Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ!
Του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Την παγκόσμια ημέρα της αποταμίευσης επέλεξαν οι ομολογιούχοι του Δημοσίου για να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι -για μια ακόμη φορά- για την μεγάλη κλοπή που δέχθηκαν οι αποταμιεύσεις τους από το ίδιο το κράτος! Το κράτος, που τους καλούσε επί χρόνια να εμπιστευθούν σε αυτό τους κόπους μιας ζωής, εγγυώμενο την ασφάλεια των χρημάτων τους, το ίδιο το κράτος του κατάκλεψε! Έτσι αποφάσισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, δολίως και χωρίς να ενημερώσει τους μικροομολογιούχους! Ο άνθρωπος αυτός αντί να βρίσκεται στο σκαμνί της Δικαιοσύνης και να απολογείται για το πλιάτσικο που έκανε το Δημόσιο σε βάρος χιλιάδων ομολογιούχων, βρίσκεται ακόμη στην κυβέρνηση, ζώντας και απολαμβάνοντας την ζεστασιά του θώκου της Αντιπροεδρίας της κυβερνήσεως!
Σήμερα λοιπόν, οι καταληστευμένοι ομολογιούχοι του Δημοσίου, βρίσκουν το σθένος και διαμαρτύρονται σε όλη την Ελλάδα. Επίκεντρο των κινητοποιήσεων τους είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, το Ηράκλειο, η Ξάνθη, η Σύρος και άλλες πόλεις της περιφέρειας. Στην Θεσσαλονίκη δε, θα υπάρξει πορεία των ομολογιούχων προς τα γραφεία της ΝΔ καθώς και στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Ο επικεφαλής των ομολογιούχων Βορείου Ελλάδος Γιάννης Τσολιάς, επαναλαμβάνει με στεντόρεια φωνή αυτά που φωνάζουν εδώ και 20 μήνες χιλιάδες αποταμιευτές του Δημοσίου από τους οποίους το κράτος όχι μόνο τους έκλεψε τους μόχθους μιας ζωής, αλλά σήμερα σφυρίζει αδιάφορα:
« Τσολιάς: «Μας έκλεψαν τις αποταμιεύσεις  χωρίς να συναινέσουμε σε καμία διαδικασία ή ψηφοφορία.
Αυτό που έγινε με τους ομολογιούχους του Δημοσίου δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Είναι η μεγαλύτερη κλοπή αποταμιεύσεων που έχει γίνει ποτέ. Έχει γίνει ένα «κούρεμα» της τάξεως του 85% γιατί ένα ποσό 31,5% μας το έχουν δώσει με ομόλογα που λήγουν το 2042!
Υπεύθυνοι για το σε βάρος μας έγκλημα είναι  ο κ. Βενιζέλος που ήταν ο αρμόδιος τότε υπουργός, ο κ. Χριστοδούλου που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αλλά εκτός από αυτούς, ευθύνες έχουν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς αλλά και ο κ. Καρατζαφέρης και φυσικά ο κ. Παπαδήμος. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης συμμετείχαν στην τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Παπάδημο. Όλοι αυτοί, ενώ είχαν ένα σωρό εισηγήσεις για τα φυσικά πρόσωπα, πουλήσανε και προδώσανε τους πολίτες της ίδιας της Πατρίδας τους».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ομολογιούχων κ. Μαρινόπουλος

Στις ευθύνες του κ. Βενιζέλου έχει αναφερθεί λεπτομερώς και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ομολογιούχων κ. Μαρινόπουλος: «Ο κ. Βενιζέλος χειρίστηκε προσωπικά το θέμα του PSI+ και από εμάς θεωρείται ένας από τους βασικούς υπευθύνους που έχουμε μπλέξει σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια. Το πλέον απίστευτο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος μέχρι και την προηγούμενη ημέρα του PSI+ διερρήγνυε τα ιμάτια του ότι έχει έτοιμη λύση για τα φυσικά πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν το κράτος με τις οικονομίες τους, ενώ τώρα αποφεύγει το θέμα. Είναι πράγματι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν επεμβαίνει αυτεπάγγελτα εισαγγελικός λειτουργός, όσον αφορά την παραπλάνηση που προήλθε από τις δηλώσεις αυτές, όταν το θέμα σχετίζεται με καταστροφή περιουσιών δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Η Πολιτεία κατέστρεψε περισσότερο από 60.000 ανθρώπους»

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ομολογιούχων κ. Μαρινόπουλος, αναφερόμενος στο τι έχει πράξει έως σήμερα η κυβέρνηση για να αποκαταστήσει την αδικία που υπέστησαν οι ομολογιούχοι, έχει επισημάνει: «Δυστυχώς παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των πολιτικών για εξεύρεση λύσης στο θέμα των Φυσικών Προσώπων που αποταμίευσαν τις οικονομίες τους σε τίτλους  του Ελληνικού Δημοσίου, το θέμα βρίσκεται ακόμα στο απόλυτο μηδέν. Η τρικομματική κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει συγκεκριμένη λύση (που μάλιστα είχε θετική γνωμοδότηση από το ΓΛΚ και μείωνε το χρέος) για το θέμα των Φυσικών Προσώπων στις προγραμματικές της δηλώσεις αλλά μέχρι σήμερα δείχνει απόλυτη αδιαφορία».

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ… ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ!
ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ;
ΑΚΥΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ!
     

Από τον περασμένο Ιούνιο έχει διαρρεύσει και δημοσιευτεί παντού ότι οι δικαστές του ΣτΕ φέρεται να έχουν αποφανθεί υπέρ της νομιμότητας του PSI και κατ’ επέκταση υπέρ του «κουρέματος» των αποταμιεύσεων των ομολογιούχων! Η απόφαση όμως μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εδώ και καιρό έχει τεθεί θέμα ακυρότητας της αρνητικής για τους ομολογιούχους του Δημοσίου, απόφασης του ΣτΕ. Την… βόμβα την έβαλαν Γερμανοί ομολογιούχοι οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ένα από τα μέλη της σύνθεσης του Δικαστηρίου κακώς δίκασε την υπόθεση και έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί!!!  Αναφέρουν ότι στην επίμαχη εκδίκαση της υπόθεσης εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου κ. Αθανάσιος Ράντος, ο οποίος κακώς συμμετείχε στη δίκη. Και αυτό διότι –όπως αναφέρουν- η κόρη του, δικηγόρος  Μαριάννα Ράντου, σύμφωνα με την αυτο-παρουσίασή της (linkedin) είναι υπάλληλος του δικηγορικού γραφείου «Χριστιανός & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία», γραφείο που το ίδιο διάστημα εκπροσωπούσε στη συγκεκριμένη δίκη κατόχους κρατικών ομολόγων!.
Με επιστολή τους μάλιστα οι ομολογιούχοι έριχναν ευθείες μομφές κατά του  δικαστή: «Πιστεύουμε ότι αυτό θα έπρεπε να οδηγήσει τον Αντιπρόεδρο του δικαστηρίου σας στο να αυτοεξαιρεθεί δεδομένου ότι δημιουργείται η υπόνοια μεροληψίας (παρά το γεγονός ότι αυτή η προκατάληψη θα μπορούσε να είναι υπέρ μας).
Πιστεύουμε ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να τεθεί υπόψη του Αντιπροέδρου του Δικαστηρίου σας κυρίου Ράντου, καθώς και του Αντιπρόεδρου του δικαστηρίου σας, κ. Νικ. Σακελλαρίου, που είναι ο αρχαιότερος δικαστής της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποφασίζει για τις αιτήσεις αυτές».
Όπως αναφέρουν έγκυροι νομικοί κύκλοι, ο δικαστής θα έπρεπε να εξαιρεθεί κατ’ εφαρμογή των άρθρων 52 και 55 του ΚΠΔ τα οποία σε συνδυασμό με το άρθρο 40 του Διατάγματος 18/1989 έχουν εφαρμογή στους δικαστές του ΣτΕ.
Όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από το ΣτΕ ούτε από τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση κ. Αθανάσιος Ράντο.
"Ελεύθερη Ώρα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου