Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ"

Ο Δήμαρχος κ. Β. Ζορμπάς, απαντώντας  σε πρόσφατο δημοσίευμά μας σχετικά με την «Ημέρα των Συλλόγων», χαρακτηρίζει την ανακοίνωσή μας «ακραία διχαστική», απόρροια της «προσπάθειας εκ μέρους μας να στρέψουμε τον έναν εναντίον του άλλου»!

    Είναι αναίδεια –το λιγότερο που μπορούμε να πούμε– να τολμά ο σημερινός Δήμαρχος να ομιλεί για «διχασμό», τη στιγμή που ο ίδιος,  αντί να είναι Δήμαρχος όλων των Αγιοπαρασκευιωτών,   με τις δηλώσεις του και κυρίως με τις πράξεις του,  αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα ο πλέον διχαστικός και ακραίος Δήμαρχος που έχει γνωρίσει η πόλη μας.
  
    Εμείς, απλά, θα του επισημάνουμε ότι:

1.    Εδώ και τρία χρόνια, έχει εξορίσει από το λεξιλόγιο και την πρακτική  του τις έννοιες: διάλογος, συνεννόηση, από κοινού διεκδίκηση, κοινή προσπάθεια, ενότητα.
2.     Αντί αυτών των δημοκρατικών αρετών, πάμπολλες φορές διολισθαίνει σε ένα άηθες υβρεολόγιο, έναν στείρο και τυφλό κομματισμό και σε μια «μάγκικη συμπεριφορά»,  που παραπέμπει σε γραφικούς τύπους, με το χαρακτηριστικό  λαϊκό  τους λεξιλόγιο·  πάντως, όχι σε Δήμαρχο!  Πού το ήθος και ο πολιτισμός που εξέπεμπαν για να μην αναφερθώ στον εαυτό μου και φανεί υπερφίαλο οι παλαιότεροι Δήμαρχοι Σιδέρης, Κώτσης, Χατζηανδρέου!
3.    Μιλάει για «γιορτή συναδέλφωσης των Συλλόγων»· σαν ιδέα, πράγματι, επιτυχημένη. Συμμετείχαμε και μακάρι να διατηρηθεί ως θεσμός και να εμπλουτισθεί και με άλλες ευκαιρίες. Μας έκανε, όμως, αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε μία «γιορτή συναδέλφωσης συλλόγων» για να μοιράσει την περίφημη, διχαστική και υβριστική φυλλάδα του. Ας διάλεγε άλλους χώρους να την μοιράσει· πάντως, όχι μια «γιορτή συναδέλφωσης»! Αν αυτό δεν είναι «διχαστικό», τότε τί είναι; Όσο για την κριτική που θέλει με επιχειρήματα να του ασκήσουμε στην «ενημερωτική εφημερίδα» του, θα τη λάβει εμπεριστατωμένη στο προσεχές μέλλον. Τώρα,  το ποιος σέβεται το ταμείο του Δήμου, ας το αναζητήσει στα καλοκαιρινά πεπραγμένα του και στο «γιαβάσειο άγος», για το οποίο ακόμη περιμένουμε μια πειστική απάντηση.
4.    Όσον αφορά στη σχέση μας με τους συλλόγους και την «πελατειακή σχέση» για την οποία μας  κατηγορεί, του απαντούμε ότι όλα αυτά είναι μια εύκολη υπεκφυγή στην κριτική που του ασκήθηκε στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Το ότι υπάρχουν και ανθούν τόσοι σύλλογοι στην Αγία Παρασκευή είναι αποτέλεσμα της δικής μας φιλοσοφίας, που ήθελε τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά κι ενίσχυε τις αξιόλογες συλλογικές τους δραστηριότητες. Αυτές τις δραστηριότητες ο σημερινός Δήμαρχος τις ειρωνευόταν  στο παρελθόν ως «γιορτούλες» (για να του το θυμίσουμε αν το έχει ξεχάσει). Η αλήθεια είναι μία και μοναδική: Ο κ. Ζορμπάς έχει σήμερα τους συλλόγους στο περιθώριο επειδή, όπως ακριβώς ομολόγησε,  τους θεωρούσε «δικούς μας πελάτες»! Με τέτοια μυαλά, όμως, που κουβαλάει, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να «ξεκολλήσει» από τις χρόνιες εμμονές που τον κατατρύχουν.
5.    «Η θετικότατη ανταπόκριση των συλλόγων», όπως με περηφάνια μας λέει, θα πρέπει να τον απασχολήσει σοβαρά και έστω και τώρα –λίγους μήνες που του απόμειναν πριν τις εκλογές– να αλλάξει ρότα· φτάνει να διαθέτει την ικανότητα να αναγνωρίσει τα λάθη του και να χτίσει δημιουργικά σε  ό,τι καλό βρήκε από τη δική μας δημαρχιακή διοίκηση.

    Περιμένουμε, λοιπόν, από τον κ. Ζορμπά  να δείξει έμπρακτα δείγματα απεγκλωβισμού του από τις στείρες μικροπαραταξιακές εμμονές του  και να μετατρέψει το προσφιλές του υβρεολόγιο σε ένα γόνιμο διάλογο.
Επιτέλους, η Αγία Παρασκευή απαιτεί να έχει έναν αξιοπρεπή Δήμαρχο, που να σέβεται πρωτίστως βέβαια τον εαυτό του, αλλά  και τον κάθε δημότη.
Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου