Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!!!

 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!
Στη φυλακή επίσης Σμπώκος, Αρ. Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Φρ. Λαμπροπούλου, Γ. Σαχπατζίδης - Κατάσχεση και δέσμευση περιουσίας και πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους κατηγορούμενους
 20 χρόνια κάθειρξη για τον Τσοχατζόπουλο - Δεν πήρε αναστολή, οδηγείται στη φυλακή


Όπως δημοσιεύει tovima, οι δικαστές αποφάσισαν τις ποινές στη δίκη Τσοχατζόπουλου, αφού προηγουμένως η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Αδειλίνη είχε κάνει τις προτάσεις της με βάση την αρχή αναλογικότητας για τον κάθε κατηγορούμενο:
Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών,
Αστέριος Οικονομίδης πρόταση - ποινή 12 έτη,
Φρόσω Λαμπροπούλου πρόταση - ποινή 13 έτη,
Νικόλαος Ζήγρας πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Σαχπατζίδης πρόταση - ποινή 13 έτη,
Αρετή Τσοχατζοπούλου πρόταση 10 έτη, ποινή 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη πρόταση - ποινή 12 έτη,
Γιάννης Σμπώκος πρόταση - ποινή 16 έτη,
Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα πρόταση - ποινή 10 έτη,
Νικόλαος Γεωργουλάκης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Παναγιώτης Σταμάτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Οράτιος Μελάς πρόταση - ποινή 10 έτη,
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης πρόταση - ποινή 10 έτη,
Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου πρόταση - ποινή 6 έτη,
Φώτιος Αρβανίτης πρόταση - ποινή 6 έτη,
Νικόλαος Καρατζάς πρόταση - ποινή 6 έτη,
Γιώργος Κωνσταντάτος πρόταση 6 έτη - ποινή 10 έτη

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, καθώς σε περίπτωση που ασκήσουν έφεση, αυτή δεν θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η εισαγγελέας κυρία Αδειλίνη είχε προτείνει η έφεση να έχει ανασταλτική δύναμη καθώς έχει μονογονεϊκή οικογένεια, αλλά δεν έγινε δεκτή.
Για τον Ν. Ζήγρα η εισαγγελέας είχε προτείνει να βγει από τη φυλακή και έγινε δεκτό καθώς η έφεσή του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Εκτός φυλακής θα βρεθεί και ο Αστέριος Οικονομίδης –δεν ήταν εισαγγελική πρόταση–, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση για αυτόν υπό τους όρους καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε 1η και 16η εκάστου μηνός στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του.
Για όσους δεν ήταν προφυλακισμένοι και προσωρινά κρατούμενοι η εισαγγελέας είχε προτείνει και το δικαστήριο δέχτηκε να έχει ανασταλτική δύναμη (άνευ όρων) η τυχόν έφεση που θα ασκήσουν η Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, ο Ν. Γεωργουλάκης, ο Π. Σταμάτης, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, ο Ορ. Μελάς, ο Κ. Αντωνιάδης και ο Γ. Κωνσταντάτος.

«Μοιράσατε αφειδώς αναστολές, και σωστά κάνατε. Δεν δώσατε όμως αναστολή στη γυναίκα μου και στην κόρη μου. Κύριε πρόεδρε, γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος;» είπε σε παρέμβασή του ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες της απόφασης για τις οικογένειες της γυναίκας μου και της κόρης μου. Πού οφείλεται αυτή η στάση σας; Ζητώ να δοθεί αναστολή, υποβάλλω επίσημο αίτημα».
Το δικαστήριο αποφάσισε επιπλέον την πενταετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για όλους τους κατηγορούμενους. Παράλληλα επικυρώνει την κατάσχεση που έχει διαταχθεί για τους καταδικασθέντες ενώ αποφάσισε τη δέσμευση όλης της υπόλοιπης κινητής και ακίνητης περιουσίας.

Επίσης ικανοποιεί την πολιτική αγωγή και επιδικάζει υπέρ του Δημοσίου 1 εκατ. ευρώ για τον Α. Τσοχατζόπουλο, 500.000 ευρώ για τον Ι. Σμπώκο και 100.000 ευρώ για καθέναν από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πλην των Π. Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φ. Αρβανίτη και Ν. Καρατζά μειώνοντας το ποσό σε 50.000 ευρώ στον καθέναν από αυτούς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον κύκλο αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης ξεχώρισε ο κ. Αλ. Κούγιας, καθώς προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο δημοσίου νοσοκομείου το οποίο είναι απάντηση στις ιστολογικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη το καλοκαίρι. Στο έγγραφο γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «ινοκυστικές αλλοιώσεις».

Ιατρικές βεβαιώσεις προσκόμισε και η υπεράσπιση του Ι. Σμπώκου, αυτή τη φορά για τη σύζυγο και τον υιό του κατηγορουμένου, καθώς αμφότεροι πάσχουν από έντονα ψυχιατρικά προβλήματα.

Νωρίτερα, στο περιθώριο της δίκης, ακούστηκε ο χαρακτηρισμός «σφαγή» από πλευράς ορισμένων συνηγόρων για την πρόταση να μην αναγνωριστεί σε κανέναν ελαφρυντικό, εκτός της ειλικρινούς μεταμέλειας στον Ν. Ζήγρα. Σύμφωνα με το δικαστήριο η συμπεριφορά ενός εκάστου θα επιμετρηθεί στην ποινή. Γι' αυτό και οι συνήγοροι έκαναν λόγο για 12 - 20 χρόνια κάθειρξη σε όσους κατηγορούνται για κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση τέλεση του αδικήματος του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος...
Να το θυμηθείτε ότι ο Άκης σε 2 χρόνια θα είναι ελεύθερος λόγω του προκεχωρημένου της ηλικίας του!

1 σχόλιο:

  1. Με αφορμή την καταδίκη Τσοχατζόπουλου και την εξώφθαλμη ατιμωρησία άλλων πολιτικών που έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους, θα ανατρέξω σε ένα διδακτικό σκάνδαλο του παρελθόντος, το περίφημο σκάνδαλο Χατζηπάνου:

    “Η ελληνική κυβέρνηση είχε αναθέσει μετά την απελευθέρωση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Κοινοπραξία Εταιρειών Πετρελαιοειδών, κοινοπραξία όλων των εταιρειών πετρελαιοειδών της Ελλάδας, την εισαγωγή και διανομή πετρελαίου στη χώρα. Τον Ιανουάριο όμως του 1949 αποφασίστηκε από το Υπουργείο Μεταφορών ως πιο συμφέρουσα λύση να διακοπεί η συνεργασία και να ανατεθεί η διανομή του πετρελαίου σε ιδιώτες μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό. Αφού διενεργήθηκαν οι διαγωνισμοί και αναδείχθηκαν οι μειοδότες, ο Υπουργός Π. Χατζηπάνος αρνήθηκε να επικυρώσει τις συμβάσεις με τους μειοδότες και προτίμησε παρά τις συστάσεις υψηλόβαθμων στελεχών του Υπουργείου να αναθέσει τη διανομή απ’ ευθείας σε μια εταιρεία, στην οποία εταίρος ήταν και μια «οικοκυρά», η Όλγα Κυριαζοπούλου, γνωστή του Υπουργού.
    Η Βουλή συνέστησε προανακριτική επιτροπή για να διερευνήσει τις κατηγορίες κατά του Χατζηπάνου και τελικά με απόφασή της στις 21 Ιουλίου 1950 τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο (Υπουργοδικείο) με την κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου με το σκεπτικό ότι από την απευθείας ανάθεση ζημιώθηκε το Δημόσιο, του οποίου το συμφέρον είχε ταχθεί να προασπίζει ο Υπουργός, επειδή πλήρωνε υψηλότερο τίμημα για τη μεταφορά του πετρελαίου.
    Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου 1951. Στις 15 Φεβρουαρίου 1951 το Ειδικό Δικαστήριο κήρυξε τον Πάνο Χατζηπάνο ένοχο απιστίας κατά του Δημοσίου άνευ ιδιοτελείας και τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Χατζηπάνος με την απ’ ευθείας ανάθεση ζημίωσε το Δημόσιο, δεν αποδείχθηκε όμως ότι αποκόμισε ο ίδιος προσωπικό όφελος από αυτήν. Οι συγκατηγορούμενοί του Όλγα Κυριαζοπούλου και Βασίλειος Σκόπας κηρύχθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία και συνέργεια στην απιστία του Χατζηπάνου, επειδή τον έπεισαν και τον βοήθησαν να την διαπράξει αντίστοιχα, και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο μηνών η πρώτη και ενός μηνός ο δεύτερος με τριετή αναστολή.”

    Αυτό το “μπουμπούκι” που αποδεδειγμένα εζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο και καταδικάστηκε στην αστρονομική φυλάκιση των 2 μηνών με 3ετή αναστολή(!), κοσμεί την πινακοθήκη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος!

    Δυστυχώς, η ατιμωρησία των μασόνων -πολιτικών ή μη- που εγκληματούν, θα συνεχίζεται όσο δεν εφαρμόζεται στην πράξη ο Νόμος 1756/1988, άρθρ. 40, § 7, του αείμνηστου υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου – Αλέξανδρου Μαγκάκη:

    ” Απαγορεύεται η συμμετοχή δικαστικού λειτουργού σε ιδρύματα ή ενώσεις και γενικά σε οργανώσεις που έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή που επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή