεν έχουν καινούργια λάστιχα στ’ αυτοκίνητα! Κρατάνε τα ίδια γιατί δεν έχουν λεφτά να τ’ αλλάξουν! «Μας φάγανε οι κατσαρίδες», μου είπαν! Δεν υπάρχουν χρήματα ν’ αγοράσουν εντομοκτόνα και κοιμούνται μαζί με τις κατσαρίδες.
Με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα;
Στρατηγός:  Οι αεροπόροι της πυροσβεστικής είναι ήρωες. Είναι της πολεμικής αεροπορίας οι πιλότοι μας. Μα, τα αεροσκάφη ανήκουν στην πολεμική αεροπορία και τα διοικεί η πολεμική αεροπορία. Επιχειρησιακά συνεργάζονται με την πυροσβεστική.
Φοβάστε σε ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία;
Στρατηγός:  Αυτή τη στιγμή μειονεκτούμε.  Εδώ δεν έχουμε καύσιμα να κινήσουμε τα’ αυτοκίνητα, για πόλεμο είμαστε; Οι εν ενεργεία αξιωματικοί είναι πάρα πολύ απογοητευμένοι. Οι διοικητές τους τούς κρατάνε με τα ζόρια. Δεν μπορείς να φανταστεί τις τραβάνε οι διοικητές από τους αξιωματικούς τους. Δεν μπορεί τον άλλον να τον έχεις λοχαγό στον Έβρο και να του δίνεις μόνον 800 ευρώ! Να έχει πρόβλημα υγείας το παιδί του και να θέλει να το πάει στη Θεσσαλονίκη, να μην μπορεί να το πάει γιατί δεν έχει καύσιμα! Δεν μπορεί να έχεις τον πιλότο στο πολεμικό αεροσκάφος να αναχαιτίζει τους Τούρκους και την ίδια ώρα να του κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ! Αυτές είναι ιστορίες καθημερινής τρέλας για τις ένοπλες δυνάμεις.
Φαντάζομαι θα τα συζητάτε και με συναδέλφους σας.
Στρατηγός:  Βεβαίως. Ήμουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αξιωματικών που κάναμε στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο Σύνταγμα. Υπάρχει ομοψυχία και ‘κει ακούς και βλέπεις το δράμα των αξιωματικών, ένστολων και αποστράτων.
Και ποια λύση βλέπετε να υπάρχει; Αποδοχή της μοίρας; Εξαθλίωση κι εξευτελισμός για τους αξιωματικούς;
Στρατηγός:  Τι να σου πω, δεν ξέρω. Σε ποιον να πούμε και να προτείνουμε τι;   Υπάρχει κανείς στην Ελλάδα που να αποφασίζει για την Ελλάδα, εκτός από την τρόικα; Οι αξιωματικοί ήταν πάντα μπροστά σε όλα τα εθνικά προβλήματα και υφίσταντο αυτά που υφίσταντο και οι απλοί πολίτες. Συντελούνται όμως εγκλήματα. Το ξέρετε ότι καταργήσανε τους αξιωματικούς από τον ΠΣΕΑ (Πολιτικό Σχεδιασμό Έκτακτης Ανάγκης); Ο ΠΣΕΑ έχει διττό σκοπό: την προστασία του πληθυσμού σε περίπτωση επιστράτευσης και πολέμου και δεύτερον η υποστήριξη των επιχειρήσεων μέσω της πολιτικής κινητοποίησης. Αντί για αξιωματικούς λοιπόν βάζουν ένα κοριτσάκι 24 ετών που δεν ξέρει τι θα πει στρατός να κάνει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών!  Είναι για γέλια και για κλάματα. Σε ποιους να μιλήσουμε λοιπόν οι αξιωματικοί και να προτείνουμε τι;
Μιλήστε σε μένα, στην «Ελεύθερη Ώρα». Τι ζητούν οι αξιωματικοί;
Στρατηγός: Ο αξιωματικός  μπαίνει πάντα μπροστά και δίνει πρώτος το παράδειγμα και στον πόλεμο και στην ειρήνη. Εμείς δεν ζητάμε να παίρνουμε ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις που παίρναμε αφού δεν …βγαίνει ο λογαριασμός. Αυτό που ζητάμε όμως είναι να υπάρχει μια στοιχειώδης σεβασμός προς τον αξιωματικό. Έχουν όμως ξεφτιλιστεί τα πάντα. Δεν μπορεί τους αξιωματικούς που υπηρετούν στα σύνορα να τους κόβεις τα «εκτός έδρας» από τις 30 μέρες στις τέσσερις! Αφού είναι 30 μέρες εκτός έδρας γιατί τους τις κόψανε στις τέσσερις; Αυτό είναι εξευτελιστικό! Δίνανε στους αξιωματικούς ένα «επίδομα Έβρου», το κόψανε κι αυτό! Κόψανε τα πάντα, τους κόψανε και τον μισθό στη μέση! Αυτά είναι ντροπή, δεν έχουν τσίπα; Γιατί δεν κόψανε τους μισθούς από τους υπαλλήλους της Βουλής; Ξέρετε ότι τα χρήματα που παίρνει ο αντιστράτηγος, παίρνει ο πρώτος βαθμός του δικαστικού; Ο ανώτερος δηλαδή βαθμός του στρατού παίρνει τα ίδια χρήματα με αυτά που παίρνει ο κατώτερος του δικαστικού κλάδου! Η απαξίωση και η καταφρονητική συμπεριφορά των κυβερνώντων προς τις ένοπλες δυνάμεις αποτελεί όνειδος! Ντροπή τους!
 "Ελεύθερη Ώρα"

3 σχόλια:

  1. Ενώ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ τον Ελληνικό Στρατό και τον ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ φέρνουν στις 11 Σεπτεμβρίου ΤΟΥΡΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ σε ΝΑΤΟΙΚΗ Ταξιαρχία στον Τύρναβο της Λάρισας...

    http://astikosmythos.wordpress.com/2013/09/09/seebrig-tourkos-dioikhths/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι στρατιωτικοι ειναι οι καλυτεροι δημοσιο υπαλληλοι- οχι μονο εχουν δωρεαν περιθαλψη, φαγητο και τοποθεσιες να κανουν διακοπες, λεσχες, οχι μονο υπερβαινουν στην πλειοψηφια τους τα φυσιολογικα ορια βαρους και φυσικης καταστασης ενος 'στρατιωτικου', οχι μονο οι μισοι τουλαχιστον πρεπει να παρουν χαρτι απο ψυχολογο η ψυχιατρο και να τιμωρηθουν για καταχριση εξουσιας, οχι μονο ολα αυτα, αλλα η κοινωνια μας τους χαριζει και τους νεους μας για δωρεαν σκλαβους τους, ταχαμ οτι υπηρετουν την πατριδα... εν τω μεταξυ η ανεργια στους νεους 18-35, ξερετε που βρισκεται και τα ποσοστα οσως μεταναστεουν για να ζησους εξωτερικο, επισης ξερετε. Ο στρατος συμβαλει στο χαλι μας και οι κρατικοδιαιτοι στρατιωτικοι τεμπελιδες ειναι οι πλεον ανικανοι να υπερασπιστουν τη χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή