Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΠΟΛΛΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου και πολλοί άνθρωποι φέρονται ως τραυματίες. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ορισμένα από τα γραφεία του Καπιτώλιου έκλεισαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 2η Οδό και στη Λεωφόρο Συντάγματος και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Ορισμένα από τα γραφεία του Καπιτωλίου έκλεισαν καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου, ανέφεραν υπάλληλοι και γερουσιαστές.

Η εντολή που είχαν δώσει οι αρχές του Καπιτωλίου των ΗΠΑ να κλείσουν τα γραφεία γύρω από το κτίριο Χαρτ της Γερουσίας, έπειτα από τους πυροβολισμούς που ακούστηκαν, ήρθη, ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία.


Σύμφωνα με Αμερικανούς γερουσιαστές, ακούστηκαν τέσσερις έως έξι πυροβολισμοί πριν η αστυνομία αποκλείσει την περιοχή.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι οι πυροβολισμοί ανταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια καταδίωξης μιας γυναίκας που επέβαινε σε όχημα και ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η καταδίωξη της γυναίκας άρχισε κοντά στο Λευκό Οίκο.

Η γυναίκα φέρεται να σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Μέσα στο αυτοκίνητο φέρεται να βρισκόταν κι ένα παιδί, ενώ οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι δεν το γνώριζαν.

Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά με το επεισόδιο, όπως δήλωσε αξιωματούχος στο Λευκό Οίκο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου