Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει σύντομα ακόμη και ένας πρώην υπουργός, φέρνοντας στο προσκήνιο άλλο ένα σκάνδαλο που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη. 
Πρόκειται για τη μεγάλη υπόθεση της Siemens όπου οι δαιδαλώδεις διαδρομές των ύποπτων χρημάτων από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας απασχολούν τα τελευταία χρόνια τη Δικαιοσύνη.
Κατηγορούμενος για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Siemens πρόκειται να δικαστεί άμεσα ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης σχετικά με την περίφημη «χορηγία» όπως ο ίδιος τη χαρακτήριζε της Siemens για την προεκλογική του εκστρατεία.
Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με βούλευμά του κάνει δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Γαληνού Μπρη και διατάσσει την παραπομπή του κ. Μαντέλη και άλλων τεσσάρων προσώπων σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για εμπλοκή στη σύμβαση 8002/97 σχετικά με την ψηφιακή εξέλιξη του ΟΤΕ. 
Ειδικότερα, με το υπ΄αριθμόν 1828/2013 εκτός από τον πρώην υπουργό παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Με το ίδιο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση τον Δημήτριο Νέγρη. Επιπλέον, το δικαστικό συμβούλιο έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντέλης κατηγορείται ότι έλαβε από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού 450.000 γερμανικά μάρκα. Φέρεται πως ο ίδιος κρυβόταν πίσω από το λογαριασμό με τον κωδικό «Α. Rocos», στον οποίο είχαν μεταφερθεί 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα (200.000 και 250.000 το 1998 και το 2000 αντίστοιχα) που προέρχονταν από τη Siemens. Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση κατά του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
  defenecnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου