Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ & ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!




Γράφει ο Θανάσης Αυγουρόπουλος

 Μετά από μία τρίχρονη «συμβίωση» Χολαργιωτών και Παπαγιωτών, η οποία επιβλήθηκε με τον «Καλλικράτη», στην πράξη καθημερινά διαπιστώνεται μεγάλη δυσκολία στην ουσιαστική ενοποίηση, η οποία εντοπίζεται σε μια πρωτόγνωρη πρακτική και κυρίως «περίεργη νοοτροπία των διοικούντων», με αποτέλεσμα να παρατηρείται δυσλειτουργία και διαφορετική μεταχείριση σε όλα τα επίπεδα.
Όπως αποδείχτηκε στην πράξη η ενοποίηση των δύο πρώην Δήμων που έγινε ήταν «εικονική» και μόνον στα χαρτιά. Δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ότι ο Χολαργός είναι μια μεγαλύτερη πόλη με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά και προβλήματα και επομένως υπάρχουν και διαφορετικές ανάγκες.
Αναμφισβήτητα δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ουσιαστική ενοποίηση όταν οι διοικούντες:
α) Είναι μόνιμα κλεισμένοι στα γραφεία τους και έχουν ως «οδηγό» το κλασσικό για κάποιους «αποφασίζουμε και διατάζουμε».
β) Συμπεριφέρονται ως «κατακτητές».
γ) Εφαρμόζουν την απαξιωτική, προσβλητική και πολύ επικίνδυνη πρακτική «πας μη……δικός μας... βάρβαρος».
Επιβάλλεται να γίνει κατανοητό ότι, ουσιαστική ενοποίηση δεν πρόκειται να γίνει με ρατσιστικές νοοτροπίες και με πολιτικές του τύπου, «εμείς είμαστε καλύτεροι, είμαστε ανώτεροι, εμείς είμαστε…. Παπαγιώτες και εσείς… Χολαργιώτες».
Αντίθετα πρέπει να γίνει αποδεκτό και από τις δύο κοινότητες πως, «αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα απ΄αυτά που μας χωρίζουν» και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδο του δικού μας Δήμου, της δικιάς μας πόλης Χολαργού – Παπάγου ή Παπάγου – Χολαργού.
Σίγουρα αν άμεσα κάποιοι τοπικοί «καλαμοκαβαλάρηδες» δεν αλλάξουν την πολιτική τους συμπεριφορά, εκτιμώ πως πολύ σύντομα «θα οδηγηθούμε σε… αναγκαστικό διαζύγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου