Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 (ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ)



 Η ιστορική επέτειος του «ΟΧΙ» θα εορτασθεί στο Δήμο μας με την επιβαλλόμενη μεγαλοπρέπεια. Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
·         Γενικός σημαιοστολισμός. Θα σημαιοστολισθούν όλα τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά καταστήματα και τα σπίτια της πόλης μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.
·         Φωταγώγηση όλων των Δημοτικών Καταστημάτων, Τραπεζών και Ν.Π.Δ.Δ. μέχρι και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου.
         Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Χολαργού από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και στο Ηρώο Πεσόντων Παπάγου από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
         Ώρα 11.30: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Χολαργού από τους μαθητές των Σχολείων Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και στο Ηρώο Πεσόντων Παπάγου από τους μαθητές των Σχολείων Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
·         Ώρα 11.30: Εορτή Μνήμης της τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο με τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων προ του αγάλματος αυτής στην Πλατεία Ιω. Μεταξά στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
·         Ώρα 11:30: Επετειακή ομιλία της Πνευματικής Εστίας Παπάγου (Π.Ε.Π.) στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού), υπό την αιγίδα του Δημάρχου κ. Βασιλείου Ξύδη και σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Χολαργού, με θέμα «Το Έπος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η ιστορική του αξία υπό το πρίσμα της σημερινής πραγματικότητας» και με ομιλητή τον Υποστράτηγο ε.α. κ. Σπυρίδωνα Μπελεγράτη.
Θα ακολουθήσει επετειακό – καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
        Ώρα 20.00: Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας Αγίας Σκέπης, στη Δημοτική Κοινότητα Παπάγου.
ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
·         Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, στην οποία καλούνται να παραστούν:
§  ο Ιερός Κλήρος Παπάγου,
§  ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
§  η Πρόεδρος και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου,
§  εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων,
§  οι Επίτιμοι Δήμαρχοι Παπάγου και Χολαργού και οι διατελέσαντες Πρόεδροι Κοινότητας Παπάγου,
§  ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παπάγου,
§  οι Διευθυντές, Καθηγητές, Δάσκαλοι των δημόσιων σχολείων Παπάγου,
§  τα Διοικητικά Συμβούλια Συλλόγων και Σωματείων Παπάγου,
§  οι Διευθυντές των Τοπικών Εφημερίδων Παπάγου – Χολαργού,
§  όλοι οι κάτοικοι Παπάγου.
         Ώρα 10.30: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, παρουσία:
§  του εκπροσώπου του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού,
§  του Προέδρου και των Συμβούλων της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού,
§  του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χολαργού,
§  των εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων Χολαργού,
§  των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων και Συλλόγων Χολαργού,
§  των κατοίκων Χολαργού.
          Ώρα 10.45: Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Ταξίαρχο Υποστράτηγο (ΥΙ) ε.α. κ. Παύλο Τσουμή, στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης και από τον Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βασίλειο Μπουφούνο, στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης.
        Ώρα 11.15: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα Πεσόντων των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.
         Ώρα 11.45:
 §  Παρέλαση στην οδό Εθνικής Αμύνης των Σχολείων, των Προσκόπων, των Οδηγών και του Τοπικού Τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου. Το γενικό πρόσταγμα στην παρέλαση θα έχει ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΔΟΠΑΠ κ. Χατζηβασιλείου Ερμής και την προσφώνηση των τμημάτων η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ΔΟΠΑΠ κα Κοσμάτου Βαρβάρα.
 §  Παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου και Περικλέους  των σχολείων, των Προσκόπων και των Οδηγών της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού. Το γενικό πρόσταγμα στην παρέλαση και την προσφώνηση των τμημάτων θα έχει ο δημοτικός υπάλληλος ο κ. Μάνθος Αποστολάκης.
 ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ:
1.      Την 25η Οκτωβρίου:
α.  Στο χώρο του Ηρώου Παπάγου, ο κ. Λουκά Στραβόλαιμο.
β.  Στο χώρο του Ηρώου Χολαργού, ο κα. Μάνθος Αποστολάκης.

       2.      Την 28η Οκτωβρίου:

α. Στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου o Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου ο κ. Ευστάθιος Κίντζιος με βοηθό το δημοτικό υπάλληλο κ. Γιώργο Μπότση στην εκκλησία και στο χώρο του Ηρώου και το δημοτικό υπάλληλο κ. Νίκο Κοντογιώργη στο χώρο της παρέλασης.
β. Στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ κ. Άγγελος Μπελιτσάκος με βοηθό το δημοτικό υπάλληλο ο κ. Μάνθος Αποστολάκης.
 ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ
Την τήρηση της τάξεως κατά την 25η, 27η και 28η Οκτωβρίου, στους χώρους των εκδηλώσεων θα αναλάβουν τα Αστυνομικά Τμήματα, παρακαλούμενα προς τούτο.
 Ο  Δήμαρχος
Βασίλειος Ξύδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου