Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΤΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

Έντονα προβληματισμένη φαίνεται να είναι η κυβέρνηση μετά τα πρώτα δημοσκοπικά αποτελέσματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έπειτα από τις εξελίξεις με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.
Οι αντοχές στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις διαφορετικών μάλιστα εταιρειών αποτελούν καθημερινό θέμα συζήτησης στις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού μάλιστα να προβληματίζονται έντονα για το γεγονός ότι το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν φαίνεται να είχε μεγάλες απώλειες κόσμου, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την δράση του.
Ενδεικτικό είναι ότι στην δημοσκόπηση της MRB για τον enikos.gr στις μετακινήσεις ψηφοφόρων φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ΝΔ «αιμορραγεί» προς την Χρυσή Αυγή σε ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 5,5% ενώ ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό των ψηφοφόρων που επιλέγουν την Χρυσή Αυγή φτάνει το 2,1%.
Τόσο οι μετρήσεις της MRB όσο και της GPO εμφανίζουν το κόμμα της Χρυσής Αυγής με μείωση των ποσοστών της όχι όμως στον βαθμό που θα περίμεναν στελέχη της κυβέρνησης.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούν το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος (26,5%) θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί απειλή για την δημοκρατία ενώ το 18,8% απαντά αρνητικά στο ερώτημα όσον αφορά τις συλλήψεις με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Αν και ο πρωθυπουργός θα ήθελε να πάει στις εκλογές αυτοδιοικητικές-ευρωεκλογές με την Χρυσή Αυγή εκτός του πολιτικού χάρτη αυτό μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να μπορεί να το πετύχει τουλάχιστον δημοσκοπικά.
Από το γραφείο του Σαμαρά εκτιμούν ότι είναι νωρίς ακόμη για να μπορέσει η ΝΔ να καρπωθεί την τυχόν μετακίνηση «ψηφοφόρων» της Χρυσής Αυγής καθώς αυτό πιθανώς να συμβεί με τις αποκαλύψεις που θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Διαφορετικές προτάσεις και για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης
Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει η κυβερνητική πλειοψηφία εντός της Βουλής και ως προς το μήνυμα συνεννόησης και σύμπνοιας που θέλει να περάσει για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής.
Πρόταση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών η ΝΔ, χωρίς ωστόσο σε αυτό να βρίσκει συμμάχους από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως αποφασίστηκε σε δυο διαδοχικές συσκέψεις του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα κατεβάσει δική του πρόταση την οποία θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και μάλιστα θα επιχειρήσει να κάνει και τις απαραίτητες «συμμαχίες» με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

staparaskinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου