Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΣ!


 ΚΟΥΪΚ: «Ο ΥΠΕΞ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Αν ο κ. Βενιζέλος είναι υπόλογος για εσχάτη προδοσία να τον σύρουν στα δικαστήρια»

Του Μάκη Βραχιολίδη

vrachiolidis@yahoo.gr

Νέα προδοσία τύπου Ίμια προδιαγράφει για την εθνικά μας θέματα η απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου να χαρακτηρίσει αρχαιολογικό χώρο τη νήσο Στρογγύλη. Μετά από αυτό και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας, η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Κάτι που σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ συρρικνώνεται από τη περιοχή του Καστελλόριζου προς τη Κύπρο.
Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν μεταξύ τους! Αποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πια στην Κυπριακή!

Πρόκειται δηλαδή για γκριζάρισμα της περιοχής όπως συνέβη και το 1996 με τα Ίμια.

Το γεγονός έχει προκαλέσει οργή στις ένοπλες δυνάμεις ενώ οι Έλληνες αξιωματικοί που έρχονται σε επαφή με τον κ. Βενιζέλο προσπαθούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους. Όπως πληροφορούμαστε το κλίμα είναι πολύ βαρύ και στο ΥΠΕΞ ειδικά με την παράλληλη απόφαση του κ. Βενιζέλου να συμφωνήσει με τον Μάθιου Νίμιτς στο χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Για τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Βενιζέλου οι οποίες συνιστούν εθνική μειοδοσία, είχαμε παρεμβάσεις στην Βουλή τόσο από τον Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ) όσο και από τον ανεξάρτητο βουλευτή και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος  Νίκο Νικολόπουλο.     ΚΟΥΪΚ: Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!
Πολλά ανοιχτά θέματα άφησε ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην ενημέρωση που έκανε για τα σημαντικά τρέχοντα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η συνάντηση Υπουργού και Βουλευτών διήρκησε τρεις ώρες και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ εκπροσώπησε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ.
Εκτός από τις «μαύρες τρύπες» της ενημέρωσης Βενιζέλου για Συρία, Αίγυπτο και ΑΟΖ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε την αναγγελία της οριστικής εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια.

Όπως είπε: «Στην προχθεσινή συνάντησή μου με τον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, τον ενημέρωσα ότι η ελληνική κυβέρνηση με…πλατιά συναίνεση (!) συμφωνεί στο σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, ένα όνομα για κάθε χρήση».
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής, ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα συνυπογράψουμε το πρακτικό θανάτου για το όνομα της Μακεδονίας.

Η σημερινή επιβεβαιωτική ανακοίνωση του Υπουργού Εξωτερικών της συγκυβέρνησης για την αλλοτρίωση του ονόματος, είναι ένα γεγονός που το Κίνημά μας είχε προαναγγείλλει επανειλημμένα, τόσο στις δημόσιες τοποθετήσεις του Προέδρου Πάνου Καμμένου, όσο και του ομιλούντος. Ας σκεφθούν, κυρίως οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αυτή την επίσημη εξέλιξη που αναγγέλθηκε σήμερα και ας γυρίσουν το χρόνο πίσω, εκεί όπου εκατομμύρια Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαδήλωναν στους δρόμους για το όνομα της Μακεδονίας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη της Νέας Δημοκρατίας γκρεμιζόταν από τον Αντώνη Σαμαρά.
Έχω ήδη ενημερώσει τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και μάλιστα του αποστέλλω τα σχετικά επίσημα πρακτικά της Βουλής.
Σε ό, τι αφορά στο θέμα της Συρίας, έμειναν αναπάντητα ερωτήματα που έθεσα στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και που έχουν να κάνουν με τη στάση της Ελλάδας, στα πλαίσια της κρίσης της Συρίας, έναντι:

• Της Τουρκίας, η οποία μετά το χαστούκι που έφαγε από την «Αραβική άνοιξη», επιχειρεί μέσω Συρίας να

επιβάλλει το ρόλο της στην περιοχή.
• Των ακραίων ισλαμιστών
• Των μισθοφόρων
• Της χρηματοδότησης, από τις γνωστές αραβικές χώρες, ισλαμοφασιστών και μισθοφόρων που σφάζουν «στο γόνατο» όποιον βρουν μπροστά τους, ακόμα και παιδιά και ανάμεσά τους Χριστιανούς.
Η μόνη απάντηση που εισέπραξα από τον Υπουργό Εξωτερικών σε σχέση με την όποια εμπλοκή της Ελλάδας στο θέμα της Συρίας ήταν ότι «δεν έχει ζητηθεί παροχή βοήθειας από Ελλάδα».
Επίσης, στον κ. Βενιζέλο έθεσα το ερώτημα σε σχέση με την ΑΟΖ και το δημοσίευμα για την ανακήρυξη της Στρογγύλης ως αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που επηρεάζει τις σχετικές οριοθετήσεις της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Ούτε σε αυτή την ερώτηση πήρα απάντηση.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, μετά από πιεστικό αίτημά μου, είπε ότι θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά απέφυγε τον οποιονδήποτε χρονικό προσδιορισμό της συνεδρίασης.
Μπροστά στις διαμαρτυρίες βουλευτών – μελών της συνεδρίασης, ότι έμειναν πολλές αναπάντητες ερωτήσεις, ο Υπουργός Εξωτερικών επικαλέστηκε την προκαθορισθείσα συνάντησή του για τις τρεις το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας».



Ο κύριος Κουίκ απάντησε και στις ερωτήσεις της «Ε.Ω.».



Κύριε Κουίκ, ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να χαρακτηρίσει αρχαιολογικό χώρο τη νήσο Στρογγύλη. Έχετε κάνει και σχετική παρέμβαση για το θέμα.  Τι σας απάντησαν και τι σημαίνει η ενέργεια του κ. Βενιζέλου για τη χώρα μας;



Κουίκ:  Ο Υπουργός Εξωτερικών, παρόλο που του έθεσα το θέμα την περασμένη εβδομάδα, όταν ήρθε στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, δεν μου απάντησε. Αυτό και μόνο, με αναγκάζει να κρατάω ακόμα περισσότερο τις επιφυλάξεις μου, τις υποψίες μου, για τους ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ χειρισμούς στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, που είναι καθοριστικής σημασίας για την ΑΟΖ. Και μάλιστα περιμένω μέρες μια αντίδραση του ΥΠΕΞ στα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά και σε αυτά απάντηση δεν υπάρχει. Άραγε θα απαντηθεί, τουλάχιστον, η Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή; Περιμένω για την οριστική τοποθέτησης μας. Πάντως, να τονίσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε ξεκάθαρη πολιτική απέναντι στην ΑΟΖ και όπως αντιλαμβάνεσθε, δεν θα επιτρέψουμε στην οποιαδήποτε αλλοίωση των παραμέτρων οριοθέτησής της. Εμείς έχουμε ως βάση αποκλειστικά και μόνο το ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

Κάνατε Παρέμβαση και για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων λέγοντας ότι «ο ΥΠΕΞ μας επιβεβαίωσε και επίσημα την οριστική εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια». Μετά την ΑΟΖ στους Τούρκους, ο κ. Βενιζέλος χαρίζει και το όνομα της Μακεδονίας τους Σκοπιανούς;



Κουίκ:  Δεν είναι θέμα Βενιζέλου. Είναι θέμα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής. Όπως επίσης είναι ένα θέμα το οποίο εξυφαίνεται χρόνια τώρα. Σας υπενθυμίζω τι είχε πει το '93 ως πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Σας υπενθυμίζω τις διεργασίες με το Νίμιτς που γίνονταν και επί υπουργίας Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη και όχι μόνο. Σας θυμίζω πέρυσι, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τι είχε πει ο τότε ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απλά, τα περί «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση» (αυτή ήταν η διατύπωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος) ήταν η τελική συγκυβερνητική ομολογία, μπροστά σε όλα τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.



Θεωρείτε ότι γι’ αυτές τις πράξεις του ο κ. Βενιζέλος πρέπει να καθίσει στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία; 



Κουίκ:  Θα επαναλάβω ότι η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στη Βαρντάσκα, δεν είναι θέμα ενός πολιτικού. Γι’ αυτό και έχω ζητήσει δημόσια, αν μη τι άλλο από τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να τοποθετηθούν έναντι της ιστορικής δήλωσης του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή στις 28/04/1992 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Μέχρι στιγμής όλοι σιωπούν. Άρα θα γίνουν όλοι συνυπεύθυνοι; Και γιατί η συγκυβέρνηση δεν φέρνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων στη Βουλή, ΤΩΡΑ, πριν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με Νίμιτς, όπως το ζήτησα ως Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Σαμαράς και Βενιζέλος προφανώς εξαργυρώνουν τα γραμμάτια των Μνημονίων»
Ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Νικολόπουλος ο οποίος με αφορμή την ενέργεια Βενιζέλου να χαρακτηρίσει τη Στρογγύλη αρχαιολογικό χώρο, είπε ότι «Μόνο ένας Τούρκογλου θα ρίσκαρε την ΑΟΖ», απάντησε στις ερωτήσεις της «Ε.Ω».
Κύριε Νικολόπουλε, ποιες συνέπειες σηματοδοτεί για τη χώρα μας η απόφαση του κ. Βενιζέλου να χαρακτηρίσει ως αρχαιολογικό χώρο τη νήσο Στρογγύλη;  Κάνατε λόγο για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την εθνική μας κυριαρχία!



Νικολόπουλος: H Στρογγύλη λόγω του μικρού μεγέθους της μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν «βραχονησίδα» ή σαν μεγάλος «βράχος». Αν προσπαθήσετε, θα θυμηθείτε ότι επί χρόνια τα Ελληνικά ΜΜΕ αναφέρονται στα πολύ μικρά «νησιά» της Ελλάδας με τον όρο «βραχονησίδες» (βράχοι), κάτι που δεν μου αρέσει. Στις περιπτώσεις αυτές είναι απαραίτητο να αποδειχθεί ότι αυτά έχουν οικονομική ζωή. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα του άρθρου 121 του Νόμου της Θάλασσας που αναφέρετε.

Το κρίσιμο λοιπόν σημείο στην ανακήρυξη της ΑΟΖ μιας χώρας είναι η ύπαρξη οικονομικής ζωής σε όσο το δυνατό περισσότερα νησιά, κάτι που τα μεγάλα νησιά δεν το χρειάζονται…

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι, πόσο αλλάζει με τη συνεισφορά του ένα νησάκι την έκταση τη συνολικής ΑΟΖ της χώρας. Για αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να ενισχύεται η οικονομική του ζωή και να μη εξαφανίζεται έντεχνα όπως έγινε στη Στρογγύλη. Δυστυχώς πολλοί «δημοσιογράφοι» και «νομικοί» αγνοούν ή «θέλουν» να αγνοούν αυτή τη σημαντική λεπτομέρεια και «ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα…» για να ξεγελούν τον κόσμο.  Δυστυχώς, η Στρογγύλη πλέον δεν έχει οικονομική ζωή και αυτό γίνεται με τη μετατροπή της χρήσης της σε «αρχαιολογικό χώρο» και όχι πχ. σε «Μουσείο» (τα Μουσεία συνήθως κτίζονται εκτός αρχαιολογικών χώρων και στη Στρογγύλη δεν υπάρχουν). Έτσι, η Στρογγύλη δεν συνεισφέρει πλέον τίποτα στην Ελληνική ΑΟΖ πλην της περιοχής των χωρικών υδάτων της, μια περιοχή που είναι σε ακτίνα 6 περίπου ναυτικά μίλια γύρω από το κέντρο της. To 2013 ανακάλυψε ξαφνικά το υπ. Εξωτερικών ότι η Στρογγύλη έχει αρχαία; Τυχαία γίνεται αυτό;  Mε τι λεφτά θα βγάλουν τα αρχαία από το έδαφος, που τα ταμεία όλα είναι άδεια; Για μια δεκαετία και περισσότερο, που θα γίνονται οι εκσκαφές θα υπάρχει κάποια οικονομική ζωή;

Η απόφαση για τη Στρογγύλη δεν φαίνεται να είναι τυχαία. Το μυστικό είναι ότι δεν θέλει το υπ. Εξωτερικών –άραγε αυτόνομα και αυτόβουλα χωρίς συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό; -  να χωρίσει με τη μέση γραμμή αλλά με την υφαλοκρηπίδα γιατί δεν συμφέρει τη Τουρκία.

Με τη μέση γραμμή της ΑΟΖ η Ελλάδα έχει επιπλέον δικαιώματα.
Αυτοί έχουν υπογράψει μνημόνια, Σαμαράς και Βενιζέλος προφανώς εξαργυρώνουν τα γραμμάτια τους.



Ο κ. Βενιζέλος ή «Τούρκογλου» όπως τον επονομάσατε, φαίνεται ότι και στο όνομα των Σκοπίων συμφώνησε με τον Μάθιου Νίμιτς να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας ως επιθετικός προσδιορισμός. Πώς το σχολιάζετε;



Νικολόπουλος: Πρόσφατα καταθέσαμε σχετική ερώτηση στον ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για ποινικοποίηση της προπαγάνδας των Σκοπίων ώστε να ενισχυθεί το νομικό οπλοστάσιο της χώρας απέναντι στη συνεχιζόμενη και καλά οργανωμένη και χρηματοδοτημένη καμπάνια παγκοσμίων διαστάσεων που τρέχει, περιέργως πως, ένα μικρό κράτος για το όνομα Μακεδονία. Η απάντηση ήταν απίστευτα υποτονική και σε ένα βαθμό υποχωρητική και δεν θέλω ειλικρινά να περάσω σε άλλους χαρακτηρισμούς. Δεν θέλω να διανοηθώ πως ο τετραπέρατος κατά τα αλλά συνταγματολόγος Βενιζέλος, αδυνατεί να αποδεχτεί ατράνταχτα επιχειρήματα που θα έκαναν τη ζωή του ψευδοκράτους των Σκοπίων αφόρητη και να υιοθετεί αμαχητί κείμενα και θέσεις που δεν συνάδουν με την Απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών τον Απρίλιο του 1992, βασιζόμενος σε μια άκρως υποχωρητική και βλαπτική, για τα συμφέροντα της χώρας μας και της μειονότητας που ζει στη γειτονική χώρα, νομολογία. Το γεγονός ότι προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω να αποδεχτεί τις θέσεις του διαπραγματευτή κ. Νίμιτς μας λυπεί βαθύτατα και περιμένουμε να προχωρήσει σε απολογία για τις αυθόρμητες και μη σχεδιασμένες και προσυμφωνημένες κινήσεις με τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο, εκεί που οφείλει να δώσει λόγο, στη Βουλή των Ελλήνων.



Θεωρείτε ότι αυτές τις πράξεις του κ. Βενιζέλου συνιστούν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας; 



Νικολόπουλος: Υπάρχει συγκεκριμένη νομολογία που στοιχειοθετεί το συγκεκριμένο έγκλημα, εμείς σαν Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα προτείναμε να ασχοληθεί επιτέλους η αδέκαστος Δικαιοσύνη με τέτοια κομβικής σημασίας Εθνικά θέματα και αν είναι υπόλογος, να τον σύρουν στα Δικαστήρια, καθώς και όποιον άλλο πολιτικό αναδείξει η Εισαγγελική έρευνα. Εμείς από τον πολιτικό στίβο θα δώσουμε τον νυν υπέρ πάντων αγών για να αναδείξουμε και να φωτίσουμε τις σκοτεινές πτυχές της πολιτικής που εφαρμόζουν Σαμαράς και Βενιζέλος, που  κατακερματίζουν τις προσδοκίες και τα όνειρα όλων των Ελλήνων για μια δυνατή και μεγάλη Ελλάδα, μακριά από εξαρτήσεις σε ντόπια και ξένα συμφέροντα και μονολιθικές πολιτικές, που εκ των πραγμάτων, δεν εξυπηρετούν τις δικές μας βλέψεις ως Έθνος και ως χώρα τα τελευταία 35 χρόνια.

"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου