Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ! ΑΠΕΒΙΩΣΕ Η ΑΛΙΚΗ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ ΑΛΛΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΨΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠIΣΤΡΕΨΕΙ Η ΠΟΜΠΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΠΟΥ ΕΤΑΦΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ!
Είναι ίσως η πρώτη φορά που η συμπεριφορά ιερέος προκαλεί μεγαλύτερο σοκ και από έναν θάνατο! Ο θάνατος της Αλίκης Κρασανάκη, δημιούργησε έντονη συγκίνηση σε όσους γνώριζαν την "Αλίς" όπως φώναζαν την χήρα, σύζυγο του Φώτη Κρασανάκη, ιδιοκτήτη της ιστορικής LA FIAMMA στον Χολαργό. Όμως, αυτό που σοκάρισε περισότερο ήταν η στάση του ιερέα του κοιμητηρίου στον Χολαργό ο οποίος δεν επέτρεψε να γίνει η κηδεία στο κοιμητήριο της πόλης! Ο προφανής λόγος είναι ότι η Αλίκη Κρασανάκη ως Αρμένισσα, ήταν μονοφυσίτης. Οι Αρμένιοι, μαζί με τους Αιγύπτιους, τους Σύριους κ.α. ακολούθησαν το δόγμα του μονοφυσιτισμού (χριστιανοί οι οποίοι πιστεύουν στην μία φύση του Χριστού, την θεϊκή). Παρά το ότι στην κηδεία ήταν παρών ιερέας Αρμένιος, ο ιερέας του Χολαργού δεν δέχτηκε να γίνει η κηδεία.
Αυτό είχε ως συνέπεια συγγενείς, φίλοι και ο Αρμένιος ιερέας να μεταβούν στο παρακείμενο κοιμητήριο Παπάγου όπου οι εκεί οι τοπικοί ιερείς δέχτηκαν να γίνει η κηδεία. 
Μετά το πέρας της κηδείας επέστρεψαν στο κοιμητήριο Χολαργού, όπου ανοίχθηκε ο τάφος του συζύγου της Φώτη Κρασανάκη και η θανούσα τοποθετήθηκε δίπλα στον άνδρα της. 
Αυτή ήταν η μεγάλη της επιθυμία. Η αγάπη που έτρεφε για τον σύζυγό της Φώτη ήταν κάτι μοναδικό, πρωτοφανές. Η Αλίκη εδώ και 7 χρόνια που απεβίωσε ο σύζυγός της δεν πέρασε ούτε μία μέρα που να μην βρεθεί κοντά του. Καθημερινά αφιέρωνε ώρες δίπλα στο μνήμα του άνδρα της και περίμενε ως λύτρωση την ώρα που θα την πάρει ο Θεός κοντά Του. Η ίδια, μιλώντας αρκετές φορές στον "Ανεξάρτητο Παρατηρητή" έλεγε ότι ήταν ζωντανή-νεκρή. Ότι το σώμα της βρισκόταν στην γη αλλά η ψυχή της ήταν κοντά στον Φώτη της! Ζητούσε λοιπόν όταν θα πέθαινε να γινόταν η κηδεία και η ταφή της δίπλα στον άνδρα της. 
Ετάφη πράγματι δίπλα στον πολυαγαπημένο σύζυγό της αλλά η κηδεία της δεν επετράπη να γίνει στο κοιμητήριο Χολαργού, με ευθύνη του αρμόδιου ιερέα! 
Να μιλήσουμε για τυπολατρεία; Ή να ρωτήσουμε καλύτερα το εξής: άλλοι θεολογικοί κανόνες ισχύουν στο κοιμητήριο Χολαργού και άλλοι στο αντίστοιχο του Παπάγου; Άλλος Θεός στον Χολαργό και άλλος στου Παπάγου; 
Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Δεληγιάννης, συνάδελφος δημοσιογράφος που βρισκόταν πολύ κοντά στην οικογένεια Κρασανάκη, επικοινώνησε με τον αρχιερατικώς προϊστάμενο της Παναγίας Φανερωμένης ο οποίος τον ενημέρωσε πως η κηδεία θα μπορούσε να γίνει στο κοιμητήριο Χολαργού με απλώς παριστάμενο τον αρμόδιο ιερέα του κοιμητηρίου, την δεν νεκρώσιμο ακολουθία θα την τελούσε ο ιερέας του δόγματος της θανούσης, ο οποίος άλλωστε ήταν παρών και είχε έρθει γι' αυτό το σκοπό. 

Να δώσουμε τέλος τα συγχαρητήριά μας στον πατέρα Γεώργιο και τον πατέρα Ιωάννη Πιλέρι, της Αγίας Τριάδος Χολαργού, οι οποίοι λίγες ώρες πριν τον θάνατο της Αλίκης Κρασανάκη, μετέβησαν στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν και της διάβασαν ευχές υπέρ υγείας. Δεν κατέστη δυνατόν να την κοινωνήσουν διότι ήταν με το οξυγόνο και θα ήταν αδύνατη οιαδήποτε κατάποση.

Η εφημερίδα μας αφού για μια ακόμη φορά επισημάνει ότι η αγάπη που ένιωθε η Αλίκη για τον σύζυγό της (πάνω φωτό) ήταν κάτι το ασύλληπτο και μοναδικό, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της στους συγγενείς και οικείους της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου